A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Саме там, у полях соняхів, знову проявився генетичний код української нації – нації героїв. Під пекучим сонцем наші захисники билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю, навіть , коли потрапляли в полон. «Іловайський котел» у нашій історії залишиться як величезне горе, і водночас – приклад героїзму і самовіддачі людей, які гинули під шквалом вогню, і тих, які вижили. Залишаються у пам’яті інші військові події в ході проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, 32-й блокпост та інші. У цей день пригадаймо подвиги захисників України, вшануймо пам'ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність України. Пам'ятаймо подвиг українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє українського народу на своїй землі! Заклади культури Плисківської громади до Дня пам'яті захисників України провели заходи: покладання квітів до меморіальних дошок, загиблим воїнам. Плисківська публічна бібліотека та бібліотеки-філії книжкові виставки "Лицарі волі", "Українці - нація героїв", " Хоробрі серця". Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

15:55 29.08.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 28 серпня 2023 року, сільський голова Марини ВІРКО провела щотижневу оперативну нараду за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО ,заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - підготовки до організованого початку нового 2023-2024 навчального року; - планового об'їзду сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах спільно із працівниками пожежної охорони; - підготовки захисних споруд цивільного захисту до щоквартальної перевірки; - приймання заяв щодо присвоєння статусу "дитина війни та безкоштовного харчування дітей в закладах освіти; - надання допомоги сім'ям ВПО; -здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

16:38 28.08.2023

Прийміть щирі вітання з нагоди визначного державного свята – Дня Незалежності України!

Прийміть щирі вітання з нагоди визначного державного свята – Дня Незалежності України!

Дорогі жителі Плисківської громади! Прийміть щирі вітання з нагоди визначного державного свята – Дня Незалежності України! 24 серпня 1991 року відбулося відновлення державної незалежності України, що увінчало тривалий шлях Українського народу до самостійності. Сьогодні в умовах воєнного стану у країні нам доводиться відзначати 32-гу річницю Незалежності України. Але наша боротьба за незалежність, яку розпочали покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, не завершена... Не завершена й тому, що досі тривають державотворчі процеси, в яких виборюється право на свободу та людську гідність. І ця боротьба триває не лише на Сході, а по всій Україні… Сьогодні ми схиляємо голови перед гарячими серцями кращих синів і дочок, які, не шкодуючи свого життя, захищають її від агресора. На жаль, свято ми зустрічаємо нині в складний час повномасштабної війни, яку розпочала росія вторгненням на мирні українські землі. Але спільними зусиллями ми зможемо вистояти та подолати всі труднощі, які б не випали на нашу долю, гуртом зуміємо вистояти і захистити наших дітей, рідних, нашу країну від агресора. Головний скарб нашої громади – це ви, його жителі. Наша мета – сильна, заможна, вільна і процвітаюча Україна! З вами разом ми зможемо наблизити Перемогу! Тож, давайте добрими справами будемо разом примножувати авторитет і могутність нашої громади і країни, працювати на об’єднання суспільства з метою розвитку і процвітання рідного краю, гуртуватися для підтримки захисників України та допомагати переселенцям. Від щирого серця бажаю всім жителям миру та злагоди, здоров’я та довголіття. Всім нам мирного неба над головою, добробуту кожному дому, процвітання нашій громаді та всій нашій Україні. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:45 24.08.2023

23 серпня – День Державного Прапора України

23 серпня – День Державного Прапора України

Наш прапор − це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. З цим символом Український народ утвердив свою державність, соборність і самостійність. З ним українці йшли на захист своїх прав та свобод під час Революції Гідності. Під цим символом дев’ять років наші воїни захищають рідну землю від російських окупантів. Прапор − символ слави багатьох поколінь українців. Він пов’язує воєдино трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття та культурні досягнення. Цей день є одним з найбільш знакових свят в історії України. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо дань пам’яті героїчному минулому країни, шануємо непорушний зв’язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу. Упевнені, що, дивлячись на полотнище прапора, кожен українець , як житель великої країни , відчуває гордість за свою Батьківщину, свій великий народ. Віримо, наступного року це величне свято ми відзначатимемо у вільній, соборній, процвітаючій країні. Будьмо згуртованими і небайдужими до майбутнього рідної землі. Тільки разом ми зможемо зробити її прийдешнє кращим та гідним. Вірмо в ЗСУ, покладаймося на успіх наших спільних дій та активну співпрацю, які єднають і зміцнюють нас. Миру і процвітання нашій Державі! Заклади культури Плисківської громади долучилися до святкування Дня Державного Прапора України, провівши наступні заходи: Плисківський СБК - музичне онлайн-вітання «Кольори свободи», Великозагорівський СБК- онлайн - година символіка «По долині жито ,по горі блакить», Плисківська публічна бібліотека та бібліотеки-філії - книжкові виставки «Прапор України – це честь України». З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:00 23.08.2023

21 серпня 2023 року в приміщенні Плисківської сільської ради відбулася 35 чергова сесія 8 скликання Плисківської сільської ради

21 серпня 2023 року в приміщенні Плисківської сільської ради відбулася 35 чергова сесія 8 скликання Плисківської сільської ради

ПОРЯДОК денний сесії включав такі питання: 1. Про внесення змін до рішення сільської ради від 23.12.2022 року № 504-27/VІІІ «Про сільський бюджет територіальної громади на 2023 рік». 2. Про виконання та наповнення бюджету сільської ради за І півріччя 2023 року. 3. Про надання частини основної відпустки сільському голові Вірко М.О. 4. Про погодження проекту рішення «Про Правила благоустрою територій населених пунктів Плисківської сільської територіальної громади». 5. Про деякі питання оплати праці керівників комунальних підприємств та установ Плисківської територіальної громади. 6. Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у власність земельної ділянки на території Плисківської сільської ради. 7. Про надання в оренду земельної ділянки гр. Любич Н.І. 8. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на території Плисківської сільської ради. 9. Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у комунальну власність земельні ділянки під громадськими сіножатями та громадськими пасовищами на території Великозагорівського ст. округу Плисківської сільської ради. 10. Про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок (невитребуваних часток (паїв)) на території Великозагорівського старостинського округу. 11. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель с/г призначення під польовими дорогами СТОВ «Дружба» на території Сиволозького старостинського округу. 12. Про надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально – побутових питань військовослужбовцям. 13. Про надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально – побутових питань.   Депутати сільської ради працювали конструктивно і злагоджено. З усіх питань прийняті відповідні рішення, які будуть опубліковані на сайті Громади. Вдячні всім депутатам за плідну співпрацю на благо ПЛИСКІВСЬКОЇ ТГ.

16:59 21.08.2023

Співчуття...

Співчуття...

19 серпня 2023 року внаслідок обстрілу росіянами центру міста Чернігова є поранені та загиблі. Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України знову і знову забирає життя цивільного населення... На жаль, словами важко загоїти в серці болючі рани цих втрат.. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі. З сумом і співчуттям,  сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та  та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

15:39 19.08.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 14 серпня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретарем Людмилою ІЛЛЯШЕНКО проведена щотижнева оперативна нарада за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - підготовки футбольного турніру пам’яті Андрія ГРИНЯ; - роботи над матеріалами до серпневої конференції працівників освіти; - підготовки закладів освіти до перевірки щодо їх готовності до початку навчального року; - проведення сесії та засідання виконкому ; - приймання заяв щодо присвоєння статусу "дитина війни та безкоштовного харчування дітей в закладах освіти; - розроблення графіків чергування в укриттях; -здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

16:08 14.08.2023

12 серпня в Плисківській громаді відбувся велопробіг селами громади, присвячений Міжнародному Дню молоді, який ініціювала сільський голова Марина ВІРКО

12 серпня в Плисківській громаді відбувся велопробіг селами громади, присвячений Міжнародному Дню молоді, який ініціювала сільський голова Марина ВІРКО

 Долучитись до нього міг кожен бажаючий. За дорученням сільського голови Марини ВІРКО до присутніх звернулася перший заступник сільського голови Ірина ВЕРНИГОР. «Щиро вітаю вас із прекрасним святом юності - Днем молоді! Молодість — світанок життя, коли ти сповнений енергії, мрій та рішучості, коли немає у світі такого океану, який не зміг би ти перейти.  Ваше сьогодення — лише початок життєвого шляху, коли душу та серце переповнює романтика, рішучість та цілеспрямованість. Сучасне покоління юнаків та дівчат — це творці потенціалу та авторитету нашої країни.  У цей святковий день хочу побажати кожному, хто тільки-но розпочинає свій дорослий шлях у життя: завзято втілювати свої мрії та захоплення, завжди дивитись на життя з оптимізмом, старанно навчатися та чесно працювати. Сьогодні наша країна потребує вашої допомоги - талановитих, креативних, задля побудови мирного успішного та щасливого українського майбутнього. Від щирого серця вітаю вас та бажаю не змарнувати найкращі роки, прожити їх з користю для себе, своїх близьких, своєї громади та країни. Здоров’я, успіхів та оптимізму! Впевнена, що усі ваші починання будуть вдалими. Кожна сьогоднішня зібрана гривня буде використана на потреби наших мужніх захисників. Разом до перемоги! Слава Україні!»,- зазначила Ірина ВЕРНИГОР. Дякуємо всім учасникам благодійного велопробігу "РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ", задля ЗСУ. Пишаємось вами.  Участь в спортивному заході взяли більше тридцяти учасників. Хоча велопробіг був приурочений Дню молоді, вік учасників був різний - від 4 до 60-ти років. І це чудово! Адже означає, що наша громада молода і спортивна! Метою даного заходу, було привернення уваги дітей до історії становлення України, історії наших героїв-земляків та неймовірної краси нашої землі. Ми віддали шану героям із сіл Плиски, Сиволож, Велика Загорівка та Махнівки, які загинули у боях російсько-української війни, захищаючи рідну землю. Слава Богу! Слава ЗСУ!  Щиро дякуємо працівникам закладів культури та аматорам за концертну програму. Ми сподіваємося, діти, що нам вдалося донести до вас дух патріотизму, любові до Батьківщини та розуміння того, як важливо саме БУТИ людиною. Дякуємо дітям та батькам! Велопробіг - це завжди круто, а якщо ще й у підтримку наших захисників, то це крутецька справа. Дякуємо всім за участь, Ви неймовірні! Разом до Перемоги!. Дякуємо ЗСУ за можливість проводити подібні заходи. Слава Україні! Слава ЗСУ! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та  виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

17:00 12.08.2023

ПАМ'ЯТАЄМО...

ПАМ'ЯТАЄМО...

10 серпня 2023 року в день народження загиблого Героя Анатолія В'ЯЛОГО, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО працівники закладів культури Плисківської сільської ради вшанували пам’ять загиблого. Сьогодні Анатолію Федоровичу виповнилося б 54 роки, проте обірвалось його життя. Захищаючи всіх нас загинув наш земляк В'ялий Анатолій Федорович, із с. Сиволож. Воїн з позивним "Мак". З дитинства в селі мав це жартівливе друге ім'я, з ним і загинув. Воював у 95 десантно-штурмовій бригаді, прикривав хлопців, снайпер. Пройшов строкову службу в Десні. Потім Анатолія перевели в Житомир. Пішов на війну у 2014 році. Повернувшись до дому, він придбав землю, щоб працювати на ній. Хотів ферму... Не встиг. Прийшла війна. З першою сиреною вибіг з дому, невагаючись пішов захищати рідну землю. Анатолій говорив: - Якщо не я? То хто? Хлопці по 18 років? Йому було 53. Люблячий тато, чоловік, дідусь, справжній герой України, Воїн Світла. Він лишив після себе добру пам'ять. ТИ НАШ ГЕРОЙ, СПОЧИВАЙ З МИРОМ! МИ НІКОЛИ ТЕБЕ НЕ ЗАБУДЕМО.. Не пробачимо! Не забудемо! Вічна Слава Герою! З повагою та  вдячністю, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

17:00 10.08.2023

Сьогодні - Міжнародний день корінних народів світу

Сьогодні - Міжнародний день корінних народів світу

Цей день був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 23 грудня 1994 року. За оцінками ООН, корінні народи нині складають близько 370 мільйонів осіб та проживають в більш, ніж 70 країнах. Україна також є батьківщиною корінних народів, зокрема, кримських татар, караїмів та кримчаків. Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення, ключова задача держави – зберегти ідентичність корінних народів, забезпечити їх безпечне проживання на рідній землі, захистити право кожного громадянина говорити рідною мовою. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:00 09.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора