Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Сьогодні 1 червня особливе свято - День захисту дітей

Сьогодні 1 червня особливе свято - День захисту дітей

 Дитина – дивовижна і неповторна краплинка чистої, живої, джерельної води, яку потрібно берегти, любити, і лише тоді, вона перетвориться в дивовижну, повноводну річку, бездонне море, повноводний океан, – океан почуттів, емоцій та вражень. Кожна дитина повинна мати дитинство, яке має бути під захистом: захистом прав, здоров’я і життя. А ще діти повинні мати відчуття повної безпеки, любові та підтримки. Бути частиною повноцінної сім’ї, бавитися та пустувати, не остерігаючись тривог… Війна вкрала в українських дітей не лише ці можливості. У багатьох – навіть здоров’я та життя. Вся країна стоїть одним фронтом за те, щоб побороти загарбника та захистити наше найцінніше. Щоб спочатку повернути на вулиці всієї України щирий дитячий сміх. А тоді – права дітей на творчість, освіту, мрії та гідне життя. Попереду багато роботи. Тож будьмо сильними, щоб захистити майбутнє, що живе у наших дітях. Нехай вони ростуть під щоденним Божим захистом. Дорогі хлопчики та дівчатка, прийміть найщиріші привітання від нас, дорослих. Нехай у вашому житті ніколи не буде розчарувань. Міцного здоров’я вам, успіхів, добра, безмежного щастя та мирного неба. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:01 01.06.2023

До уваги жителів Плисківської ТГ!

До уваги жителів Плисківської ТГ!

УВАГА! https://petition.president.gov.ua/petition/188740 Просимо кожного не байдужого жителя Плисківської ТГ підписати петицію, про надання, Турмій Ігорю Васильовичу звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно. Батьки захисника народилися та проживали у селі Махнівка. Він загинув 02 квітня 2023 року внаслідок важких поранень, отриманих під час виконання бойового завдання у Донецькій області, біля села Красногорівка, 22 березня 2023 року. https://youtu.be/YL-Bx6DkydM Не будемо осторонь! Разом ми СИЛА! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО та виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

15:09 29.05.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

29 травня 2023 року відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням сільського голови Марини ВІРКО за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Всі керівники структурних підрозділів прозвітували про виконану роботу за минулий тиждень. В ході наради обговорили проблемні питання щодо: - перевірки пришкільних таборів з денним перебуванням дітей; - здійснення комплексу заходів спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді, - планове відвідування неблагополучних сімей; - придбання фарби для проведення поточних ремонтів в освітніх закладах; - поточного ремонту будівлі для створення пожежно-рятувальної команди у Великозагорівському старостинському окрузі та інших важливих питань життєдіяльності громади. Марина ВІРКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, звернула увагу на належне сумлінне ставлення до службових обов’язків та швидке реагування на проблемні питання жителів громади. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

13:08 29.05.2023

23 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ГЕРОЇВ ТА ДЕНЬ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ

23 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ГЕРОЇВ ТА ДЕНЬ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ

Щороку, 23 травня в Україні відзначають День Героїв, встановлений на честь українських борців за свободу та незалежність нашої тисячолітньої держави. Це свято є символом непоборності української нації та її жаги до вільного життя на рідній землі. День Героїв присвятили передусім лицарям Русі-України, козакам Гетьманської Доби, гайдамакам, опришкам, січовим стрільцям, воїнам Армії УНР, ОУН, УПА, героям Небесної сотні та військовим ЗСУ, які зараз віддають свої життя у повномасштабній російсько-українській війні за свободу України. В Україні , також, відзначають День морської піхоти, еліти військ. Раніше його святкували 16 листопада, але Указом Президента перенесли відзначення на 23 травня. Дату змінили не просто так – у цей день у 1918 році гетьман Української держави Павло Скоропадський видав наказ про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби. Дякуємо вам, дорогі воїни, за те, що ви завжди там, де найважче. За дорученнням сільського голови Марини ВІРКО, старости, працівники закладів культури, освіти та депутати вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання , поклали квіти до могил загиблих, меморіальних дошок. Слава Збройним Силам України! Слава Україні!  ГЕРОЯМ СЛАВА!

16:20 23.05.2023

Сьогодні минає три роки, як трагічно загинув Валерій ДАВИДЕНКО - народний депутат України

Сьогодні минає три роки, як трагічно загинув Валерій ДАВИДЕНКО - народний депутат України

Ми згадуємо його добре ім’я, усі добрі справи для Плисківської ТГ, 208-го округу: відремонтовані дороги, школи, ФАПи, садочки, лікарні, модернізоване вуличне освітлення у селах, викопані ставки. ВАЛЕРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ багато передав оргтехніки у школи і медтехніки у заклади медицини. Піклувався про дітей, соцпрацівників, спортсменів. У період пандемії майже щотижня забезпечував медиків усім необхідним для боротьби з коронавірусом. У селі Велика Загорівка відкрито й освячено Свято-Покровський храм, який теж допомагав будувати ВАЛЕРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ. Завдяки сприянню Валерія ДАВИДЕНКА була частково відремонтована дорога Т 25-24 Борзна – Прилуки. Жителі громади з вдячністю згадують ВАЛЕРІЯ МИКОЛАЙОВИЧА за надання допомоги у проведенні Фестивалю «Плиски – ТУРФЕСТ». Добрих справ зроблених ВАЛЕРІЄМ ДАВИДЕНКОМ дуже багато. Було б ще більше, адже він мав багато планів для розбудови свого округу. На жаль, надто рано і несподівано обірвалося його життя. Його смерть - безкінечна втрата не лише для рідних, близьких, а й усіх людей, які з ним працювали, котрі були з ним просто знайомі. Память про нього завжди залишиться у наших серцях. Царство небесне, вічна, світла пам`ять Вам, Валерію Миколайовичу. ПАМ'ЯТАЄМО... З сумом, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.  

09:18 23.05.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

22 травня 2023 року, відбулася щотижнева оперативна нарада, під головуванням сільського голови Марини ВІРКО, за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, секретаря сільської ради Людмила ІЛЛЯШЕНКО, старост старостинських округів, директора КП «Перспектива» Геннадія КАДІГРОБА, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - вшануванння пам'яті загиблого військовослужбовця ЗСУ, В'ялого Анатолія Федоровича; - підготовки приміщень для пожежних машин; - проведенння заходів свята Останнього дзвоника з дотриманням правил безпеки та захисту всіх учасників заходу в освітніх закладах; - заходів до Дня захисту дітей; - оздоровлення та відпочинку дітей в пришкільних таборах з денним перебуванням дітей; - та інше. По завершенню наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.

12:24 22.05.2023

22 травня — Міжнародний день біологічного розмаїття

22 травня — Міжнародний день біологічного розмаїття

Цей День проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1995 р. спеціальною резолюцією на основі рекомендації Конференції сторін Конвенції про біологічне розмаїття, якими на сьогодні є близько 200 держав. Головне завдання дня — звернути увагу громадськості на проблему зникнення з Землі багатьох представників флори і фауни. Біологічне розмаїття — це всі різноманітні форми життя на Землі. За даними Комітету з питань довкілля ООН, щороку на нашій планеті зникає 25 тис. видів тварин і рослин — приблизно три види щогодини! За прогнозами вчених, чверть усіх видів рослин і тварин нашої планети перестануть існувати найближчим часом. Так, щороку вчені відкривають нові види, але темпи їх зникнення надто стрімкі (вони зникають приблизно у 1000 разів швидше, ніж це відбувалося б без втручання людини)… Всесвітній союз охорони природи виділяє такі основні чинники, що призводять до втрати біологічного розмаїття: знищення та фрагментація природних екосистем; їх забруднення; глобальні кліматичні зміни; конкуренція видів аборигенів з тими, які поширилися в результаті діяльності людини; опустелювання; зростання чисельності населення і надмірне споживання, нерозсудливе використання природних ресурсів. Покажіть дітям, що таке розмаїття флори та фауни, поясніть, чому воно необхідне, з’ясуйте разом, що таке біологічний вид, порівняйте представників одного виду рослин і тварин, поміркуйте, чому тварини такі різні, уявіть, наскільки збідніє природа нашої планети, якщо види й далі зникатимуть. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:35 22.05.2023

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня

Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей були розстріляні, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування. Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян. Радянська влада намагалася приховати сліди своїх злочинів. Місця поховань ставали режимними об’єктами КГБ. Місцевість розрівнювали бульдозерами. Доступ до відповідних архівів був заборонений. Справа відновлення справедливості стосовно жертв репресій є святою. Ми зобов'язані вічно берегти пам'ять про наші великі жертви, знати їхню причину. Після широкомасштабного вторгнення росії у 2022 році терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора. Ціною надзусиль і багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет, а й за те, щоб сталінські методи Великого терору не були інструментом політики у сучасному світі. Наш обов’язок – берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле, гідно вшановувати загиблих співвітчизників. Заклади культури Плисківської громади долучилися до вшанування пам'яті жертв репресій: Великозагорівській БК спільно з бібліотекою-філією провели годину-реквієм "Трагедія незнищеної волі", в Плисківській ПБ діє книжкова виставка-спомин "Слово пам'яті в ім'я правди". Помолімося ж за вічний спокій невинно закатованих. Світла їм пам’ять! З повагою,  сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

16:59 21.05.2023

21 травня Всесвітній день культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку

21 травня Всесвітній день культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку

21 травня 2003 року вперше відзначався Всесвітній день культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку. Відтак держави – члени ЮНЕСКО зобов'язалися визнавати, захищати й активно пропагувати блага, пов'язані з культурною різноманітністю, на місцевому, національному та міжнародному рівнях. Організація Об'єднаних Націй та інші неурядові організації інформують громадськість про цінність і важливість розмаїття культур. За допомогою освіти й засобів масової інформації сприяють усвідомленню позитивної ролі культурної різноманітності. Завданням ЮНЕСКО, як і ООН, не є організація культурної діяльності у світі. Однак, вона може підтримати людей планети в їх сподіваннях і надіях. Саме в цьому сенсі має сприйматися святкування 21 травня, яке об’єднує нас сьогодні. Загальна декларація ЮНЕСКО про культурне різноманіття - прекрасний інструмент діалогу та розвитку. Кожен з нас повинен прагнути до того, щоб плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Тільки таким чином, ми зможемо уникнути трагічних конфліктів і домагатися сталого розвитку, гарантувати який мають стійкість розмаїття культур і продовження конструктивного і пильного діалогу.. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:02 21.05.2023

20 травня 2023року Україна відзначає День науки

20 травня 2023року Україна відзначає День науки

Науковці — це ковалі прогресивного майбутнього держави. Віримо, що Україна та наука неодмінно переможуть і розквітнуть з новою силою! Ми всі переконані, що розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій та інновацій, основа економічного зростання держави, посилення її обороноздатності, конкурентоспроможності та авторитету на міжнародній арені, запорука її майбутнього. Впевнені, що потенціал вітчизняної науки стане важливим чинником нашої перемоги у боротьбі з російським окупантом, запорукою швидкої післявоєнної відбудови, майбутнього розвитку і процвітання нашої країни, оскільки наука, як і армія, дипломатія та інформація, є тією силою, що наближає нашу перемогу! Віримо, за результатами науково-технічного співробітництва між НАН України та ЗСУ, ми матимемо кращі результати оборонних досліджень і наукових розробок, які матимуть швидке практичне втілення. Наперекір військовій агресії рф та цілеспрямованого знищення окупантами наукових установ у нашій державі, науковий потенціал України вважається одним з найкращих в Європі. Українська наука є надійним фронтом та щодня продовжує невпинно працювати, попри руйнування та значні втрати задля нашої перемоги. Саме наука є рушійною силою нашого розвитку та відіграє ключову роль у швидкому відновленні України. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.

08:08 20.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора