Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Щорічно третьої суботи квітня в Україні відзначається День довкілля

Щорічно третьої суботи квітня в Україні відзначається День довкілля

 Він є нагадуванням про глобальні екологічні проблеми, що потребують негайного вирішення на всіх рівнях, можливістю привернути увагу суспільства до охорони навколишнього природного середовища та відзначити заслуги й величезний внесок людей, які стоять на варті українського довкілля. У нашій країні з кожним роком все більше свідомих громадян приєднуються до участі в різноманітних екологічних толоках, заходах з озеленення, благоустрою населених пунктів, ліквідації несанкціонованих звалищ та очищення водних джерел. Щира вдячність усім небайдужим, хто знаходить час, можливість і бажання, щоб прибрати чи розсортувати сміття, посадити дерево, і тим самим робить неоціненний вклад в екологічне майбутнє свого регіону, своїх дітей. Наснаги вам та єдності у добрих справах, оптимізму та енергії! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:09 15.04.2023

12.04.2023 року відбулося четверте засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

12.04.2023 року відбулося четверте засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

На засідання прибуло 9 членів виконавчого комітету. Згідно порядку денного присутні розглянули такі питання: 1.Про стан роботи Центру надання соціальних послуг. 2. Про виконання та наповнення бюджету сільської ради за І квартал 2023 року. 3. Про підсумки опалювального сезону 2022-2023 років та заходи по підготовці до опалювального сезону 2023-2024 років. 4.Про заходи з підготовки та забезпечення безпеки відпочиваючих на водних об’єктах Плисківської сільської ради. 5.Про затвердження акту обстеження на видалення дерев на території с.Сиволож Плисківської сільської ради №20 від 05.04.2023р. 6. Про затвердження акту обстеження на видалення дерев на території с.Плиски Плисківської сільської ради №21 від 10.04.2023р. 7. Про затвердження акту обстеження на видалення дерев на території с.Плиски Плисківської сільської ради №22 від 10.04.2023р. 8. Про зміну та присвоєння поштової адреси житловому будинку. 9.Про визначення компенсації власникам житлових будівель витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, за березень 2023 року. По результатах розгляду прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися після оприлюднення на сайті Плисківської сільської ради.

16:59 12.04.2023

ПАМ‘ЯТАЄМО...

ПАМ‘ЯТАЄМО...

Сьогодні, 11 квітня 2023 року, мав би святкувати свій день народженння наш земляк - Герой Володимир ЛЕСТУХА. За дорученням сільського голови Марини ВІРКО, староста Великозагорівського старостинського округу ОЛЕНА СМАЛІЙ та працівники культури, відвідали місце, де похований Володимир ЛЕСТУХА. Вшановуючи пам’ять Героя, ми схиляємо голови перед подвигом усіх, хто боронив і боронить нашу неньку Україну. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх Героїв, полеглих на полі бою. Вічна, світла пам’ять справжнім Героям сьогодення… Пам'ять про них буде жити у наших серцях завжди! Безмежна вдячність кожному, хто виборював свободу і незалежність України ціною власного життя. Ми в неоціненному боргу перед вами. Вічна пам'ять Героям! ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ! СПАСИБІ БАТЬКАМ ! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:26 11.04.2023

Сьогодні Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Сьогодні Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

 Це пам’ятна дата, що відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців. В березні 1945 року німецьке командування й основна частина охорони втекли з табору перед загрозою американських військ. Тоді, безпосередньо перед прибуттям американців, на території найбільшого концентраційного табору Бухенвальду спалахнуло збройне повстання, що організували ув’язнені. Коли в концтабір ввійшли американські війська, повстанці уже перебрали на себе контроль. Над табором підняли червоний прапор. 11 квітня – день входження американців на територію Бухенвальду – і був прийнятий як дата, коли відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Після того як табір перейшов під юрисдикцію СРСР його долучили до системи концентраційних таборів НКВС, а 1948 повністю інтегрували в систему ГУЛАГУ. Сьогодні ми з болем у серці згадуємо тих, хто навіки залишився за колючим дротом гітлерівських концтаборів, низько вклоняємося перед мужніми людьми, які наперекір усім смертям зуміли вистояти у фашистському полоні. Історія жертв нацистських переслідувань – це жахи війни, страждання на чужині, боротьба в лавах антифашистського опору. Незважаючи на тяжкі випробування, ці сильні духом люди гідно пройшли свій тернистий шлях, зробили вагомий внесок у відбудову зруйнованої країни. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про мільйони безневинно загиблих у фашистських концтаборах, створити для колишніх в’язнів належні умови життя, забезпечити необхідні захист та підтримку, оточити теплом та увагою. Глибока вдячність Вам за величний подвиг і самовідданість, проявлені задля майбутніх поколінь. З повагою та глибокою вдячністю,  сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:02 11.04.2023

ЧИСТОТА І БЛАГОУСТРІЙ СЕЛА - СПРАВА ЧЕСТІ ВСІХ ЙОГО ЖИТЕЛІВ

ЧИСТОТА І БЛАГОУСТРІЙ СЕЛА - СПРАВА ЧЕСТІ ВСІХ ЙОГО ЖИТЕЛІВ

З 01 квітня 2023 року на території сіл Плисківської ТГ проводиться місячник по благоустрою територій населених пунктів, протягом якого заплановано здійснити комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, ліквідації сміттєзвалищ, очищення від сміття лісосмуг уздовж шляхів, ремонт спортивних та дитячих майданчиків, впорядкування кладовищ, пам’ятників, облаштування зупинок громадського транспорту та інше. Приємно відмітити, що багато жителів сіл громади підтримали дану акцію і вже привели свої дворові та прилеглі території у належний стан. Окрема подяка жительці Сиволозького старостинського округу Наталії ШКАРУПІ, яка власними силами організувала благоустрій вулиці на якій проживає. Велика шана та подяка усім за пророблену роботу. Шановні жителі Плисківської територіальної громади! Місячник продовжується. Звертаємося до всіх, хто іще не долучився до заходів з благоустрою, прибрати прилеглу територію біля своїх садиб та взяти участь у благоустрої територій загального користування, адже, ЧИСТОТА І БЛАГОУСТРІЙ НАШИХ СІЛ - ВІЗИТНА КАРТКА НАШОЇ ГРОМАДИ. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:25 10.04.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 10 квітня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО,  перший заступник сільського голови Ірина ВЕРНИГОР провела щотижневу оперативну нараду за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, старост старостинських округів, директора КП «Перспектива» Геннадія КАДІГРОБА, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради проаналізовано поточний стан справ у громаді та визначено коло головних завдань на найближчий період, в тому числі щодо: - надання допомоги по догляду на непрофесійній основі. Відділ ЦНАП Плисківської сільської ради припинив прийом заяв по догляду на не професійній основі, на деякий час, доки буде налаштована система призначення та нарахування виплат. 01 квітня 2023р. Борзнянським відділом УСЗН було передано до відділу ЦНАП Плисківської сільської ради особові справи, які обраховані до 15.03. 2023 року, заявники отримають свої виплати вчасно. Надалі інформація буде оновлюватися. - здійснення комплексу заходів спрямованих на поліпшення стану довкілля, ліквідації сміттєзвалищ, очищення від сміття уздовж шляхів, упорядкування кладовищ, пам’ятників та приведення жителями громади своїх дворових та прилеглих територій в належний стан; - підготовка до проведення благодійного концерту «Все буде Україна» аматорами громади; - вшанування пам’яті загиблого учасника АТО Володимира ЛЕСТУХИ; - підготовки до проведення чергового засідання виконавчого комітету; - продовження забезпечення дровами сімей військовослужбовців та ВПО, та інше. По завершенню апаратної наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

12:19 10.04.2023

Привітання Марини ВІРКО Плисківського сільського голови з нагоди  Великденя Войцеху  Станішевські та жителям  гміни Бжостек

Привітання Марини ВІРКО Плисківського сільського голови з нагоди Великденя Войцеху Станішевські та жителям гміни Бжостек

09 квітня 2023 року у Польщі відзначали Великдень. Вельмишановний Войцех Станішевські та жителі гміни Бжостек! Щиро вітаємо наших польських друзів, усіх римо-католиків з Воскресінням Христовим! У цей благословенний час дозвольте щиро привітати Вас зі святом світлого Христового воскресіння! Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу. Тож нехай Божа милість та благословення оросять ваше життя, а мир, любов та злагода запанують у Вашій оселі. Зичимо Вам гарного настрою, відмінного здоров’я, сімейного затишку, незмінного успіху та здійснення усіх задумів. Всіх земних благ вам! Ми щиро вдячні за Вашу допомогу нашій громаді, нашій країні. Ми завжди пам’ятатимемо про Ваші милосердні серця у такий важкий час для українського народу! З найкращими вітаннями і побажаннями, з повагою і шаною, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ.

08:22 10.04.2023

Плисківська громада має першого майстра спорту міжнародного класу з гирьового спорту -  Володимира  ДЕМЧЕНКА

Плисківська громада має першого майстра спорту міжнародного класу з гирьового спорту - Володимира ДЕМЧЕНКА

Шановні жителі Плисківської територіальної громади! 8 квітня 2023 року у м. Києві,  у приміщенні спортивного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся турнір з гирьового спорту пам'яті Гарнич - Гарницького. Від імені та за фінансової підтримки Плисківської сільської ради,  участь у турнірі брав наш земляк, кандидат у майстри спорту Володимир ДЕМЧЕНКО. Володимир брав участь у трьох дисциплінах: дц -1 (дц- поштовх довгим циклом) 10 хв., 32 кг,104 підйоми -виборов Перемогу, дц-1 10 хв ,24 кг, 133 підйоми - знову Перемога, дц-1 30 хв, 24 кг, 228 підйомів - отримав Срібло. Але, найголовніше те, що наш спортсмен виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Плисківська громада має першого майстра спорту міжнародного класу з гирьового спорту, четвертого - у Чернігівській області. Ти - наша гордість, взірець для підростаючого покоління. Пишаємося тобою. Дякуємо тобі . Бажаємо міцного здоров'я, віри у власні сили, нових звершень та перемог. З повагою та вдячністю,  сільський голова Марина Вірко, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:15 10.04.2023

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

За підтримки сільського голови Марини ВІРКО, 08 квітня, у с.Велика Загорівка в Будинку культури відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ за участі Діми VOLKANOVA, який представив глядачам свою сольну концертну програму «Намалюю». Марина Олександрівна подякувала артисту Дімі ВОЛКАНОВУ за його талант, подаровані неймовірні емоції. Особливу вдячність висловила Оксані КРОЙТОРУ за чудову ініціативу, організацію проведення благодійного концерту на підтримку Збройних сил України. Дякувала всім, хто долучився до заходу, в чиїх серцях любов до України. Ваші великі серця захоплюють, надихають, переконують, що разом ми незламні, незборима сила. Кожен з нас робить все можливе, щоб наблизити перемогу! “Хіба можна перемогти народ, в якого є такі талановиті люди та неперевершені пісні”, – це перше , що спадає на думку після того, як побував на благодійному концерті на підтримку ЗСУ. Вкотре всі переконалися, що мистецтво не має межі досконалості, а емоції, викликані співом цього чудового сольного співака Діми VOLKANOVA "зашкалюють". Нових Вам творчих здобутків та МНОГАЯ ЛІТА. Лише разом і лише до нашої Перемоги! Слава Україні! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:00 09.04.2023

07 квітня 2023 р. відбулося засідання чергової 31 сесії 8 скликання Плисківської сільської ради

07 квітня 2023 р. відбулося засідання чергової 31 сесії 8 скликання Плисківської сільської ради

07 квітня 2023 р. о 12.00 годині у приміщенні Плисківської сільської ради відбулося засідання чергової 31 сесії 8 скликання з порядком денним: 1. Про надання частини основної відпустки сільському голові Вірко М.О. 2. Про погодження надання в користування мисливських угідь ТОВ МРП «Єгер». 3. Надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально – побутових питань. 4. Земельні питання. Також, сільським головою Мариною ВіРКО було ініційовано та одноголосно підтримано депутатами звернення до голови Чернігівської ОВА щодо питання подальшої долі КНП «Борзнянська міська лікарня» Борзнянської міської ради.

16:30 07.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора