Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 26 червня 2023 року, відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням сільського голови Марини ВІРКО за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - підготування приміщення для пожежної машини в Великозагорівському старостинському окрузі; - планових відвідувань сімей, які потрапили в СЖО; - благоустрою територій по всіх населених пунктах громади; - та інше. По завершенню наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

16:22 26.06.2023

Ні тортурам та катуванню! Сьогодні, 26 червня - Міжнародний день у підтримку жертв катувань

Ні тортурам та катуванню! Сьогодні, 26 червня - Міжнародний день у підтримку жертв катувань

Цю дату було встановлено 1997 року Генеральною Асамблеєю ООН за рекомендацією Економічної та Соціальної Ради організації. Мета — викорінювання катувань і забезпечення ефективного функціонування Конвенції проти катувань і інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність людини, видів поводження та покарання, що набула чинності із 26 червня 1987 року. Конвенція проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження та покарання (англ. The Convention against Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment), більше відома під назвою Конвенція ООН проти катувань — це міжнародний інструмент захисту прав людини, що прийнятий ООН в 1984 році та набув чинності в 1987 році. Конвенція забороняє катування при будь-яких обставинах, забороняє видачу осіб у країни, де для них існує серйозна загроза катувань, встановлює обов’язковість кримінального переслідування за катування. За нормами Конвенції відносно тортур встановлено так звану універсальну юрисдикцію. Це означає, що винні в застосуванні тортур можуть кримінально переслідуватися властями будь-якої держави, незалежно від громадянства винних і місця здійснення ними діяння. Для контролю за дотриманням Конвенції 1984 року на основі ст. 17 документу був створений Комітет проти тортур, який приступив до роботи з 1 січня 1988 року. Засідання Комітету (дві сесії в рік) проходять в Женеві. Минулого року в Україні, також, заснована громадська ініціатива ZERO Torture, яка покликана створити сталу систему протидії катуванням. Серед засновників ініціативи - і Асоціаціїя УМДПЛ. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:24 26.06.2023

25 червня - День моряка

25 червня - День моряка

 Рішення про святкування прийняли у 2010 році. Тоді держави-члени Міжнародної морської організації, що входить до складу ООН, підписали відповідну резолюцію. День моряка святкують ті, кому на воді звичніше, ніж на суші, кого вабить романтика океанів, в чиїй крові морська сіль, кому підвладні морські простори. І коли на морі хитавиця, і бушує ураган вони в’яжуть канати, швартують судна та виконують ще масу роботи, щоб вчасно доставити вантаж. Статистика говорить, що майже 80% світової торгівлі здійснюється за допомогою моряків торгового флоту. У всьому світі понад півтора мільйони людей пов’язали свою професію з морською стихією. Українців серед них близько 70 тисяч. Вони на шостому місці за чисельністю серед моряків, що працюють на глобальному ринку. Робота моряка не тільки романтична, сповнена пригод, але й неймовірно важка та небезпечна: море не завжди спокійне, а судна часто проходять через небезпечні зони, в яких промишляють пірати. Але ж, тільки сміливим підкоряються моря! Нехай цим сміливцям завжди дме попутний вітер! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:51 25.06.2023

25 червня - День митника України

25 червня - День митника України

У цей день у 1991 році Верховною Радою України було схвалено Закон «Про митну справу в Україні». За більше ніж три десятиліття пройдено складний шлях становлення і реформування. Непростий період доводиться переживати й зараз, у часи військової агресії російської федерації, коли перед вами постали нові завдання й виклики. Ваші колеги прямо зараз зі зброєю в руках боронять державу. Ви не зі слів знаєте, що таке масштаб горя, яке несе російський загарбник. Залишайтеся гідними своєї професії, бережіть себе та своїх близьких, допомагайте та підтримуйте одне одного! Ми щиро бажаємо вам здоров’я, родинного тепла і всіляких гараздів. Нехай результати вашої діяльності сприяють зміцненню і процвітанню України. Нехай прийде у державу й кожну домівку довгоочікуваний мир… З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:49 25.06.2023

Дороги, двори, парки та вулички — це обличчя нашої Плисківської територіальної громади, і саме їх стан, охайність та чистота покликані забезпечити жителям громади комфортне проживання

Дороги, двори, парки та вулички — це обличчя нашої Плисківської територіальної громади, і саме їх стан, охайність та чистота покликані забезпечити жителям громади комфортне проживання

Відтак, старостами сіл Сиволож, Махнівка, Велика Загорівка разом з працівниками КП "Перспектива" не зупиняють роботи з благоустрою. Продовжується планове прибирання, грейдерування, викошування трави і утримання територій громади. Наразі, проводяться роботи: - скошування трави на газонах , обочинах доріг, тротуарах; -регулярне щоденне прибирання автобусних зупинок; -ремонти та прибирання пам‘ятників; -фарбування парканів, мостів та будівель; -дотримання в належному стані клумб, квітників та зелених насаджень; - прибирання та викошування кладовищ. За дорученням сільського голови Марини ВІРКО працівниками КП " Перспектива" встановлені по всіх населених пунктах громади нові художньо оформлені таблички з назвами сіл, щити з символікою громади та історичними даними.

16:53 23.06.2023

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Внаслідок цієї війни Україна понесла надзвичайні втрати - кожен п' ятий українець загинув, зруйновані села, міста, зруйновані людські долі. З цієї нагоди сільський голова Марина ВІРКО, старости старостинських округів Плисківської сільської ради та керівники закладів вшанували пам'ять синів і дочок українського народу, полеглих під час німецько-радянської війни 1941-1945 років. В цей день Скорботи обов' язок кожного громадянина України _ навіки зберегти пам' ять про тих, хто здобув перемогу в тій жорстокій війні і про тих, хто ціною свого життя виборює перемогу сьогодні в найжорстокішій війні з божевільним російським ворогом...Адже саме на подвигах та жертовності українців тих часів виховувалися сучасні патріоти, які зараз знову боронять нашу землю від загарбника. Вічна пам'ять і Вічна шана героям. З повагою та вдячністю, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:59 22.06.2023

20 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

20 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

Всесвітній день біженців – це міжнародний день, визначений Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців по всьому світу. Він відзначається щороку 20 червня і визнає силу та мужність людей, які були змушені втекти з рідної країни або малої батьківщини, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань. Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди , визнати їхню стійкість у відбудові свого життя. Всесвітній день біженців висвітлює права, потреби та мрії біженців, допомагаючи мобілізувати політичну волю і ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, але й процвітати. Важливо щодня захищати та покращувати життя біженців. Всесвітній день біженців допомагає зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає від конфліктів чи переслідувань. Нещодавно Україна сама приймала біженців з різних країн. Найчастіше це були люди з Афганістану, Сирії, Іраку. У 2014 році наша країна вперше зіштовхнулася із проблемою внутрішньо переміщених осіб. Станом на березень 2015 року загальна кількість осіб, які залишили свої будинки внаслідок війни на Донбасі, становила близько 2 млн осіб. Зараз український народ не з чуток знає, що таке бути біженцем. Адже, з 24 лютого 2022 року із України виїхало понад 6 млн людей. Велика кількість українців знайшли притулок у Польщі, Румунії, Угорщині, Чехії та інших сусідніх країнах. Проблема біженців є однією з найбільших у світі. Адже, через збройні конфлікти, природні катаклізми та загрозу життю люди шукають безпеки в інших країнах. Бажаємо вимушеним біженцям, всім українцям якнайшвидшого повернення додому та нашої Перемоги!!! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:47 20.06.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 19 червня 2023 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО першим заступником сільського голови Іриною ВЕРНИГОР проведена щотижнева оперативна нарада за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - виплати компенсації за догляд на непрофесійній основі за попередні місяці; - планових відвідувань сімей, які потрапили в СЖО; - формування заявок для подання до районної комісії з визначення сільських багатодітних сімей, що виховують 5 і більше дітей та мають право на отримання нетелів; - організації екскурсій дітей в пришкільних таборах з денним перебуванням дітей; - повірки лічильників вуличного освітлення; - оформлення класу безпеки на базі Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; - оформлення запиту на потребу заміни ламп розжарювання на світлодіодні лампи по закладах освіти згідно ПКМУ від 10.01.2023р. №25 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні» із змінами внесеними згідно ПКМУ від 16.05.2023р. № 525; - та інше. По завершенню наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

15:23 19.06.2023

Триває плідна співпраця

Триває плідна співпраця

16 червня 2023 року представники: 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту В’ячеслав СТЕПАНЕНКО, начальник 24 ДПРЧ м. Борзна Андрій ФЕНОТА, головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУГУ ДСНС України у Чернігівській області, майор служби ЦЗ Олександр ФІЛОНЕНКО передали представникам Плисківської сільської ради: сільському голові Марині ВІРКО, першому заступнику сільського голови Ірині ВЕРНИГОР, старості Махнівського старостинського округу Борису СИЛКУ в безоплатне користування пожежний автомобіль ЗИЛ 411412, номерний знак СВ 210 Е що дасть змогу більш ефективніше забезпечувати виконання поставлених завдань щодо збереження життя і здоров’я населення Плисківської сільської ради. Сільський голова Марина ВІРКО наголосила, що одним із пріоритетних завдань є безпека, захищеність жителів громади та запевнила щодо подальшого сприяння розвитку місцевої пожежної охорони, підтримки і допомоги у реалізації програми цивільного захисту на території Плисківської сільської ради.  

17:00 16.06.2023

15.06.2023 року мало б виповнитися 90 років Володимиру Степановичу ЦАРЕНКУ, жителю села Велика Загорівка, талановитій, обдарованій людині, діячу культури

15.06.2023 року мало б виповнитися 90 років Володимиру Степановичу ЦАРЕНКУ, жителю села Велика Загорівка, талановитій, обдарованій людині, діячу культури

За дорученням сільського голови Марини ВІРКО староста Велигозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ, депутати Плисківської сільської ради Анатолій ФЕДОРЧЕНКО, Микола ВАКУЛЕНКО вшанували пам'ять та поклали квіти до могили Володимира Степановича. Вічна пам'ять Вам, Маестро. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО , виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

16:48 15.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора