A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

02 грудня 2022 року на базі Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений тренінг:"Мобілізація зусиль щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни"

02 грудня 2022 року на базі Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений тренінг:"Мобілізація зусиль щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни"

У рамках проведення щорічної всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», 02 грудня 2022 року,  на базі Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів,  для працівників школи та дитячого садка, був проведений тренінг: "Мобілізація зусиль щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни". У заході взяли участь мобільна бригада по наданню соціально-психологічної допомоги з домашнього насильства та ГЗН по Ніжинському району- Ніна КУЩЕНКО координатор мобільної бригади, фахівець із соціальної роботи,  Ірина САВЧЕНКО практичний психолог та в.о начальника служби у справах дітей Плисківської сільської ради Алла КРИВЕЦЬ. Працівники закладів освіти отримали  інформацію про домашнє насильство, його види, а також буклети, в яких містяться перелік, номери телефонів служб та установ, до яких можна звернутись по допомогу в разі вчинення домашнього насильства. Наступний тренінг плануємо провести на базі Плисківської та Сиволозької ЗОШ І-ІІІ ст. Плисківська ТГ плідно співпрацює з даною мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги.

17:45 02.12.2022

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

02.12.2022 року відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради, яке пройшло під головуванням голови сільськоі ради Марини ВІРКО. Згідно порядку денного присутні розглянули питання, що потребували термінового вирішення, в тому числі: 1.Про продовження цілодобового перебування в КЗ «Комарівська гімназія» дитини, позбавленої батьківського піклування, неповнолітнього *******. 2.Про затвердження 3 актів обстеження на видалення дерев на території с.Плиски. По результатах розгляду прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися після оприлюднення на сайті Плисківської сільської ради.  

16:43 02.12.2022

Проведено дружнє коло з елементами тренінгу для учнів 1-4 класів закладів освіти громади

Проведено дружнє коло з елементами тренінгу для учнів 1-4 класів закладів освіти громади

Жорстокість, яка невпинно завойовує позиції засобів масової інформації, стає все більш поширеною і в міжлюдських стосунках. Наше суспільство, яке до цього часу характеризувалося як суспільство, де відсутня агресія та жорстокість, зіткнулося з проблемою насильства, жорстокості віч-на-віч. 30.11.2022 та 01.12.2022 року у приміщенні Плисківської та Сиволозької ЗОШ І-ІІІ ступенів фахівцем із соціальної роботи Вікторією ЛЕМІШ, головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Оленою ПИЛИПЕНКО проведено дружнє коло з елементами тренінгу для учнів 1-4 класів. Мета: ознайомити учнів з поняттями «добро», «жорстокість», «насилля», видами насилля; сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості в дитячому середовищі, їх наслідків для дитини; вивчити права дітей; обговорити питання, як захиститися від будь-якого насильства.

14:33 02.12.2022

Інформаційна виставка для дітей початкових класів

Інформаційна виставка для дітей початкових класів

З 25 листопада по 10 грудня кожного року Україна приєднується до міжнародної акції "16 днів проти насильства". 29.11.2022 року у приміщенні Плисківської бібліотеки фахівцем із соціальної роботи Вікторією ЛЕМІШ та в.о. начальника служби у справах дітей Аллою КРИВЕЦЬ була проведена інформаційна виставка для дітей початкових класів . Метою якої було ознайомити учнів з поняттям ,,насильство" та його видами. Проблема насильства над дітьми залишається актуальною для України, незважаючи на те, що на законодавчому рівні будь-які прояви насильства по відношенню до дитини заборонені та суворо караються. Держава визнає, що насильство над дітьми трапляється в різних сферах життя - вдома, при контакті з незнайомцями, у закладах опіки, в навчальних закладах.

16:05 29.11.2022

ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сільський голова Марина ВІРКО провела щотижневу оперативну нараду з старостами та керівниками структурних підрозділів сільської ради. Під час наради заслухали інформацію від старост, керівників структурних підрозділів щодо виконаної на минулому тижні роботи та обговорили питання на найближчий період. Продовжується робота із внутрішньо-переміщеними особами, забезпечення їх всіма видами адміністративних послуг, як зазначила начальник відділу "Центр надання адміністративних послуг" Вікторія МИЦАЙ Начальник відділу освіти Алла КРИВЕЦЬ доповіла про роботу закладів освіти. В освітніх закладах тривають олімпіади. Заклади освіти працюють у звичайному режимі. Начальник фінансового відділу фінансів Валентина КУТОВЕЦЬ повідомила, що незважаючи на складну ситуацію в країні, у нашій громаді вдається виконувати бюджет. З старостами обговорили питання функціонування «ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ» З настанням холодної пори року та з посиленням обстрілів енергетичної інфраструктури країни, ми готові до різних сценаріїв. У разі повного блекауту - підтримати своїх громадян. Саме тому, на території Плисківської територіальної громади створено «ПУНКТИ  НЕЗЛАМНОСТІ» - місце, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. Пункти облаштували в приміщенні Плисківської сільської ради та у приміщеннях старостатів, які працюють цілодобово. Під час наради обговорили ще ряд важливих питань з життєдіяльності громади. За результатами наради сільським головою дано конкретні доручення старостам, відповідним керівникам структурних підрозділів та наголошено на відповідальному ставленні до своїх обов'язків.

12:08 28.11.2022

До уваги жителів Плисківської ТГ!

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 18.10. 2022 року № 1/12288-22 «Про проведення ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" для учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти конкурс проводиться у чотири етапи ( з жовтня по березень). Здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради дистанційно взяли участь у I етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, а 26 листопада 2022 року - у ІI етапі. Конкурсні завдання пов'язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об'єднанню націй, формують почуття патріотизму,оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Тарас Шевченко.  

16:21 26.11.2022

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Відбулася щотижнева робоча нарада з старостами старостинських округів та керівниками виконавчих органів, їх структурних підрозділів.   Кожним старостою було проаналізовано роботу за тиждень, обговорено проблемні питання старостинських округів та завдання, які стоять перед ними на наступний тиждень. Звернути увагу на головні питання, що стосуються: Облаштування пункту обігріву. Правильного формування вашої тижневої роботи. Звіт директора КП "Перспектива". Розчистка доріг на території громади. Вивезення та упорядкування сміттєзвалищ. Підвезення дров сім'ям війсовослужбовців. Придбання автомобіля для КП «Перспектива» з метою надання ритуальних послуг. Серед питань, які розглядалися під час наради, були також питання: забезпечення палетами медичних закладів, благоустрою території, встановлення меморіальних дошок загиблому військовослужбовцю В'ялому Анатолію Федоровичу.   За підсумками наради сільським головою Мариною ВІРКО визначено ряд завдань до виконання, надані відповідні доручення та визначені виконавці.

14:23 21.11.2022

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради

21 листопада 2022 року начальник відділу освіти, молоді та спорту Плисківської сільської ради Алла КРИВЕЦЬ провела нараду керівників закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради за участі Марини ВІРКО сільського голови , Ірини ВЕРНИГОР заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Олени ПИЛИПЕНКО головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Плисківської сільської ради. У ході наради були розглянуті наступні питання: про освітній процес ЗЗСО в умовах воєнного стану; про підсумки навчання першої чверті; про обговорення семінарського заняття з проблеми "Освітнє середовище в умовах війни".Крім цього, особливу увагу звернули на питання очної форми навчання 5-11 класів, оплату праці педагогічним працівникам, участь педагогічних працівників у конкурсі "Учитель року-2023" .  

12:29 21.11.2022

7 ноутбуків для вчителів закладів загальної середньої освіти отримала Плисківська територіальна громада

7 ноутбуків для вчителів закладів загальної середньої освіти отримала Плисківська територіальна громада

За сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft, понад 2 тис. ноутбуків передано для забезпечення роботи вчителів Чернігівської області. Сільський голова Марина Вірко вручила директорам закладів загальної середньої освіти для вчителів отримані ноутбуки. Така підтримка освітян надзвичайно важлива для організації дистанційного освітнього процесу.

12:27 21.11.2022

По всьому світу 13 листопада відзначатиметься, напевно, найдобріше свято – День доброти

По всьому світу 13 листопада відзначатиметься, напевно, найдобріше свято – День доброти

 Він не має великої історії, що сягає століть, але вже завоював серця багатьох. День доброти 2022 покликаний нагадати про почуття і моральні якості, які відходять на другий план через швидкий ритм життя. У нашому високотехнологічному світі доброту і сердечність стали забувати і замінювати їх черговими фразами. Вперше про доброту на найвищому рівні згадали в 1998 році. Тоді відбулася конференція всесвітнього руху за доброту. Вона проходила в Токіо 13 листопада. У цьому заході взяли участь представники Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії та США. Саме на конференції було прийнято рішення відзначати щорічно Міжнародний День доброти і вітати один одного. З тих пір до святкування цієї дати приєдналися інші країни, в тому числі і Україна. Відповіддю на запитання, коли день доброти у 2022 в Україні буде – 13 листопада. Ця дата не є офіційним святом, тому українці не відпочиватимуть зайвий раз. Однак згадати про доброту і теплоту душевну варто. Символом цього дня в усьому світі вважається відкрите серце. У чому сенс Всесвітнього дня доброти В офіційній декларації об'єднання волонтерів і добровольців сказано, що вони будуть прагнути створити більш добрий і повний співчуття світ. Вони також вважають, що робити добро зовсім не складно, а винагорода обов'язково буде. Вважається також, що добро за замовчуванням закладено в кожному жителі нашої планети, тому такі вчинки доступні кожному. Ще однією метою цього свята є об'єднання націй незалежно від культурних, релігійних і мовних відмінностей. Засновники Дня доброти вважають, що об'єднання можливе тільки на основі щирих і добрих справ (вчинків). У цей добрий день хочу привітати і побажати – нехай кожна людина візьме найтепліші і добрі почуття, щирі емоції, нехай в світі панують тільки любов і щирість. Бажаю, щоб добро запанувало і просочило серця і душі всіх людей.

07:10 13.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора