Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Покладання квітів

Покладання квітів

28 жовтня в Україні відзначають День визволення від фашистських загарбників — національне свято, присвячене вигнанню військ нацистської Німеччини з території України військами Червоної Армії в 1944 році. У селі Плиски голова ОТГ Марина Олександрівна Вірко з працівниками сільської ради віддали данину пам'яті воїнам, загиблим у боях за визволення України, та мирним жителям, що постраждали від дій фашистських окупантів.

09:53 28.10.2018

З Днем автомобіліста!

З Днем автомобіліста!

День автомобіліста в Україні щороку святкують в останню неділю жовтня. У 2018 році цей день припадає на 28 жовтня. Це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі – не лише тих, хто за кермом. Офіційно День автомобіліста і дорожника, або День водія, як його називають в народі, святкують в Україні з 1993 року. Це свято заснували, щоб показати важливість роботи працівників автотранспорту та дорожної галузі – наскільки вони спрощують наше життя і роблять його зручнішим. Головними винуватцями свята є професійні водії – шофери автобусів, трамваїв, тролейбусів, вантажівок тощо. Також День автомобіліста стосується людей, які обслуговують транспортні засоби та займаються їхнім виробництвом – шиномонтажників, автослюсарів, механіків, автомобільних інженерів і конструкторів, керівників і співробітників транспортних підприємств. Водночас День автомобіліста святкують не лише професійні водії чи працівники автодорожньої галузі, а й любителі – всі, хто водить машину. У Плисківській ОТГ привітали професійних водіїв зі святом добрими побажаннями та маленькими подарунками.  Тож, вітаємо всіх водіїв, працівників автотранспорту та дорожної галузі з Днем автомобіліста!

09:42 28.10.2018

Допомога сиволожців Борзнянській ЦРЛ

Допомога сиволожців Борзнянській ЦРЛ

Жителі с.Сиволож підтримали ініціативу керівництва Плисківської сільської ради по збору сільськогосподарської продукції на потреби Борзнянської ЦРЛ.

09:40 28.10.2018

12 виконком Плисківської с/р

12 виконком Плисківської с/р

26 жовтня відбулося 12 засідання виконкому Плисківської с/р. Розглядали такі питання: про утворення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, про податки та збори, про проведення інвентаризації грошових коштів, мат.цінностей та розрахунків, про стан криміногенної ситуації на території с/р, про роботу закладів культури Плисківської ОТГ, про затвердження актів обстеження на видалення дерев на території Плисківської сільської ради.

09:31 26.10.2018

Помер ветеран ВОВ Бець С.Ф.

Помер ветеран ВОВ Бець С.Ф.

25 жовтня у с. Сиволож помер останній учасник бойових дій, ветеран Другої світової війни, інвалід І групи Бець Степан Федорович. не доживши до 92 - річчя. Доля не була прихильною до ветерана. Сім"я була розкуркулена. Рано втратив батька, двох сестер. Нацисти у 1942 р. вивезли його 15 - річним підлітком на примусові роботи до Німеччини. Там 4 місяці перебував у концтаборі, потім тяжко працював на заводі та на господаря. На початку 1945 р. після звільнення призваний у діючу армію(555 стрілковий полк, 127 стрілкова дивізія), де був зам.командира мінометного підрозділу. Брав участь у звільненні Праги, Відня. Демобілізувався на початку 1950р. Нагороджений медаллю Жукова, орденом " За мужність" ІІІ ступеня. Ветеран праці, трудовий стаж 61 рік. Молодому поколінню - приклад для наслідування. Вічна пам'ять, царство небесне Вам, дорогий ветеране!

09:38 25.10.2018

11 сесія VII скликання Плисківської сільської ради

11 сесія VII скликання Плисківської сільської ради

17 жовтня відбулася 11 сесія VII скликання Плисківської сільської ради. Обговорювалися такі питання:  про внесення змін до рішення про сільський бюджет ОТГ на 2018 р., про Плисківську публічну бібліотеку: статут, структуру і штат, про Цільову соц. програму розвитку цивільного захисту, про амбулаторію загальної практики сімейної медицини у Плисках, про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям громади і земельні питання.

11:28 19.10.2018

Другий візит експертів з Польщі до Плисківської ОТГ

Другий візит експертів з Польщі до Плисківської ОТГ

17 жовтня відбувся другий візит експертної групи з Польщі до Плисківської ОТГ. Цього разу Олексій Пасічник - експерт проекту "Польсько-Українська Господарча палата", розповів, як зробити SWOT-аналіз. Робоча група, яка складається з мешканців ОТГ, змогла перевірити знання на практиці. Присутні, розділившись на декілька груп, склали SWOT Плисківської ОТГ. Наступний візит відбудеться вже у листопаді. До цього часу кожний житель громади шляхом анкетування зможе допомогти визначити проблеми та потенціал Плисківської ОТГ.

08:32 17.10.2018

З Днем захисника України!

З Днем захисника України!

14 жовтня військовослужбовці та ветерани військової служби разом з усіма українським народом відзначають одне зі знакових свят – День захисника України. Цього урочистого дня повертаємося пам’яттю до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому ми зобов’язані мирним небом над головою. Це свято спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави. У Плисківській ОТГ привітали захисників, вручивши їм невеличкі подарунки. Побажали здоров’я, щастя та мирного неба.

09:29 14.10.2018

Оголошення щодо Стратегії розвитку громади

Оголошення щодо Стратегії розвитку громади

ОГОЛОШЕННЯ!!! 18 вересня 2018 року відбулося 1-ше засідання РОБОЧОЇ ГРУПИ з розробки «СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПЛИСКІВСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ» на принципах залучення громадськості, де буде врахована кожна думка та побажання кожного жителя Нашої громади в процесі написання та розробки такого важливого для об’єднаної територіальної громади документу! РОБОЧА ГРУПА складається тільки з представників ПЛИСКІВСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ. Для розробки стратегії розвитку Нашої громади було залучено кращих міжнародних спеціалістів в цьому напрямі з Польщі та України. На сьогодні були зроблені перші практичні кроки, а саме ми запитали наших молодшеньких жителів громади, які ще ходять до школи і дитячих садочків, про їхнє уявлення Нашої громади в майбутньому. Відповідь була швидка – це велика кількість творчих робіт діток, які будуть враховані в Стратегію розвитку ОТГ . ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ПЛИСКІВСЬКОЇ ОТГ!!! ВАМ БУДУТЬ ТАКОЖ НАДІСЛАНІ АНКЕТИ З ОПИТУВАННЯМ !!! ПРОСИМО НЕ БУТИ БАЙДУЖИМИ ДО ЖИТТЯ ГРОМАДИ ТА ВІДПОВІСТИ НА ПИТАННЯ В АНКЕТІ!!!! ХТО НЕ ОТРИМАЄ АНКЕТИ МОЖЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ВАШОГО СЕЛА, ЩОБ ЇЇ ОТРИМАТИ. ЗАПОВНЕНІ АНКЕТИ ВІДДАЄМО ДО СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ВАШОГО СЕЛА!

08:25 12.10.2018

Суботник на Плисківському кладовищі

Суботник на Плисківському кладовищі

12 жовтня проводився суботник на одному з кладовищ у с. Плиски. Наводили лад працівники та депутати сільської ради, працівники школи та небайдужі мешканці села. Очікувалося, що буде більша кількість людей, проте навіть стільки спромоглися провести чималу роботу. Вирубали молоду поросль, вичистили хащі, покосили зілля.

08:19 12.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора