A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 14 серпня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретарем Людмилою ІЛЛЯШЕНКО проведена щотижнева оперативна нарада за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - підготовки футбольного турніру пам’яті Андрія ГРИНЯ; - роботи над матеріалами до серпневої конференції працівників освіти; - підготовки закладів освіти до перевірки щодо їх готовності до початку навчального року; - проведення сесії та засідання виконкому ; - приймання заяв щодо присвоєння статусу "дитина війни та безкоштовного харчування дітей в закладах освіти; - розроблення графіків чергування в укриттях; -здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

16:08 14.08.2023

12 серпня в Плисківській громаді відбувся велопробіг селами громади, присвячений Міжнародному Дню молоді, який ініціювала сільський голова Марина ВІРКО

12 серпня в Плисківській громаді відбувся велопробіг селами громади, присвячений Міжнародному Дню молоді, який ініціювала сільський голова Марина ВІРКО

 Долучитись до нього міг кожен бажаючий. За дорученням сільського голови Марини ВІРКО до присутніх звернулася перший заступник сільського голови Ірина ВЕРНИГОР. «Щиро вітаю вас із прекрасним святом юності - Днем молоді! Молодість — світанок життя, коли ти сповнений енергії, мрій та рішучості, коли немає у світі такого океану, який не зміг би ти перейти.  Ваше сьогодення — лише початок життєвого шляху, коли душу та серце переповнює романтика, рішучість та цілеспрямованість. Сучасне покоління юнаків та дівчат — це творці потенціалу та авторитету нашої країни.  У цей святковий день хочу побажати кожному, хто тільки-но розпочинає свій дорослий шлях у життя: завзято втілювати свої мрії та захоплення, завжди дивитись на життя з оптимізмом, старанно навчатися та чесно працювати. Сьогодні наша країна потребує вашої допомоги - талановитих, креативних, задля побудови мирного успішного та щасливого українського майбутнього. Від щирого серця вітаю вас та бажаю не змарнувати найкращі роки, прожити їх з користю для себе, своїх близьких, своєї громади та країни. Здоров’я, успіхів та оптимізму! Впевнена, що усі ваші починання будуть вдалими. Кожна сьогоднішня зібрана гривня буде використана на потреби наших мужніх захисників. Разом до перемоги! Слава Україні!»,- зазначила Ірина ВЕРНИГОР. Дякуємо всім учасникам благодійного велопробігу "РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ", задля ЗСУ. Пишаємось вами.  Участь в спортивному заході взяли більше тридцяти учасників. Хоча велопробіг був приурочений Дню молоді, вік учасників був різний - від 4 до 60-ти років. І це чудово! Адже означає, що наша громада молода і спортивна! Метою даного заходу, було привернення уваги дітей до історії становлення України, історії наших героїв-земляків та неймовірної краси нашої землі. Ми віддали шану героям із сіл Плиски, Сиволож, Велика Загорівка та Махнівки, які загинули у боях російсько-української війни, захищаючи рідну землю. Слава Богу! Слава ЗСУ!  Щиро дякуємо працівникам закладів культури та аматорам за концертну програму. Ми сподіваємося, діти, що нам вдалося донести до вас дух патріотизму, любові до Батьківщини та розуміння того, як важливо саме БУТИ людиною. Дякуємо дітям та батькам! Велопробіг - це завжди круто, а якщо ще й у підтримку наших захисників, то це крутецька справа. Дякуємо всім за участь, Ви неймовірні! Разом до Перемоги!. Дякуємо ЗСУ за можливість проводити подібні заходи. Слава Україні! Слава ЗСУ! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та  виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

17:00 12.08.2023

ПАМ'ЯТАЄМО...

ПАМ'ЯТАЄМО...

10 серпня 2023 року в день народження загиблого Героя Анатолія В'ЯЛОГО, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО працівники закладів культури Плисківської сільської ради вшанували пам’ять загиблого. Сьогодні Анатолію Федоровичу виповнилося б 54 роки, проте обірвалось його життя. Захищаючи всіх нас загинув наш земляк В'ялий Анатолій Федорович, із с. Сиволож. Воїн з позивним "Мак". З дитинства в селі мав це жартівливе друге ім'я, з ним і загинув. Воював у 95 десантно-штурмовій бригаді, прикривав хлопців, снайпер. Пройшов строкову службу в Десні. Потім Анатолія перевели в Житомир. Пішов на війну у 2014 році. Повернувшись до дому, він придбав землю, щоб працювати на ній. Хотів ферму... Не встиг. Прийшла війна. З першою сиреною вибіг з дому, невагаючись пішов захищати рідну землю. Анатолій говорив: - Якщо не я? То хто? Хлопці по 18 років? Йому було 53. Люблячий тато, чоловік, дідусь, справжній герой України, Воїн Світла. Він лишив після себе добру пам'ять. ТИ НАШ ГЕРОЙ, СПОЧИВАЙ З МИРОМ! МИ НІКОЛИ ТЕБЕ НЕ ЗАБУДЕМО.. Не пробачимо! Не забудемо! Вічна Слава Герою! З повагою та  вдячністю, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

17:00 10.08.2023

Сьогодні - Міжнародний день корінних народів світу

Сьогодні - Міжнародний день корінних народів світу

Цей день був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 23 грудня 1994 року. За оцінками ООН, корінні народи нині складають близько 370 мільйонів осіб та проживають в більш, ніж 70 країнах. Україна також є батьківщиною корінних народів, зокрема, кримських татар, караїмів та кримчаків. Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення, ключова задача держави – зберегти ідентичність корінних народів, забезпечити їх безпечне проживання на рідній землі, захистити право кожного громадянина говорити рідною мовою. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:00 09.08.2023

ПРОВЕДЕНО НАРАДУ

ПРОВЕДЕНО НАРАДУ

Сьогодні, 08 серпня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО,  начальником відділу освіти, молоді та спорту Плисківської сільської ради Аллою КРИВЕЦЬ проведено нараду за участі в.о головного бухгалтера Ольги ГОРІЛОЇ, фахівця із соціальної роботи Вікторії ЛЕМІШ, директорів та кухарів закладів освіти Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання щодо: - перевірки готовності закладів освіти до початку нового 2023-2024 навчального року; - розробки та затвердження меню закладів освіти громади на І півріччя навчального року ; - виїзної зустрічі у рамках серпневої  конференції педагогічних працівників. Під час наради керівники закладів освіти ознайомилися із дорученням начальника Ніжинської військової адміністрації щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів і надано перелік необхідних документі, які необхідні для надання даного статусу.

14:41 08.08.2023

ПАМ'ЯТАЄМО...

ПАМ'ЯТАЄМО...

Сьогодні, 5 серпня, минає рік, як загинув наш земляк - Олег Олексійович СОЛДАТ, у ході бойових дій на сході України у Донецькій області. СОЛДАТ Олег Олексійович народився 10 жовтня 1994 року. У 2001 році пішов до 1-го класу Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку закінчив у 2012 році.  У 2013 році вступив до лав ЗСУ. Ніс службу у військовій частині А 1479 смт. Дружба Ічнянського району. З 2014 по 2018 - учасник АТО/ООС. Після звільнення з лав ЗСУ працював робітником у будівельних компаніях міста Києва. 2022 року мобілізований до лав ЗСУ. Сільський голова Марина ВІРКО, перший заступник сільського голови Ірина ВЕРНИГОР, староста Великозагорівського старостинського округу ОЛЕНА СМАЛІЙ, депутати Плисківської сільської ради, начальник третього відділу Ніжинського РТЦКА та СП Полулях Роман Валерійович відвідали місце, де похований Олег СОЛДАТ. У словах вшанування пам’яті загиблого Героя, Марина ВІРКО - сільський голова закликала ніколи не забувати подвиг наших Героїв, які віддали найцінніше – своє життя, захищаючи право українців самостійно господарювати у своєму домі, на своїй рідній землі. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! Вшановуючи пам’ять героя, ми схиляємо голови перед подвигом усіх, хто боронив і боронить нашу неньку Україну. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх героїв, полеглих на полі бою. Вічна, світла пам’ять справжнім героям сьогодення… Пам'ять про них буде жити у наших серцях завжди! Ми будемо пам'ятати кожного Захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в Україні. Олег Олексійович СОЛДАТ навіки залишиться у нашій пам'яті захисником миру й волі нашої Батьківщини! Нажаль, словами важко загоїти у серці болючу рану втрати. У цю гірку мить ми схиляємо голови в глибокій скорботі. Пам’ять про Героя, Олега Олексійовича СОЛДАТА – нашого Захисника, назавжди залишиться в серцях друзів, знайомих, односельців. Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати нашого Героя. Вічна пам'ять, шана та Слава Захиснику УКРАЇНИ! Герої не вмирають! Безмежна вдячність кожному, хто виборював та виборює свободу і незалежність України ціною власного життя. Ми в неоціненному боргу перед вами. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ! ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ! СПАСИБІ БАТЬКАМ ЗА СИНА!!! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

17:23 05.08.2023

2 серпня - День вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

2 серпня - День вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Пам'ятаємо, згадуємо та вшановуємо усіх полеглих героїв за Україну. Російська збройна агресія проти нашої держави внесла свої корективи в календар святкових дат, перетворивши деякі з них на дні пам’яті та скорботи. Так, колись святковий «День Аеромобільних військ», а згодом «День Високомобільних десантних військ», починаючи з 2017 року перестав бути святковим. «Крилаті піхотинці» почали вшановувати пам'ять загиблих десантників за часів Незалежності України. Чимало наших десантників навіки «пішли у небо» під час боїв з російсько-окупаційними військами на українському Донбасі. Хтось загинув виконуючи державне завдання в ході міжнародних миротворчих операцій з підтримання миру та безпеки. Це - шана та військові почесті всім, хто чесно і сумлінно виконував військовий обов’язок в лавах Аеромобільних, Високомобільних десантних та Десантно-штурмових військах Збройних Сил України, людям мужнього духу та характеру. Слава Десантно-штурмовим військам Збройних Сил України! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:03 02.08.2023

2 серпня - свято Святого Пророка Іллі

2 серпня - свято Святого Пророка Іллі

У цей день християни щорічно вшановують пам’ять цього святого. Ілля – єдиний пророк, який у свій час залишився вірний Господеві. Він палав ревністю до Господа Бога і цю вірність Господь підтвердив великими знаками і чудесами. Віра пророка Іллі проявилася, насамперед, у молитві та в дотриманні Закону Господнього. Тож, бажаємо всім брати приклад з його молитви, його справ, що завжди відповідали Божому Законові. У цей непростий час бажаємо не втратити ту божественну духовну силу, основою якої завжди була, є і буде християнська віра, адже вона скеровує нас на правильний шлях і додає віри у краще майбутнє. Щиро просимо у Бога берегти наших воїнів, допомогти їм вигнати ворогів з української землі та повернути мир. Міцного здоров’я, любові, добра, мудрості, щастя і гараздів, радісних усмішок, миру та процвітання! Хай Всемилостивий Господь дарує мир і спокій на нашій рідній землі, захистить від життєвих негараздів, допоможе у здійсненні світлих задумів та надихає всіх на добрі справи на благо і добробут родин, громади, України! Божого благословення! Зі святом! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:00 02.08.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 31липня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретарем сільської ради Людмилою ІЛЛЯШЕНКО проведена щотижнева оперативна нарада за участі старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили завдання на тиждень, в тому числі щодо: - вшанування пам'яті героя Солдата Олега Олексійовича; - планових відвідувань сімей, які потрапили в СЖО; - підготовки закладів освіти до початку навчального року; - роботи над матеріалами до серпневої конференції працівників освіти; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - заходів до Міжнародного Дня молоді; -проведення засідання комісії із захисту прав дитини; - та інше. По завершенню наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

14:42 31.07.2023

30 липня, відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі

30 липня, відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі

У світі є багато цінностей… і не всі вони матеріальні. Є такі речі як, відданість, любов і повага. Але найголовніше – це дружба. Бо маючи друга, ми маємо все! 30 липня, відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі. Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім своєрідні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе. З нагоди відзначення Дня дружби у закладах культури Плисківської громади відбулися культурно-мистецькі заходи для дітей та молоді, метою яких було навчити підростаюче покоління цінувати дружбу та друзів; прищепити їм повагу до цінностей дружби; сприяти розвиткові критичного ставлення до себе і своїх особистих якостей, терпимості й коректності в спілкуванні з друзями. Так, з нагоди свята у будинках культури громади проведено наступні заходи: інформаційна година «Дружба єднає щирі серця» (сільський клуб с.Сиволож), флешмоб «Дружба – це скарб» (сільський будинок культури с. Плиски), арт-пікнік – дитяча ігрова програма «Наша дружба – вічна» (сільський будинок культури с.Велика Загорівка). Бібліотеки Плисківської громади також підготували низку цікавих заходів до Міжнародного дня Дружби, адже саме вони є територіями спілкування, де можна знайти нових друзів, нові хобі та захоплення. Це такі заходи як: пізнавально-розважальна година «Дружба єднає" (бібліотека-філія с Махнівка), пізнавально-розважальна година «У дружбі наша сила» (бібліотека-філія с.Велика Загорівка), бібліо-коктейль з літературних шедеврів, мораллю яких є дружба (бібліотека-філія с. Сиволож). Дружба дійсно не має меж. Дружні людські взаємини виступають справжнім двигуном, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурними традиціями і досягнень в ім’я миру та розвитку. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:59 30.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора