A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

17 жовтня – Міжнародний день боротьби з бідністю

17 жовтня – Міжнародний день боротьби з бідністю

Це день, коли світ може активно привернути увагу до тягот і лих осіб, що живуть у злиднях, коли вони можуть привселюдно заявити про свої проблеми, і коли можна визнати, що незаможним належить головна роль у справі боротьби з убогістю. Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН. Історія проведення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію бідності починається 17 жовтня 1987 року. Того дня , понад сто тисяч людей зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де в 1948 році була підписана Загальна декларація прав людини, щоб віддати данину пам'яті жертв бідності, насильства і голоду. Присутні заявили, що бідність є порушенням прав людини і підтвердили необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав. Як зазначають в ООН, в сучасному світі з розвиненою економікою, технологіями і наявністю фінансових ресурсів є неприпустимим те, що мільйони людей живуть за межею бідності. Бідність - це не просто економічна проблема, а позбавлення людей можливості жити на достойному рівні. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:10 17.10.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 16 жовтня 2023 року, сільський голова Марина ВІРКО провела щотижневу оперативну нараду за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - планового об'їзду сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; - забезпечення електропостачання у приміщення пожежноі охорони Махнівського та Великозагорівського старостинських округів; - здійснення ремонту Сиволозького ФПУта системи опалення пожежної охорони Махнівського старостинського округу; - планування проведення благодійних концертів до Дня ЗСУ; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!  

15:38 16.10.2023

Сьогодні прибув новий шкільний автобус до Плисківськоі територіальної громади від Міжнародного фонду солідарності

Сьогодні прибув новий шкільний автобус до Плисківськоі територіальної громади від Міжнародного фонду солідарності

Шановні жителі Плисківської ТГ! Ми довго чекали на цю подію. Шкільний автобус – сучасний, комфортний, а головне - безпечний транспортний засіб, адже він обладнаний у відповідності до всіх стандартів та вимог нормативно-правових документів. Сердечно дякую за вагому, необхідну допомогу, співпрацю, підтримку. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

06:54 15.10.2023

12 жовтня 2023 року, сільський голова Марина ВІРКО взяла участь у роботі розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням керівника Офісу Глави Держави Андрія Єрмака

12 жовтня 2023 року, сільський голова Марина ВІРКО взяла участь у роботі розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням керівника Офісу Глави Держави Андрія Єрмака

На порядку денному - питання оборони та безпеки в усіх її проявах, фінансових та економічних процесів у прикордонні із країною-агресоркою. Участь у заході взяло близько трьох сотень представників влади різних гілок та рівнів, серед яких : голова Уряду Денис Шмигаль , голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук , очільники міністерств, представники стратегічної промисловості, енергетики, Держспецзвʼязку, ДСНС, військових та силових структур, Національного банку України. Також , до засідання Конгресу долучилися народні депутати України. Сьогодні важливо говорити і бути почутим. Конгрес – чудовий майданчик аби вести дієвий діалог без зайвого офіціозу. На питання очільників громад, представників бізнесу, учителів, лікарів відповідали урядовці, коментували представники Офісу Президента. Так, не завжди звучало те, що хотілося б почути. Та відкритість - цінніша марних обіцянок. З повагою та шаною, сільський г олова Марина ВІРКО.

16:57 12.10.2023

11.10.2023 року відбулося одинадцяте засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

11.10.2023 року відбулося одинадцяте засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

На засідання прибуло 9 членів виконавчого комітету. Згідно порядку денного присутні розглянули такі питання: 1. Про використання земель запасу, резервного і водного фондів, та інших земель комунальної власності та дотримання зобов’язань щодо орендної плати за дані земельні ділянки орендарями. 2. Про виконання та наповнення бюджету сільської ради за 9 місяців 2023 року. 3.Про організацію проведення щорічної інвентаризації грошових коштів, матеріальних цінностей та розрахунків. 4. Про затвердження плану направлення слухачів з функціонального навчання у сфері цивільного захисту до навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області на 2024 р. 5. Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 6. Про продовження цілодобового перебування в Прилуцькому обласному будинку дитини «Надія» дитини, позбавленої батьківського піклування. 7. Про визначення компенсації власникам житлових будівель витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, за вересень 2023 року . 8.Про внесення змін до складу громадської комісії з житлових питань. 9. Про створення комісії із визначення шкоди та збитків, завданих особистим селянським господарствам та/або фермерським господарствам, що зареєстровані як фізичні особи-підприємці, внаслідок збройної агресії Російської Федерації. 10. Про затвердження актів обстеження на видалення дерев на території сіл Велика Загорівка та Плиски Плисківської сільської . та інші. По результатах розгляду прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися після оприлюднення на сайті Плисківської сільської ради. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

16:30 11.10.2023

11 жовтня 2023 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини Плисківськоі сільської ради під головуванням сільського голови Марини ВІРКО

11 жовтня 2023 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини Плисківськоі сільської ради під головуванням сільського голови Марини ВІРКО

На засіданні розглянуті питання: - про цілодобове перебування дитини в дитячому будинку, яка залишилася без батьківського піклування; - про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних та збройних конфліктів. Засідання комісії пройшло в конструктивному діалозі.

16:28 11.10.2023

Схилімо голови у День народження загиблого Захисника України Олега СОЛДАТА

Схилімо голови у День народження загиблого Захисника України Олега СОЛДАТА

У день народження загиблого Захисника сільський голова Марини ВІРКО, староста Великозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ, депутати, працівники культури вшанували пам'ять загиблого військовослужбовця. Мужній, незламний, сильний, сміливий, відважний, добрий, чуйний, надійний, товариський та справжній син України - Олег Солдат. Сьогодні, 10 жовтня, Олегу Солдату мало б виповнитися 29 років. Та не судилося йому відзначити свій день народження у колі своєї сім’ї, у колі друзів та товаришів, бо пішов захищати свою Батьківщину від клятого російського ворога. Олег віддав за Україну найбільший скарб, який дається Богом, своє життя. Плаче мати, тужить родина, сумує природа, поливаючи могилу дощем… Вже 594-й день небо забирає найкращих. Там і наш Олег вже більше року захищає нас із небесного війська. Щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України. Герої не вмирають, вони живуть у кожному… Олегу Солдату назавжди 27… Вічна пам’ять Герою… З повагою та шаною, скорботою сільський голова Марина ВІРКО.

16:49 10.10.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 09 жовтня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретар сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО провела щотижневу оперативну нараду за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - відповідного реагування на здійснення жителем громади психологічного насильства у сім’ї; - доставки нового шкільного автобуса, наданого Міжнародним фондом солідарності; - підготовки кочегарів до початку опалювального сезону; - своєчасного надання відповідей на запити; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - придбання запасних частин до автомобілів та автобуса; -проведення чергового засідання виконавчого комітету та адміністративної комісії; - інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

12:15 09.10.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 02 жовтня 2023 року, сільський голова Марина ВІРКО провела щотижневу оперативну нараду за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - планового об'їзду сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; - здійснення централізованих заходів по реалізації макулатури від списаної літератури; - проведення виплат військовослужбовцям ЗСУ до Дня захисників і захисниць України; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

16:48 02.10.2023

29 вересня – річниця від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року)

29 вересня – річниця від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року)

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян, як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами за етнічною ознакою - євреїв та ромів, мирного населення і радянських військовополонених, а також , партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів (переважно членів ОУН-м). У 1946 році на Нюрнберзькому процесі, згідно з висновками спеціальної державної комісії для розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва, наводилася лише приблизна оцінка – близько 100 тисяч осіб. У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру — приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб. Трагедія Бабиного Яру – це не тільки фізичне знищення людей, а й спроба стерти пам’ять про них. Залишаючи Київ, нацисти намагалися приховати сліди своїх злочинів. На жаль, сьогодні ми стаємо свідками не менш кривавих подій, що знову розгортаються на території нашої держави. росія безжально винищує цивільне населення нашої країни, зухвало порушуючи права людини, закони ведення війни, норми міжнародного права. У розумінні країни-агресора бути українцем – найтяжча провина, підтримувати Україну – бути ворогом «руского мира». Через те з’явилися на тілі нашої Батьківщини болючі рани: Буча, Ірпінь, Бородянка, Ізюм, Маріуполь... Віримо, що ті, хто вчинив ці злочини, так само, будуть справедливо покарані… З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

09:00 29.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора