Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Вшанування Героїв Крут

Вшанування Героїв Крут

Сьогодні, 29 січня 2019 року, жителі Плисківської об'єднаної територіальної громади відвідали меморіал пам`яті героїв Крут, присвячений битві під Крутами, що відбулася 29 січня 1918 року. У цей день недалеко від селища Крути відбувся 5-годинний бій між 4-тисячною армією більшовиків і 400-ми київськими студентами і бійцями вільного козацтва. Це був воістину героїчний бій, під час якого українці проявили свій патріотизм і вольовий характер. Поклавши свої життя, студенти на 4 дні змогли затримати багатотисячне військо більшовиків, давши можливість українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір. Крутянській бій - подія, що набула для українського народу символічного значення. Подвиг українських юнаків, які своєю кров'ю, окропили землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії символом національної честі та нескореного духу нашої нації.

10:08 29.01.2019

«Крути: ціною юнацької крові»

«Крути: ціною юнацької крові»

Бій під Крутами — це гороїчна і водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців. Саме до цієї трагічної події Плисківська публічна бібліотека разом з Будинком культури провели годину пам'яті «Крути: ціною юнацької крові». Директор публічної бібліотеки презентувала тематичну викладку літератури «Жертовний шлях до мрії», яка розкриває відомі і маловідомі сторінки боротьби за українську державність. Працівники Будинку культури нагадали дітям про події в Крутах 29 січня 1918 року. Учениця Леміш Вікторія підготувала доповідь про трагічну долю молодих студентів. Ця історична година надовго залишить слід в пам'яті дітей.

08:33 29.01.2019

Засідання комісії з питань захисту прав дітей

Засідання комісії з питань захисту прав дітей

28 січня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей виконкому Плисківської сільської ради під головуванням голови об’єднаної територіальної громади Марини Олександрівни Вірко.

10:15 28.01.2019

"Вечір веселих творчих завдань"

"Вечір веселих творчих завдань"

25 січня 2019 року в Сиволозькому сільському клубі відбувся для старшокласників "Вечір веселих творчих завдань".  Мета: розвиток творчих здібностей гуртківців, їх уяви, кмітливості, видумки.

10:04 25.01.2019

Візит народного депутата України Валерія Давиденка до Плисківської ОТГ

Візит народного депутата України Валерія Давиденка до Плисківської ОТГ

Сьгодні з робочим візитом до Плисківської ОТГ завітав народний депутат України Валерій Давиденко. Разом відвідали загальноосвітні заклади нашої громади, Валерій Миколайович вручив подарунки, а саме: комп’ютерну техніку, мультимедійний проектор, ноутбуки та ламінатор. Висловлюю Вам щиру вдячність. Нам добре відомо, як багато добрих і хороших справ Ви робите для людей. Ваша доброта і увага до потреб дітей здобула до Вас заслужену повагу. Добрі справи не залишаються непоміченими.Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаю Вам усіляких гараздів, здоров'я, процвітання і побільше тепла на Вашому життєвому шляху. З щирими побажаннями здоров'я, благополуччя і удачі! Сподіваємося на подальшу співпрацю.

09:09 25.01.2019

"Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг"

"Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг"

До Дня Соборності України в Сиволозькій ЗОШ І-ІІІ ст. вчитель початкових класів Олексій О.Г. провела годину спілкування "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг", бібліотекар Марченко В.В. - книжкову викладку "Україна навіки соборна". Учні отримали цікаву та змістовну інформацію про витоки об’єднання нашої держави.

12:18 23.01.2019

Відзначення Дня Соборності України у Плисківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Відзначення Дня Соборності України у Плисківській ЗОШ І-ІІІ ст.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у Плисківській ЗОШ І-ІІІ ст. організовано та проведено ряд заходів: -виховні години: «Україна – єдина Соборна держава»; -книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Україна - єдина країна”; - учні, вчителі та працівники сільської ради об’єдналися в живий «Ланцюг соборності»; -загальношкільний захід під гаслом «Україна – разом і назавжди».

12:12 23.01.2019

100-річчя Соборності України у Плисках

100-річчя Соборності України у Плисках

100-річчя Соборності України – це свято національної єдності, нагадування для нас про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. Лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо розбудувати багату, вільну й демократичну Україну. Працівники Плисківської сільської ради, педагогічний колектив та учні Плисківської ЗОШ І-ІІІ ступенів приєдналися до Всеукраїнської естафети єднання. До присутніх з вітальною промовою звернулися голова Плисківської громади Вірко М.О. і начальник відділу освіти, молоді та спорту Вернигор І.В.  Нехай віра в соборну, багату Україну надихає нас на нові починання, звершення, заради процвітання українського народу. Ми – єдині! Ми – непереможні! Слава Україні!

11:46 22.01.2019

«Величний день єднання»

«Величний день єднання»

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія УНР проголосила злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.  До цієї значної події Плисківська публічна бібліотека разом з Будинком культури провели урок державності «Величний день єднання». Бібліотекар Лисовець Т.М. розповіла про історичні події тих років. Присутні ознайомилися з книжковою викладкою «Злука—соборність—воля», та переглянули презентацію «Моя країна — Україна».

11:43 22.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора