A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 09 жовтня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретар сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО провела щотижневу оперативну нараду за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - відповідного реагування на здійснення жителем громади психологічного насильства у сім’ї; - доставки нового шкільного автобуса, наданого Міжнародним фондом солідарності; - підготовки кочегарів до початку опалювального сезону; - своєчасного надання відповідей на запити; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - придбання запасних частин до автомобілів та автобуса; -проведення чергового засідання виконавчого комітету та адміністративної комісії; - інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

12:15 09.10.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 02 жовтня 2023 року, сільський голова Марина ВІРКО провела щотижневу оперативну нараду за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - планового об'їзду сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; - здійснення централізованих заходів по реалізації макулатури від списаної літератури; - проведення виплат військовослужбовцям ЗСУ до Дня захисників і захисниць України; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

16:48 02.10.2023

29 вересня – річниця від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року)

29 вересня – річниця від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року)

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян, як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами за етнічною ознакою - євреїв та ромів, мирного населення і радянських військовополонених, а також , партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів (переважно членів ОУН-м). У 1946 році на Нюрнберзькому процесі, згідно з висновками спеціальної державної комісії для розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва, наводилася лише приблизна оцінка – близько 100 тисяч осіб. У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру — приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб. Трагедія Бабиного Яру – це не тільки фізичне знищення людей, а й спроба стерти пам’ять про них. Залишаючи Київ, нацисти намагалися приховати сліди своїх злочинів. На жаль, сьогодні ми стаємо свідками не менш кривавих подій, що знову розгортаються на території нашої держави. росія безжально винищує цивільне населення нашої країни, зухвало порушуючи права людини, закони ведення війни, норми міжнародного права. У розумінні країни-агресора бути українцем – найтяжча провина, підтримувати Україну – бути ворогом «руского мира». Через те з’явилися на тілі нашої Батьківщини болючі рани: Буча, Ірпінь, Бородянка, Ізюм, Маріуполь... Віримо, що ті, хто вчинив ці злочини, так само, будуть справедливо покарані… З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

09:00 29.09.2023

Всесвітній день моря у 2023 році відзначається 28 вересня

Всесвітній день моря у 2023 році відзначається 28 вересня

Всесвітній день моря привертає увагу населення до екології морського середовища, захисту біологічних ресурсів, безпеки перевезень на суднах та човнах. Дата події залежить від року та країни, але, зазвичай, проводиться в останній четвер вересня. Всесвітній день моря заснований ООН за сприяння спеціального підрозділу IMO (Міжнародної морської організації) з метою вшанування внеску морської промисловості в світову економіку. Сфера діяльності IMO зосереджується на таких областях, як безпека, екологічні проблеми, правові питання, технічне співробітництво, морська безпека та ефективність судноплавства. Глобальне свято вперше відзначили 17 березня 1978 року. Упродовж історії люди розуміли, що міжнародні правила, яких дотримуються багато країн світу, можуть покращити безпеку моря. Всесвітній день моря вшановують у багатьох країнах світу (Австралія, Канада, США, Україна тощо). Морські організації та профспілки проводять симпозіуми. В освітніх закладах організовують поїздки до морських музеїв. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05 28.09.2023

28 вересня - Всесвітній день боротьби зі сказом

28 вересня - Всесвітній день боротьби зі сказом

28 вересня - Всесвітній день боротьби зі сказом.  Заснований з ініціативи Всесвітнього альянсу з боротьби зі сказом. Щорічно відзначається та покликаний привернути увагу до проблеми поширення цієї хвороби, а також, до її наслідків. Більшість хворих стають жертвами власної безпечності: вважають, що укус тварини – дрібниця і не звертаються по допомогу. Проте , прогноз сказу - завжди несприятливий! Не відмовляйтеся від призначеного лікування та самовільно не переривайте його. Це може привести до трагічних наслідків. Заходи профілактики та захисту від сказу: • Суворо дотримуйтеся правил утримання домашніх тварин. • Щорічно щеплюйте тварин проти сказу! • Вигулюйте собак у спеціально відведених місцях, не пускайте їх гуляти без нагляду. • Уникайте контактів з дикими та безпритульними тваринами. • У разі зміни поведінки домашньої тварини необхідно терміново звернутися до ветеринарного лікаря. • При виявленні трупів тварин повідомте про це у ветеринарну службу. • Не слід вбивати тварину, яка покусала або нанесла подряпини людині. За нею має бути встановлено 10-денне спостереження. • У разі укусу потрібно відразу ж ретельно промити рану водою з милом, обробити краї рани йодною настойкою, накласти стерильну пов’язку, а потім невідкладно звернутися по допомогу до медичного закладу для вирішення питання про доцільність призначення курсу щеплень проти сказу. Чим швидше постраждалий звернеться по допомогу до лікаря – тим більше шансів на успішну імунопрофілактику. З повагою та шаною сільський голова Марина ВІРКО.

08:04 28.09.2023

27 вересня – Всесвітній день туризму

27 вересня – Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації у 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму. Мета свята – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. Це - свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись зі щоденної буденної метушні на берег річки, в ліс, поле або в інші місця, якими так багата наша земля. І, звичайно ж, це свято тих, хто безпосередньо працює у сфері туристичного бізнесу: співробітників туристичних компаній, музейних працівників, керівників , персоналу готельних комплексів – усіх, хто професійно забезпечує повноцінний відпочинок. Свято відзначають в більшості країн світу вже понад З0 років. У цей день проходять зльоти туристів, святкові заходи, фестивалі, присвячені туризму і туристичному бізнесу. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

05:07 27.09.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 25 вересня 2023 року, за дорученням сільського голови заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила ЛЕБЕДЬ провела щотижневу оперативну нараду за участі старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - впровадження програмного забезпечення Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) в частині призначення, нарахування та виплати шести видів допомог; - направлення на відпочинок 2 статусних дітей по путівках в «Артек» (Буковель). - планового об'їзду сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; - стану відвідування дітьми закладів освіти; - проведення заходів до Дня захисників і захисниць; - отримання від Фонду міжнародної солідарності в Україні шкільного автобусу; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила ЛЕБЕДЬ подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

16:57 25.09.2023

Співчуття...

Співчуття...

Висловлюємо найщиріші співчуття КОВТУНУ Григорію Костянтиновичу, начальнику Ніжинської РВА, з приводу непоправної втрати - героїчної загибелі його сина, командира розвідувального взводу батальйону особливого призначення штурмової бригади «Буревій», лейтенанта КОВТУНА Костянтина Григоровича, 06.06.2002 року народження. Життя захисника України Костянтина обірвалося під час виконання бойового завдання на території Донецької області 24 вересня 2023 року. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Зі співчуттям та скорботою, сільський голова Марина ВІРКО.

16:48 25.09.2023

Світло для кожної дитини

Світло для кожної дитини

«Світло для кожної дитини»: в межах проєкту Мінреінтеграції, МВС та ЮНІСЕФ здобувачі освіти та вихованці закладів освіти Плисківської сільської рали отримали світовідбивальні браслети. «Гасло ініціативи «Світло для кожної дитини» зображене на кожному браслеті. Ці яскраві стрічки чудово відбивають світло та здалеку привертають увагу. В умовах недостатнього освітлення вулиць через вимкнення електроенергії та короткого світлового дня такі елементи на дитині здатні убезпечити її життя на дорозі», - Флікер має універсальний дизайн і його можна розмістити на рюкзаку чи на одязі.Вдячність віце-прем‘єр-міністру України Ірині Верещук, народному депутату України Сергію Гривку, президенту благодійної організації «Благодійний фонд «ЗІРКА МИЛОСЕРДЯ» Гайдуку Антону, депутату Чернігівської обласної ради Івану Дементову, голові Чернігівської молодіжної ради Денису Дроню та фонду UNICEF З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

16:52 22.09.2023

22 вересня - Національний день партизанської слави в Україні

22 вересня - Національний день партизанської слави в Україні

Головна мета цього дня - вшанувати пам'ять партизанів та підпільників, нагадати про їхній важливий подвиг сучасному поколінню українців. Учасники партизанського руху, підпільних організацій у роки Другої світової війни своєю героїчною діяльністю рятували мирне населення від вивезення у нацистську Німеччину, нищили ворога на окупованій території, наближаючи Перемогу. Щиро і сердечно вітаю вас з Днем партизанської слави - днем, коли ми віддаємо данину поваги і шани колишнім підпільникам і партизанам, оборонцям і визволителям рідної землі. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед стійкістю і мужністю тих, хто пройшов крізь полум’я найстрашнішої війни в історії людства, хто загинув на полі бою і перед тими, хто зараз боронить Рідну і Незалежну УКРАЇНУ! Слава героям! Все буде Україна! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08 22.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора