A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

30 січня 2023 року сільський голова Плисківської ТГ Марина ВІРКО провела щотижневу робочу нараду за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради та директора КП "Перспектива" Геннадія КАДІГРОБА. Сільський голова охарактеризувала ситуацію в громаді за минулий тиждень, зокрема, наголосила на тому, що в умовах воєнного часу, ми працюємо не менше, ніж у мирний час. Старости проаналізували роботу за минулий тиждень та озвучили найважливіші питання на поточний тиждень. Секретар сільської ради наголосила на питанні щодо залучення зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема, внутрішньо переміщених до суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану, в тому числі: заготівлі дров на опалювальний сезон, ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштуванні полігонів твердих побутових відходів, плетінні маскувальних сіток для потреб ЗСУ. Крім того, на нараді було розглянуто ряд інших важливих питань життєдіяльності громади та окреслено завдання, які потребують вирішення найближчим часом. За результатами наради були надані відповідні доручення та рекомендації. На завершення наради сільський голова побажала усім мирного плідного тижня та закликала спільно працювати для наближення Перемоги.

15:30 30.01.2023

29 січня в Україні вшановують День пам’яті героїв Крут

29 січня в Україні вшановують День пам’яті героїв Крут

У цей день 1918-го року поблизу залізничної станції Крути відбувся бій, що став одним із символів боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. 17 грудня 1917-го року уряд радянської Росії надіслав ультиматум Українській Центральній Раді. Більшовики вимагали легалізувати в Україні свої військові загони та припинити їх роззброєння. Не дочекавшись відповіді, більшовицький уряд Леніна-Троцького оголосив війну УНР. 22 січня 1918-го року, з проголошенням Четвертим універсалом незалежності УНР, Україна опинилася у фактичному стані війни з Росією.Молода українська держава перебувала у надзвичайно складному становищі. До січня 1918-го року кількість військ вірних УНР зменшилася до критичного рівня – 15 тисяч вояків по всій країні. За таких умов єдиною надією і опорою Центральної Ради залишилась патріотично налаштована студентська молодь Києва, яку і було залучено до захисту столиці України. Їх було триста – студенти Українського народного університету, Університету Святого Володимира та учні старших класів Української Кирило-Мефодіївської гімназії, які пліч-о-пліч з козаками «Вільного козацтва» виступили проте добре озброєного чотиритисячного загону більшовицької армії під командуванням генерала Муравйова. Пройшовши лише семиденну військову підготовку, юні українські патріоти без сумнівів і вагань вирушили до станції Крути, щоб зупинити комуністичну навалу, що стрімко насувалася на Київ. Ціною свого життя виконали бойовий наказ – на кілька днів зупинили ворога та відтермінували захоплення Києва більшовиками. Згодом ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, що врятував молоду українську державність. 30 студентів , які потрапили до муравйовців у полон, були піддані жорстоким катуванням і згодом страчені. Більшовицькі кати заборонили місцевим селянам ховати тіла юнаків, залишивши їх на засніженому полі. Лише після звільнення столиці військами Української Народної Республіки загиблих героїв урочисто поховали на Аскольдовому цвинтарі у Києві. Ця героїчна й водночас трагічна подія ознаменувала початок нової епохи національного пробудження, усвідомлення права українців жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. «Понад все вони любили свій коханий край», – писав у своєму вірші «Пам’яті тридцяти» поет Павло Тичина. Символічно, що ця жертовна любов до Батьківщини зародилася в серцях молодих людей̆, найкращих представників українського студентства. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

08:05 29.01.2023

28 січня 2023 року минає 5 років, як немає молодого, красивого, душевного хлопця, земляка- футболіста Андрія ГРИНЯ

28 січня 2023 року минає 5 років, як немає молодого, красивого, душевного хлопця, земляка- футболіста Андрія ГРИНЯ

На жаль, хвороба не вибирає ні вік, ні час. Вона прийшла непомітно, якраз в той момент, коли здавалося, прийшов той час, про що мріяв – останній крок перед підписанням міжнародного контракту з міжнародним клубом, поруч щире кохання… І страшний діагноз - гостра мієлоїдна лейкемія… За дорученням сільського голови Марини ВІРКО, секретар сільської ради Людмила ІЛЛЯШЕНКО, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила ЛЕБЕДЬ вшанували пам'ять та поклали квіти до могили нашому земляку, футболісту АНДРІЮ ГРИНЮ. Ми пам’ятаємо АНДРІЯ. Він -талановитий футболіст, змагався у лавах Борзнянської, Малозагорівської, Плисківської та Київської команд на районних, обласних чемпіонатах з футболу. Був добрим та гарним сином, другом з прекрасною та чистою душею. Багато чого не встиг реалізувати, але залишив після себе великі здобутки. Пам’ять про нього житиме у наших серцях, серцях його друзів-футболістів та послідовників.

16:08 28.01.2023

Сьогодні 28 січня 2023 року виповнюється 31 рік від дня затвердження національного синьо-жовтого прапора – Державним прапором України

Сьогодні 28 січня 2023 року виповнюється 31 рік від дня затвердження національного синьо-жовтого прапора – Державним прапором України

У цей День Верховна Рада України офіційно затвердила синьо-жовтий стяг Державним прапором України. Постанова Верховної Ради України № 2067-ХХ1 від 28 січня 1992 року: «Затвердити Державним прапором України національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3» Нагадаємо, що 23-го серпня 2004 року Президент України Леонід Кучма підписав Указ № 987/2004 «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено в Україні нове свято — День Державного Прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня. Державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Остаточно Прапор Держави Україна затверджено статтею 20 Конституції України у 1996 році."

08:10 28.01.2023

27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

27 січня 1945 року – дата, яку пам’ятає весь світ. Саме в цей день Радянська Армія визволила в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. За час існування цього концтабору у ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн. людей. Крім євреїв та поляків – двох найбільш постраждалих груп, – виокремлюють радянських військовополонених та представників інших національностей. Серед них були і українці. Основний контингент в’язнів таборів становили люди, яких нацисти називали «небажаними елементами», Untermenschen – недолюдьми. Під цю категорію потрапляли противники нацистської ідеології та режиму, кримінальні злочинці та євреї. Тисячі українців опинилися за колючим дротом нацистських фабрик смерті, розташованих як на українській території, так і поза її межами. Точно встановити кількість в’язнів – вихідців з території України – неможливо через низку проблем, що зумовлені історичними й геополітичними чинниками. Як на початку війни, так і після її завершення Україна не мала власної державності. Більшість українців, які потрапляли до таборів, нацисти «маркували» як радянських, польських або угорських громадян. Частина з них узагалі не проходила реєстрації, а відразу потрапляла до крематорію. По війні в СРСР при підрахунку жертв ,також, йшлося про «радянських громадян». За роки війни нацисти знищили близько 6 мільйонів євреїв, з них півтора мільйона дітей, що становило приблизно третину загальної чисельності євреїв в усьому світі в той час. Планомірне знищення євреїв не можна назвати просто актом геноциду, настільки безпрецедентним воно було за масштабами, опрацьованості і реалізації. Це була спроба знищити цілий народ, де б не перебували його представники. Саме тому геноцид єврейського народу в роки війни отримав назву – Голокост (англ. Holocaust – «всеспалення»). Оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, Генеральна Асамблея ООН закликала держави розробити просвітницькі програми, щоб наступні покоління зберегли пам’ять про цю трагедію та запобігли в майбутньому актам геноциду, убезпечити майбутні покоління від повторення ганебних помилок та страшних злочинів минулого.

08:12 27.01.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Відбулася щотижнева оперативна нарада із старостами старостинських округів та керівниками структурних підрозділів. Старости проаналізували роботу за тиждень, обговорили проблемні питання старостинських округів та завдання, які стоять перед ними на наступний тиждень. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Алла КРИВЕЦЬ проінформувала про участь здобувачів освіти громади у обласному етапі всеукраїнських учнівських олімпіад. Серед питань, які розглядалися під час наради, були питання: вшанування пам'яті нашого земляка футболіста Андрія ГРИНЯ; планування заходів до днів пам'яті Голокосту та Героїв Крут. З метою забезпечення життєдіяльності громади сільський голова Марина Вірко наголосила працівникам на своєчасному проведенні необхідних тендерних закупівель . За підсумками наради визначено ряд завдань до виконання, надані відповідні доручення та визначені виконавці. Сільський голова Марина ВІРКО побажала всім мирного плідного тижня та активної співпраці задля ПЕРЕМОГИ.

16:28 23.01.2023

Привітання Марини ВІРКО Плисківського сільського голови  з нагоди Дня Соборності України

Привітання Марини ВІРКО Плисківського сільського голови з нагоди Дня Соборності України

Щорічно, 22 січня український народ відзначає День Соборності України. Це свято нагадує нам, що Україна - єдина держава і ми – єдиний народ! Тож, прийміть найтепліші слова вітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу – Дня Соборності України! 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві Директорія Української Народної Республіки проголосила Акт злуки Західно–Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. На знак підтримки цілісності та єдності Української держави напередодні свята в закладах культури громади відбулися урочистості, присвячені Дню Соборності України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, які віддали своє життя за волю, незалежність держави та покладено квіти.

13:28 22.01.2023

Відбулося засідання позачергової 28 сесії 8 скликання Плисківської сільської ради

Відбулося засідання позачергової 28 сесії 8 скликання Плисківської сільської ради

Шановні жителі Плисківської ТГ! 19 січня 2023 року об 11-00 в приміщенні Плисківської сільської ради відбулося засідання позачергової двадцять восьмої сесії восьмого скликання з порядком денним: 1.Про внесення змін до рішення сільської ради від 23.12.2022 року √504-27/-VІІІ ,,Про сільський бюджет територіальної громади на 2023рік. 2. Затвердження першого заступника сільського голови. Всі питання порядку денного депутати розглянули, прийняли відповідні рішення, які будуть оприлюднені на сайті Плисківської громади.

16:01 19.01.2023

ПАМ'ЯТАЙМО!

ПАМ'ЯТАЙМО!

За дорученням сільського голови Марини ВІРКО працівники Махнівського старостинського округу вшанували пам’ять Кривоноса Миколи Миколайовича. Микола Миколайович КРИВОНОС народився 3 липня 1981 року в селі Махнівка (у 1927–2016 роках – Петрівка) Борзнянського району. У 1994 році закінчив Петрівську загальноосвітню школу, у 1996 році – Плисківську загальноосвітню школу, а згодом – Ніжинське училище за спеціальністю «водій-кранівник». Працював на різних роботах. Призваний до Збройних сил України у серпні 2014 року. Старший сержант, оператор-навідник бойової машини піхоти 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого. Брав участь у бойових діях проти російсько-терористичних угруповань під час оборони Дебальцевого. Демобілізований у серпні 2015 року. У 2016 році вступив на контрактну службу до 134-го окремого батальйону охорони та обслуговування. Трагічно загинув 17 січня 2017 року поблизу м. Чернігів. Похований у селі Махнівка Ніжинського району. Нагороджений відзнакою Начальника Генерального штабу Збройних сил України нагрудним знаком "Учасник АТО". У скорботі низько схиляємо голови, молимося за упокій його душі. Царство небесне. Вічна, світла пам'ять.

16:39 17.01.2023

ПАМ'ЯТАЙМО!

ПАМ'ЯТАЙМО!

Сьогодні, 17 січня 2023 року, минає два роки, як пішов із життя житель нашої громади Олександр ШОСТАК, який багато років віддав розвитку футболу в селі Плиски, грав за місцеву ФК "ЄДНІСТЬ". Висловлюємо щирі співчуття рідним Олександра. Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з Вами. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ.

08:41 17.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора