Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

День Соборності у Великозагорівській ЗОШ

День Соборності у Великозагорівській ЗОШ

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у Великозагорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів організовано та проведено ряд заходів: - загальношкільний захід «Єднання заради незалежності»; - виставка інформаційних матеріалів “Соборна Україна: від ідеї до життя”; - перегляд відеофільму «Свято Злуки. Політика пам’яті»; - випуск стіннівок «Україна – соборна, незалежна держава».

08:35 22.01.2019

"Соборна. Незалежна. Вільна. "

"Соборна. Незалежна. Вільна. "

Сьогодні, 22 січня, працівники Великозагорівського Будинку культури та бібліотеки-філії провели годину історії "Соборна. Незалежна. Вільна." Завідуюча бібліотекою розкрила перед присутніми одну з історичних сторінок нашого минулого - боротьбу українського народу за соборність своїх земель. Реальним втіленням цієї боротьби став "Акт злуки про суверенну державу" та проголошення Дня соборності України.

08:32 22.01.2019

Чернігівський ЦРМС допомагає громадам ефективно розпоряджатися грошима

Чернігівський ЦРМС допомагає громадам ефективно розпоряджатися грошима

18 січня у Плисківській сільській раді представники Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", провели робочу зустріч. У якій взяли участь Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, Олександр Мельник, радник з місцевих фінансів Чернігівського ЦРМС, Марина Вірко, Плисківський сільський голова, та представники виконкому.

08:59 18.01.2019

Змагання з шашок у Сиволозькій ЗОШ

Змагання з шашок у Сиволозькій ЗОШ

Підготовка учнів 8-го класу Сиволозької ЗОШ I - I-III СТУПЕНІВ до змагань із шашок. Шашки – одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності. Вона поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту. Під час гри дитина вчиться керувати ситуацією і регулювати її самостійно. Найбільша цінність, яку дають шашки для дітей – це виховання вольових якостей, прагнення до перемоги. Ця гра добре розвиває рахункові здібності і логіку, тренує пам’ять, сприяє розвитку концентрації уваги, допомагає вихованцям планувати дії, вчить думати, долати труднощі. Невід’ємною частиною занять гуртка є змагання з шашок – турніри та матчі.

08:58 17.01.2019

Щедрий вечір або свято Меланки

Щедрий вечір або свято Меланки

Старий Новий рік – зустрічають у ніч з 13 на 14 січня. За християнським календарем – це ще і день преподобної Меланії Римлянки. У народній традиції обидва празники об’єдналися: Щедрий вечір або свято Меланки.  11 січня, напередодні свята Василя, аматори Сиволозького, Великозагорівського, Плисківського та Махнівського БК завітали з театралізованим дійством "Добрий вечір, щедрий вечір" в установи та організації Плисківської ОТГ. Театралізоване святкове дійство проходило за всім відомими українськими традиціями. Щедрувальники вітали усіх присутніх із Різдвяними святами і створили атмосферу аутентичного свята із колядками, танцями, віншуваннями. Під спів новорічних щедрівок весела ватага щедрувальників в яскравих обрядових костюмах і масках, з побажаннями щастя, добра, Божого благословення завітала з символічною восьмикутною зорею-провісницею, побажали господарям Щедрого вечора, доброго здоров’я, миру, злагоди, процвітання.  Голова Плисківської ОТГ Марина Олександрівна Вірко разом з колективом Плисківської сільської ради подякували гостям за позитив, тепло, гарний настрій, щирі побажання, адже за народними повір’ями те, що побажають щедрувальники, обов`язково має здійснитись у новому році, та щедро обдарувала учасників вертепу подарунками. Щирі привітання, жартівливі обряди, гарний спів та майстерна гра самодіяльних акторів - все це заряджає позитивом, створює чудовий настрій та вселяє надію і віру на краще життя.

08:54 11.01.2019

В.М.Лестуха - один з найкращих синів України

В.М.Лестуха - один з найкращих синів України

Сьогодні разом з родиною відвідали могилу нашого героя. 9 грудня, четверта річниця з дня смерті Героя України, одного з її найкращих синів, який захищав свою Батьківщину, нашого земляка, Лестухи Володимира Михайловича.  Володимир у 1993 році пішов першого класу ЗОШ міста Бахмача. Закінчивши дев’ять класів загальноосвітньої школи, у 2002 році поступив у Борзнянський державний сільськогосподарський технікум. В 2006 році призваний на строкову службу (95-а аеромобільна бригада м.Житомир). Повернувшись з армії, працював. Після початку бойових дій у зоні АТО Володимир Лестуха прийняв добровільне рішення захищати свою державу. Пройшов навчання у Львові. Потім вирушив у м.Щастя. Потрапив до 80-ої окремої високо-мобільної десантної бригади, у складі якої боронив околиці міста 120 днів.  Кожного року 9 грудня ми згадуємо та вшануваєм пам’ять одного з Героїв України, нашого земляка, Володимира Михайловича Лестуху, який віддав своє життя у 2015 році за трагічних обставин у місці розташування військової частини, похований у селі Велика Загорівка.  Пам’ять про Володимира Лестуху завжди житиме в наших серцях.

08:51 09.01.2019

"Здоров'я - найбільший скарб"

"Здоров'я - найбільший скарб"

З метою формування навичок щодо ведення здорового способу життя у Плисківському будинку культури проведена бесіда " Здоров'я - найбільший скарб". Учні розповіли про чинники здорового способу життя, дізналися багато корисної інформації, яку зможуть використати у повсякденному житті.

08:48 06.01.2019

Новий рік у Плисківській ЗОШ

Новий рік у Плисківській ЗОШ

Напередодні нового року всім хочеться чогось казкового і незвичайного. Настав час новорічного дива!!! Казкове дійство відбулось у школі села Плиски. До виступу готувались усі: учні, батьки, вчителі, меценати. Учні 1-4 класу показали новорічну виставу і зачарували присутніх оригінальністю костюмів і акторськими здібностями. Дід Мороз і Снігурочка водили хороводи з різними казковими героями. Учні 5-11 класів повели присутніх у новорічний казковий світ. Кожен клас під керівництвом класних керівників готували свої неповторні розважальні номери.  Дзвінко лунали новорічні пісні, весело пройшли цікаві конкурси. Радувало те, що абсолютно усі учні школи взяли активну участь у цьому веселому дійстві. Ніжна тендітна ялинка, здається, теж веселилась з дітворою. Дід Мороз і Снігуронька організували розіграш святкової лотереї, всі учасники якої виграли цікаві сюрпризи. Висловлюємо найтепліші слова подяки нашим незмінним благодійникам – голові Плисківської сільської ради Вірко Марині Олександрівні за новорічні подарунки усім учням школи, призи за перемогу у шкільному конкурсі «Прикрась свій клас», народному депутату Валерію Давиденку за солодощі учням 1-4 класів та керівництву ТОВ «Плиски-Агро» за виділені кошти для проведення новорічної лотереї. Нехай благословляє Вас Господь у всіх справах і починаннях, оновить сили, дасть невичерпну радість!!! Адміністрація школи вітає колег, учнів та їх батьків, спонсорів і усіх наших друзів з Новим роком! Бажаємо, щоб у році, що наближається, з нами сталося те чудо, про яке ми всі мріємо. Хоч у кожного воно своє, але воно обов’язково найнеобхідніше і найважливіше. Бажаємо, щоб всі ми були живі й здорові, щоб займалися тим, що приносить нам задоволення. Бажаємо досягати нових вершин і самореалізовуватися. А ще хочемо побажати побільше радісних моментів, які перейдуть в приємні спогади, і зустрічей з вірними друзями!!!

08:36 31.12.2018

Новий рік у Плисківському БК

Новий рік у Плисківському БК

30 грудня в Плисківському сільському будинку культури відбувся новорічний концерт. Жителів села, від імені сільського голови, депутатського корпусу та виконавчого комітету, привітав заступник сільського голови Кравченко С.М. Глядачів радувала прикрашена новорічними прикрасами ялинка, Дід Мороз та Снігуронька, а також, виступи аматорських колективів "Веселка" та " Берегиня".  Тож ще раз вітаємо всіх з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим. Миру та злагоди Вашим родинам.

08:46 30.12.2018

Привітали зі святами діток громади

Привітали зі святами діток громади

Від депутатського корпусу та виконкому Плисківської сільської ради Плисківський сільський голова Вірко М.О. вручила солодкі подарунки всім діткам Плисківської ОТГ.

08:36 30.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора