A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Сергій УДОВИК- наш ГЕРОЙ

Сергій УДОВИК- наш ГЕРОЙ

Його життя обірвалося рівно рік тому, 28 лютого 2022 року. Сергій загинув від граду окупантів, прикривши собою чужу дитину в м. Чернігів. Він був простою людиною, патріотом. Воїн світла, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, наближав нашу Перемогу над ворогом, над темрявою. Сільський голова Марина ВІРКО, колектив Плисківської сільської ради, виконавчий комітет, депутатський корпус висловлюють щирі співчуття родині. ТИ НАШ ГЕРОЙ, СПОЧИВАЙ З МИРОМ!! МИ НІКОЛИ ТЕБЕ НЕ ЗАБУДЕМО.. Не пробачимо! Не забудемо!

11:38 28.02.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

27 лютого 2023 року відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням сільського голови Марини ВІРКО,  за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Всі керівники структурних підрозділів прозвітували про виконану роботу за минулий тиждень. У ході наради обговорили проблемні питання щодо -претензійно-позовної роботи по боржниках з орендної плати за землю; - організації проведення польсько-української олімпіади з англійської мови серед здобувачів освіти; - придбання необхідного обладнання для роботи працівників КП "Перспектива" та інших важливих питань життєдіяльності громади. Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, звернула увагу на належному, сумлінному ставленні до службових обов’язків та швидкому реагуванні на проблемні питання жителів громади. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

15:25 27.02.2023

Найщиріші співчуття родині Мацапули Михайла Миколайовича

Найщиріші співчуття родині Мацапули Михайла Миколайовича

27 лютого 2023 року - річниця трагічної загибелі жителя нашої громади Мацапули Михайла Миколайовича, який під час вторгнення російських загарбників до нашої громади загинув від рук окупантів. Інцидент стався ввечері 26.02.2022р. При зустрічі із ворожою технікою Михайло вигукнув «Слава Україні!!!», за що російський солдат вистрелив у нього. Від отриманого поранення Михайло Миколайович 27.02.2022р. помер. Поховали загиблого 01.03.2022р. в с.Сиволож. Плисківська сільська рада висловлює найщиріші співчуття родині загиблого. Нехай добрий, світлий спомин назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, усіх, хто знав його, любив та шанував. Царство небесне та вічна пам'ять. Сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

11:35 27.02.2023

Відбувся відкритий турнір з гирьового спорту пам'яті Валерія Махна

Відбувся відкритий турнір з гирьового спорту пам'яті Валерія Махна

Шановні жителі Плисківської територіальної громади! 25 лютого 2023 року у м. Києві, у приміщенні спортивного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця,  відбувся відкритий турнір з гирьового спорту пам'яті Валерія Махна. Від імені та за фінансової підтримки Плисківської сільської ради,  участь у турнірі брав наш земляк, кандидат у майстри спорту Володимир ДЕМЧЕНКО. Напередодні виступу Володимир травмувався, проте гідно представив нашу громаду і здобув ПЕРЕМОГУ. Виступав у категорії поштовх довгим циклом з 1 гирею( пдц-1) 32 кг.  ліміт часу 10 хв.  виконав 83 підйоми. Ти - наша гордість. Дякуємо тобі . Бажаємо міцного здоров'я, віри у власні сили, нових звершень та перемог. З повагою та вдячністю,  сільський голова Марина Вірко, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:29 26.02.2023

Сьогодні, 26 лютого 2023 року,  Прощена неділя

Сьогодні, 26 лютого 2023 року, Прощена неділя

Вона передує початку Великого посту, що триватиме до Великодня. Найважливіша традиція цього дня — просити вибачення у друзів, родичів, знайомих, а , також , пробачати їх у відповідь. Просячи прощення у ближнього і прощаючи його, ми намагаємося примиритися з Богом, який по милості Своїй прощає нам наші гріхи. Ми просимо Господа пробачити нас і сподіваємося, що Він почує наші молитви! Молитви за український народ, всіх Захисників України, припинення війни, за вільну, сильну і незалежну Україну! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:27 26.02.2023

Перший офіційний Державний герб України

Перший офіційний Державний герб України

З історії відомо, що з найдавніших часів символ тризуба шанувався як своєрідний магічний знак, оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам’ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. 25 лютого 1918 року в Коростені Українська Центральна Рада прийняла Тризуб за офіційний герб УНР. З 22 січня 1919 року згідно з законом про Злуку Тризуб став використовуватися і як герб Західної області УНР. Залишався він гербом гетьманської держави П. Скоропадського, а також Директорії. Уперше спроба конституційно оформити Тризуб як державний герб була зроблена у травні 1920 у проекті Конституції, розробленому Всеукраїнською Національною Радою, а вдруге — спеціальною «Урядовою Комісією по виготовленню Конституції Української Держави» 1 жовтня того ж року. Сучасний герб держави Україна, один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією, було затверджено 19 лютого 1992 року.                      

08:32 25.02.2023

24.02.2022 рік. Дата, яку ми вже ніколи не забудемо

24.02.2022 рік. Дата, яку ми вже ніколи не забудемо

Сьогодні, 24.02.2023 року, минає рік від початку повномасштабного вторгнення рф. Рік, який став найважчим в історії нашої незалежності. Рік - посиленого волонтерства та підтримки ЗСУ. Рік - гірких втрат та вічної пам’яті воїнів, які віддали свої життя заради нас . За рік, ми показали всьому світу нашу справжню єдність, нашу волю і силу духу. Агресор, сам того не розуміючи, об’єднав всіх українців. Нас згуртувала любов до української землі, мови, культури та споконвічних традицій українського народу. Ми пройшли безліч випробувань, загартувалися, навчилися бачити світло у темряві . Сьогодні ми продовжуємо підтримувати армію. Працівники закладів культури разом з жителями нашої громади плетуть маскувальні сітки, збирають безліч необхідних речей. Любов своїх сердець передають воїнам маленькі волонтери і молодь. Ми прихистили переселенців, забезпечували їх гуманітарною допомогою, підтримували та підтримуємо морально і стараємося створити затишок рідного дому. Загалом , за цей рік ми спрямували всю підтримку Збройним Силам України. Ми вдячні вам кожної миті! За те, що живі. За те, що живемо на своїй землі. За кожну ракету, що не впала на наші домівки. За кожний звільнений клаптик території. За те, що у нас є Україна, а в України ˗ майбутнє!  Ви не були народженими для війни, але кожен з вас став на захист нашої свободи. Дякуємо нашим військовослужбовцям, волонтерам та кожному, хто бореться за незалежність! Пишаємось вами! Шануємо пам’ять полеглих в бою! Віримо у нашу Перемогу! З повагою,  сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:33 24.02.2023

Оперативна нарада з директорами закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради

Оперативна нарада з директорами закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради

22 лютого 2023 року сільський голова Марина ВІРКО за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, начальника відділу освіти, молоді та спорту Алли КРИВЕЦЬ, начальника фінансового відділу Валентини КУТОВЕЦЬ провела оперативну нараду з директорами закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради. В ході наради обговорили питання щодо використання освітньої субвенції педагогічним працівникам. На завершення наради сільський голова Марина ВІРКО подякувала педагогам за плідну працю та розуміння.

16:38 22.02.2023

Відбулося засідання чергової 29 сесії 8 скликання Плисківської сільської радии

Відбулося засідання чергової 29 сесії 8 скликання Плисківської сільської радии

Шановні жителі Плисківської ТГ! 22 лютого 2023 року об 11-00 год.  у приміщенні Плисківської сільської ради відбулося засідання чергової двадцять дев'ятої сесії восьмого скликання з порядком денним: 1. Про звіт щодо виконання сільського бюджету за 2022 рік. 2. Про заслуховування звіту сільського голови про роботу Плисківської сільської ради та її виконавчого комітету. 3. Про внесення змін до рішення сільської ради від 23.12.2022 року № 504-27/VІІІ «Про сільський бюджет Плисківської територіальної громади на 2023 рік». 4. Про орієнтовний план роботи Плисківської сільської ради на 2023 рік. 5. Про подання згоди на прийняття з державної у комунальну власність Плисківської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області пожежно-рятувального автомобіля. 6. Про надання матеріальної допомоги. 7. Земельні питання. Всі питання порядку денного депутати розглянули, прийняли відповідні рішення, які будуть оприлюднені на сайті Плисківської громади.

16:04 22.02.2023

Проведено  обласний ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів

Проведено обласний ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів

Відповідно до наказу Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 23.12.2022 №209 “Про проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році”, з метою розвитку творчого потенціалу обдарованих здобувачів освіти, у період із 15 січня по 12 лютого 2023 року був проведений,  у змішаній формі (очній та дистанційній),  обласний ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, в якому взяли участь здобувачі освіти Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Учасники олімпіад із навчальних предметів: українська мова та література (вчитель Анжеліка Семенко) – учениця 8 класу Байло Єлизавета здобула 37,9 із 60 балів; біологія (вчитель Тетяна Федорченко) – учень 8 класу Балицький Богдан – 56,7 із 100 балів; географія (вчитель Роман Балицький) – учень 8 класу Балицький Богдан – 51 із 78 балів; англійська мова (вчитель Тамара Дмитрик) – учениця 9 класу Кадун Анна – 35 із 60 балів. За попередніми результатами ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів: Байло Єлизавета з української мови та літератури – VII місце; Балицький Богдан з біології – ІІІ місце: Балицький Богдан з географії – І місце; Кадун Анна з англійської мови – V місце. Щиро дякуємо Вам, шановні здобувачі освіти та педагоги. Бажаємо міцного здоров'я та нових досягнень. З повагою, сільський голова Марина Вірко, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

15:37 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора