Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Нарада з питань створення класів безпеки в закладах загальної середньої освіти Плисківської сільської ради

Нарада з питань створення класів безпеки в закладах загальної середньої освіти Плисківської сільської ради

19 травня 2023 року,  за участі сільського голови Марини ВІРКО, першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, головного інспектора ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області, майора служби цивільного захисту Олександра ФІЛОНЕНКА, начальника служби у справах дітей Плисківської сільської ради Олени ПИЛИПЕНКО,  начальник відділу освіти, молоді та спорту Плисківської сільської ради Алла КРИВЕЦЬ провела нараду директорів ЗЗСО з питань створення класів безпеки в закладах загальної середньої освіти, роботи Дружини юних пожежних рятувальників тощо. Нарада пройшла в конструктивному діалозі. З повагою,  сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:04 19.05.2023

18 травня, ми з болем у серці згадуємо сумну дату – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу

18 травня, ми з болем у серці згадуємо сумну дату – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу

У 1944 році корінний кримськотатарський народ радянська влада вислала за межі Кримського півострова до Центральної Азії. Лише за тодішньою офіційною статистикою були депортовані понад 180 тисяч людей. Самі кримські татари нарахували 423 100 депортованих. Цілий народ визнали зрадником. Від нелюдських умов перевезення, а , також, у перші роки після переселення, загинуло понад 46% депортованих кримських татар. Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу. Російські комуністи намагалася стерти будь-які згадки про цілий народ з історії. Так, як до цього морила українців Голодоморами, депортувала в Сибір сотні тисяч українців з Галичини, Волині, Буковини та Закарпаття, знищувала цвіт української нації в таборах ГУЛАГУ. Саме українці та кримські татари є народами, які найбільше постраждали від комуністичного режиму. Ми маємо це пам’ятати. Сьогодні справу Сталіна продовжують рашисти. Вони розпочали повномасштабне військове вторгнення на нашу територію, вбивають українців, переслідують і знищують кримських татар в Автономній Республіці Крим. Тому, згадуючи сумну дату депортації, і українці, і кримські татари мають пам’ятати, що лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити теперішню російську навалу. Слава нескореному кримськотатарському народу! Слава Україні! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

08:27 18.05.2023

Делегація з Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів прибула до Польщі

Делегація з Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів прибула до Польщі

15 травня 2023,  за ініціативи бурмістра гміни Бжостек Войцеха СТАНІШЕВСЬКІ, за підтримки сільського голови Марини ВІРКО, здобувачі освіти  Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Анна Кадун та Єлизавета Байло разом із двома учнями Батуринської громади,  у супроводі вчительки англійської мови Велигозагорівської ЗОШ I-III ст. Тамари Дмитрик вирушили до Бжостека для участі в Муніципальному конкурсі з англійської мови. 16 травня 2023 наша делегація прибула до Польщі, де її гостинно зустріли наші польські друзі на чолі із бурмістром Войцехом Станішевським. 19 травня відбудуться лінгвістичні змагання за участі представників наших громад та 16 польських учнів. Протягом перебування у Польщі на дітей чекають різноманітні розважально-пізнавальні заходи. Бажаємо нашим дітям перемог, успіху, а також здобути якомога більше яскравих вражень у колі нових друзів. Із вдячністю за співпрацю та з повагою, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської сільської ради.

08:02 17.05.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

15 травня 2023 року відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням сільського голови Марини ВІРКО за участі старост старостинських округів, директора КП «Перспектива» Геннадія КАДІГРОБА, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради проаналізовано поточний стан справ у громаді та визначено коло головних завдань на найближчий період , в тому числі щодо: - здійснення комплексу заходів спрямованих на поліпшення стану довкілля, ліквідації сміттєзвалищ, упорядкування кладовищ, пам'ятників; - підготовки заходів до Дня захисту дітей; - результатів планового відвідування сімей, які потрапили в СЖО; - та інше. Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, належне, сумлінне ставлення до службових обов'язків та швидке реагування на проблемні питання жителів громади. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

14:23 15.05.2023

14 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ РЯТУВАЛИ ЄВРЕЇВ ВІД ЗНИЩЕННЯ НАЦИСТАМИ У ЧАСИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

14 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ РЯТУВАЛИ ЄВРЕЇВ ВІД ЗНИЩЕННЯ НАЦИСТАМИ У ЧАСИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Цього дня, 14 травня, ми вшановуємо українців, які, ризикуючи власним життям і долями своїх рідних та близьких, рятували євреїв від знищення нацистами у часи Другої світової війни. Україна посідає четверте місце за кількістю Праведників народів світу (після Польщі, Нідерландів та Франції). Це звання присвоюється ізраїльським Національним меморіалом Катастрофи та Героїзму «Яд Вашем» особам, які за своєю національністю не були євреями, але з ризиком для власного життя рятували євреїв під час нацистської навали. Загалом, цього почесного звання удостоєні понад дві тисячі шістсот сімдесят українців. Сьогодні світ знову переживає кризу, спричинену російською ідеологією та агресивною пропагандою, основною мішенню яких стали українці. Найефективнішою відповіддю на безпрецедентні звірства російських окупантів, які вони коять щодня, вбиваючи та катуючи українців, є опір, невідворотнє покарання злочинців, солідарність і підтримка з боку партнерів і усіх небайдужих людей світу. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:37 14.05.2023

10.05.2023 року відбулося п'яте засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

10.05.2023 року відбулося п'яте засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

На засідання прибуло 8членів виконавчого комітету. Згідно порядку денного присутні розглянули такі питання: 1. Про роботу загальноосвітніх та дошкільних закладів на території сільської ради. 2. Про організацію оздоровлення дітей та підлітків влітку 2023 року 3. Про визначення компенсації власникам житлових будівель витрат за тимчасове розміщення внутрішнього переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, за квітень 2023 року. 4. Про організацію доступу до інфраструктури об'єктів будівництва комунальної власності Плисківської сільської ради. По результатах розгляду прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися після оприлюднення на сайті Плисківської сільської ради.  

16:59 10.05.2023

ПАМ'ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО

ПАМ'ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО

8-9 травня в Україні, світі відзначають День пам'яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! У ці травневі дні по всій Україні висловлюється повага ветеранам війни, вшановується пам’ять про загиблих воїнів, жертв воєнних злочинів проти людства. Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо, що мир – найбільше багатство на Землі. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої, а – долі, мільйони великих людських бід, які тривали роками. Наш святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, зробити все для того, щоб ніколи не перервався зв’язок поколінь. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю , свободу країн Європи. Схилимо голови перед світлою пам’яттю героїв, які захищали і надалі захищають рідну землю. Віддамо глибоку шану кожному, хто боровся і бореться за Вільну та Соборну Україну. Сьогодні , відзначаючи День пам'яті та примирення , День перемоги над нацизмом, у Плисківській територіальній громаді проведено цикл заходів, а саме: Година пам'яті "Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино! - Великозагорівський СБК спільно з бібліотекою - філією. Покладання квітів до пам'ятників загиблим воїнам-односельчанам у Другій світовій війні Вшанували пам'ять на могилах воїнів-борців із нацизмом Виховні бесіди "Пам'ятаймо. Перемагаємо"- Плисківська ПБ спільно з Плисківським Будинком культури Виховний захід "Не здолати Україну"- Сиволозький СК спільно з бібліотекою -філією Книжкова виставка "Збережемо пам'ять про подвиг"- Махнівський СБК спільно з бібліотекою-філією. З повагою, вдячністю, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:46 09.05.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 08 травня 2023 року, сільським головою Мариною ВІРКО проведена щотижнева оперативна нарада за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, директора КП «Перспектива» Геннадія КАДІГРОБА, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - планових відвідувань сімей, які потрапили в СЖО; - участь в загальнообласній акції «Мати героя»; - проведення шкільного етапу всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - 2023 та взяття участі у міжшкільному етапі гри; - оздоровлення дітей в пришкільних таборах; - та інше. По завершенню наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

12:50 08.05.2023

ПАМ‘ЯТАЄМО...

ПАМ‘ЯТАЄМО...

06 травня 2023 року, в день народження загиблого Героя Юрія САВЧЕНКА, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО, староста Великозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ, депутати та працівники культури вшанували пам’ять загиблого військовослужбовця. Сьогодні Юрію Борисовичу виповнилося б 34 роки, проте ворожа куля обірвала життя воїна. Савченко Юрій Борисович загинув 31 серпня 2014 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі м. Дебальцево Донецької області. Нагороджений посмертно Орденом за мужність lll ступеня У словах вшанування пам’яті загиблого Героя, староста Великозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ закликала ніколи не забувати подвигу наших Героїв, які віддали найцінніше – своє життя, захищаючи право українців самостійно господарювати у своєму домі, на своїй рідній землі. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! З повагою, вдячністю, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:53 06.05.2023

Сьогодні, 5 травня, відзначають Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю

Сьогодні, 5 травня, відзначають Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю

Цей День є важливим для суспільства. Адже, залучення людей з інвалідністю до усіх сфер життя, створює очевидні переваги для громадянського суспільства та стимулює його розвиток. Цей день покликаний звернути увагу людей на проблеми, пов’язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Свій початок історія Міжнародного дня боротьби за права інвалідів бере від 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права та проти дискримінації інвалідів. З того часу, подібні заходи проводяться кожного п'ятого травня. Жодна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади. Незалежно від національності, релігії, майнового стану, стану здоров’я. На сьогоднішній день інваліди — одна з найбільш слабозахищених категорій населення. Тому, головне завдання Міжнародного дня боротьби за права інвалідів – забезпечення умов для нормальної соціальної реалізації людей з обмеженими можливостями, щоб вони могли отримувати освіту, працювати та користуватися соціальними благами нарівні з іншими членами суспільства. За офіційними даними, в Україні проживають близько 2,5 мільйонів людей зі статусом інвалідів. Щороку їх кількість збільшується. В Україні інваліди – одна з самих малозахищених верств населення, – вважають борці за їхні права. Кожен п’ятий має пенсію нижче величини прожиткового мінімуму. Багато з них потребують постійного стороннього догляду. Такі проблеми, як недолік спецпристосувань для пересування, складність отримання освіти, невелика грошова допомога позбавляють інвалідів можливості вести повноцінний спосіб життя й ізолюють їх від суспільства. Проте, хоча інваліди обмежені фізично, вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження. Завдяки величезній силі духу й волі, ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:07 05.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора