Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

2 серпня - День вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

2 серпня - День вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Пам'ятаємо, згадуємо та вшановуємо усіх полеглих героїв за Україну. Російська збройна агресія проти нашої держави внесла свої корективи в календар святкових дат, перетворивши деякі з них на дні пам’яті та скорботи. Так, колись святковий «День Аеромобільних військ», а згодом «День Високомобільних десантних військ», починаючи з 2017 року перестав бути святковим. «Крилаті піхотинці» почали вшановувати пам'ять загиблих десантників за часів Незалежності України. Чимало наших десантників навіки «пішли у небо» під час боїв з російсько-окупаційними військами на українському Донбасі. Хтось загинув виконуючи державне завдання в ході міжнародних миротворчих операцій з підтримання миру та безпеки. Це - шана та військові почесті всім, хто чесно і сумлінно виконував військовий обов’язок в лавах Аеромобільних, Високомобільних десантних та Десантно-штурмових військах Збройних Сил України, людям мужнього духу та характеру. Слава Десантно-штурмовим військам Збройних Сил України! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:03 02.08.2023

2 серпня - свято Святого Пророка Іллі

2 серпня - свято Святого Пророка Іллі

У цей день християни щорічно вшановують пам’ять цього святого. Ілля – єдиний пророк, який у свій час залишився вірний Господеві. Він палав ревністю до Господа Бога і цю вірність Господь підтвердив великими знаками і чудесами. Віра пророка Іллі проявилася, насамперед, у молитві та в дотриманні Закону Господнього. Тож, бажаємо всім брати приклад з його молитви, його справ, що завжди відповідали Божому Законові. У цей непростий час бажаємо не втратити ту божественну духовну силу, основою якої завжди була, є і буде християнська віра, адже вона скеровує нас на правильний шлях і додає віри у краще майбутнє. Щиро просимо у Бога берегти наших воїнів, допомогти їм вигнати ворогів з української землі та повернути мир. Міцного здоров’я, любові, добра, мудрості, щастя і гараздів, радісних усмішок, миру та процвітання! Хай Всемилостивий Господь дарує мир і спокій на нашій рідній землі, захистить від життєвих негараздів, допоможе у здійсненні світлих задумів та надихає всіх на добрі справи на благо і добробут родин, громади, України! Божого благословення! Зі святом! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:00 02.08.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 31липня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретарем сільської ради Людмилою ІЛЛЯШЕНКО проведена щотижнева оперативна нарада за участі старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили завдання на тиждень, в тому числі щодо: - вшанування пам'яті героя Солдата Олега Олексійовича; - планових відвідувань сімей, які потрапили в СЖО; - підготовки закладів освіти до початку навчального року; - роботи над матеріалами до серпневої конференції працівників освіти; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - заходів до Міжнародного Дня молоді; -проведення засідання комісії із захисту прав дитини; - та інше. По завершенню наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

14:42 31.07.2023

30 липня, відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі

30 липня, відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі

У світі є багато цінностей… і не всі вони матеріальні. Є такі речі як, відданість, любов і повага. Але найголовніше – це дружба. Бо маючи друга, ми маємо все! 30 липня, відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі. Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім своєрідні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе. З нагоди відзначення Дня дружби у закладах культури Плисківської громади відбулися культурно-мистецькі заходи для дітей та молоді, метою яких було навчити підростаюче покоління цінувати дружбу та друзів; прищепити їм повагу до цінностей дружби; сприяти розвиткові критичного ставлення до себе і своїх особистих якостей, терпимості й коректності в спілкуванні з друзями. Так, з нагоди свята у будинках культури громади проведено наступні заходи: інформаційна година «Дружба єднає щирі серця» (сільський клуб с.Сиволож), флешмоб «Дружба – це скарб» (сільський будинок культури с. Плиски), арт-пікнік – дитяча ігрова програма «Наша дружба – вічна» (сільський будинок культури с.Велика Загорівка). Бібліотеки Плисківської громади також підготували низку цікавих заходів до Міжнародного дня Дружби, адже саме вони є територіями спілкування, де можна знайти нових друзів, нові хобі та захоплення. Це такі заходи як: пізнавально-розважальна година «Дружба єднає" (бібліотека-філія с Махнівка), пізнавально-розважальна година «У дружбі наша сила» (бібліотека-філія с.Велика Загорівка), бібліо-коктейль з літературних шедеврів, мораллю яких є дружба (бібліотека-філія с. Сиволож). Дружба дійсно не має меж. Дружні людські взаємини виступають справжнім двигуном, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурними традиціями і досягнень в ім’я миру та розвитку. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:59 30.07.2023

Щороку, 30 липня, в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Щороку, 30 липня, в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук работорговців як у своїх країнах, так і за кордоном. Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 2013 році та відзначається в системі міжнародних днів ООН 30 липня. Також, постійно проводяться інформаційно-просвітницькі акції з питань протидії торгівлі людьми для населення щодо роз’яснення можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги у державних інституціях. Так, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та з метою підвищення обізнаності всіх верств населення працівниками культури були проведені бесіди: "Правила офіційного працевлаштування за кордоном", 'Цінність людського життя - не предмет торгівлі людьми", "Третє тисячоліття - рабство існує" Для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном, слід звернути увагу на те, що торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також, вони розміщують неправдиві оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу. Пам’ятайте, що жертвами стають як жінки, так і чоловіки, а ,також, неповнолітні діти. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:38 30.07.2023

У Плисківській сільській раді відбулося навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Особливості надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного або надзвичайного стану»

У Плисківській сільській раді відбулося навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Особливості надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного або надзвичайного стану»

Відповідно до Плану-графіка навчання кадрів на 2023 рік, затвердженого спільним розпорядженням голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 23 грудня 2022 року №10, у Плисківській сільській раді відбулося навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Особливості надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного або надзвичайного стану». Даний захід організований Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації в особі Тамари КАРПЕНКО до якого, також, долучилися: начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Ольга СТАРОВОЙТ та методисти обласного центру соціальних служб Юлія БОГДАН , Марія ГОЛІК. Чітко та структуровано було викладено матеріал про організацію надання соціальних послуг в умовах воєнного стану, як спланувати, підготувати та провести курс «Самодопомога Плюс». У навчанні взяли участь працівники апарату Плисківської сільської ради, структурні підрозділи та старости. Щиро дякуємо за співпрацю. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:59 27.07.2023

Знову у дорогу, до людей

Знову у дорогу, до людей

Відповідно до  спільного  наказу Управління охорони здоров’я Чернігівської  ОВА та ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» тривають виїзди медиків до віддалених територіальних громад області. Їхня мета – наближення  спеціалізованої медичної допомоги до місцевого населення в умовах подолання наслідків російської агресії, покращення ранньої діагностики соціально значущих захворювань, популяризація вакцинації , попередження інфекційної захворюваності за допомогою профілактичних щеплень, а також вивчення можливостей місцевих медиків щодо ефективного обслуговування громадян.

14:59 26.07.2023

24 липня 2023 року Плисківську громаду відвідала мобільна медична бригада

24 липня 2023 року Плисківську громаду відвідала мобільна медична бригада

Напередодні фахівці Борзнянського відділення ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України» з’ясували потребу у медичних спеціалістах з Чернігова, організували проведення інформаційної кампанії. В той час, коли лікарі приймали пацієнтів, роздали всім охочим наочні друковані матеріали з роз’ясненнями щодо уникнення захворювань, дотримання засад здорового способу життя. Пояснили причини, чому необхідно вдаватися до профілактичних щеплень. Місцеві жителі виявляли зацікавленість в отриманні інформації і відчувалося, що вони, незважаючи на різний вік, бажають якомога довше залишатися активними та підвищувати якість свого життя. Під час перебування у с. Плиски лікарі проконсультували та обстежили більше 200 громадян. В тому числі, на прийомі у кардіолога побувало – 43 пацієнти, невропатолога -31, офтальмолога – 79, ендокринолога — 25, отоларинголога – 34. Всім обстеженим при виявленні патології надані рекомендації по лікуванню. Направлено на додаткові обстеження 94 особи. Також, 18 особам проведено тестування на вірусні гепатити, 49 - вимірювання вмісту цукру у крові, вимірювання артеріального тиску -125. Троє людей виявили бажання отримати щеплення. Крім того, спеціалісти ДУ «Чернігівський ОЦКПХ» дослідили 30 зразків води. У 8 зразках колодязної води виявили перевищення по вмісту нітратів. Громадян попереджено про небезпеку вживання такої води, в першу чергу, для немовлят. Сільський голова Марина ВІРКО висловлює щиру вдячність всім лікарям за наближення спеціалізованої медичної допомоги до населення громади в умовах подолання наслідків російської агресії, покращення ранньої діагностики соціально значущих захворювань та кваліфіковану допомогу нашим жителям. Разом до ПЕРЕМОГИ!          

16:59 24.07.2023

Освячення реконструйованого памʼятника «МОГИЛА СПАЛЕНИХ ОДНОСЕЛЬЧАН»

Освячення реконструйованого памʼятника «МОГИЛА СПАЛЕНИХ ОДНОСЕЛЬЧАН»

Сьогодні, 23 липня 2023 року, у с. Велика Загорівка відбулося освячення реконструйованого памʼятника «МОГИЛА СПАЛЕНИХ ОДНОСЕЛЬЧАН» у роки Другої світової війни. Сільський голова Марина ВІРКО висловлює щиру вдячність всім, хто долучився до відновлення історичної спадщини. Ми завжди будемо памʼятати подвиг наших земляків та віримо і молимося за захисників, які сьогодні боронять рідну неньку Україну. БЕЗ МИНУЛОГО НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО.

19:42 23.07.2023

ПАМ'ЯТАЄМО...

ПАМ'ЯТАЄМО...

21 липня 2023 року в день народження загиблого Героя Сергія УДОВИКА, за дорученням сільського голови МАрини ВІРКО, секретар сільської ради Людмила ІЛЛЯШЕНКО та працівники відділу культури Плисківської сільської ради вшанували пам’ять загиблого. Сьогодні Сергію Олександровичу виповнилося б 30 років, проте обірвалось його життя. Сергій УДОВИК- загинув від граду окупантів, прикривши собою дитину в м. Чернігів. Він був простою людиною, патріотом, йшов разом з побратимами, йшов попереду. Так говорили про нього знайомі та друзі. Як шкода тих, кого забрали небеса, Кого вiйна в безсмертнi списки записала, Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса, Бо нас життям вiд смертi захищали. ТИ НАШ ГЕРОЙ, СПОЧИВАЙ З МИРОМ!! МИ НІКОЛИ ТЕБЕ НЕ ЗАБУДЕМО.. Не пробачимо! Не забудемо! Вічна Слава Герою! З повагою та вдячністю, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:53 21.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора