A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

80 років тому, у вересневі дні 1943 року, землі нашої громади були звільнені від фашистських загарбників

80 років тому, у вересневі дні 1943 року, землі нашої громади були звільнені від фашистських загарбників

80 років тому, у вересневі дні 1943 року, землі нашої громади були звільнені від фашистських загарбників, але й сьогодні ми з теплом і любов'ю згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю. З нагоди днів визволення сіл громади від німецько-фашистських загарбників керівництво громади, депутати, працівники культури, учні шкіл взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам'ятних знаків та вшанували пам'ять загиблих героїв, які у ті страшні роки звільнили від окупантів рідну землю. Ця жахлива сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності від посягань сусідньої держави. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому, сьогодні ми пишаємося героїзмом, силою духу та мужністю наших героїв і твердо віримо у нашу перемогу. Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні! З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.  

16:50 13.09.2023

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 11 вересня 2023 року, за дорученням сільського голови секретарем сільської ради Людмилою ІЛЛЯШЕНКО провела щотижневу оперативну нараду за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - підготовки проєктів рішень до проведення засідання виконавчого комітету - планового об'їзду сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; - проведення щорічного футбольного турніру пам’яті земляка Андрія ГРИНЯ; - відвідування дітьми закладів освіти; - проведення заходів до річниці визволення сіл від нацистських загарбників; -здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - та інше. По завершенню наради секретар Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

14:54 11.09.2023

Щороку, 10 вересня,  відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам

Щороку, 10 вересня, відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам

 Основна мета цієї міжнародної дати: — підвищити обізнаність людей про значення самогубств , як глобальної моральної проблеми; — поліпшити знання про те, як можна запобігти суїциду; — зменшити стигматизацію, пов'язану із самогубцями. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожні 40 секунд одна людина вчиняє самогубство. В Україні на загальнонаціональному рівні немає правдивої статистики з проблеми суїцидів. Єдине, що є в загальному доступі – це статистичні дані на джерелах Державної служби статистики України. Для попередження самогубства дуже важливо визначити потенційно вразливу людину, яка належить до групи ризику, зрозуміти, які саме обставини впливають на поведінку самознищення. Якщо вам або вашим близьким потрібна допомога: - в Україні цілодобово працює «гаряча лінія» з попередження суїцидів та психологічної підтримки Lifeline Ukraine для ветеранів за номером 7333; - за номером 0–800–501–701 працює Всеукраїнський телефон довіри. З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.

08:24 10.09.2023

У другу неділю вересня Україна разом з усім світом традиційно вшановує пам’ять жертв фашизму

У другу неділю вересня Україна разом з усім світом традиційно вшановує пам’ять жертв фашизму

Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році. Саме у вересні (друга неділя), адже на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати: день її початку та день повного завершення. Це - День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це - мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та голоду. Україна за свою історію зазнала багато втрат від тоталітарних режимів. Сьогодні весь наш народ бореться проти ідеолога сучасного «рашизму». Ми боремося за те, щоб наші нащадки більше ніколи не зазнали таких випробувань. А нашу перемогу вони будуть завжди пам’ятати, як останню битву добра і зла! Спільно з міжнародною спільнотою в цю вересневу неділю ми в жалобі схиляємо голови в пам’ять про тих, хто став жертвою фашизму. З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.

08:22 10.09.2023

Сьогодні - Міжнародний день краси

Сьогодні - Міжнародний день краси

Краса — це певні особливості об’єктів або живих істот, які роблять їх приємними для сприйняття. Ми бачимо красу всюди : в людях, у квітах, в сході сонця, у витворах мистецтва. Краса є головним предметом естетики — одного з важливих розділів філософії, а ще вона входить до трьох фундаментальних людських цінностей разом з добром та істиною. Над людською красою працюють косметологи, стилісти, перукарі та інші спеціалісти. Щороку, 9 вересня всі вони відзначають своє професійне свято, адже цей день є Міжнародним днем краси. Подія не лише підкреслює важливу роль beauty-індустрії в сучасному світі, а й присвячена красі у всіх її проявах — від зовнішніх до внутрішніх. З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.

08:30 09.09.2023

З 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня

З 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня

У 2023 році Всесвітній день надання першої медичної допомоги припадає на 9 вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень. Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальною медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда. З повагою та шаною,  сільській голова Марина ВІРКО.

08:27 09.09.2023

Професійне свято працівників кінематографії - День українського кіно, встановлене Указом Президента від 12.01.1996 № 52/96 і відзначається щорічно у другу суботу вересня

Професійне свято працівників кінематографії - День українського кіно, встановлене Указом Президента від 12.01.1996 № 52/96 і відзначається щорічно у другу суботу вересня

Перша українська кінозйомка відбулася у вересні 1896 року в Харкові, де фотограф Альфред Федецький зняв кілька хронікальних сюжетів. А вже в грудні Федецький влаштував перший український кіносеанс у Харківському оперному театрі. Українські режисери впродовж минулого століття створили власну яскраву кіношколу, яка гідно збагатила світове кіно. У пам’яті назавжди залишаться імена Олександра Довженка, Івана Кавалерідзе, Марка Донського, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Леоніда Осики, Івана Миколайчука і багатьох їх талановитих творчих послідовників. Протягом останніх років в український кінематограф прийшло нове покоління кіномитців. У 2003 році був прийнятий Закон України «Про загальнодержавну програму розвитку кіноіндустрії», завданням якого є створення належних умов для розвитку кінематографії України, відновлення ролі і впливу національного кінематографу у культурній, соціальній і духовній сферах життя українського народу, відновлення кінематографії, як конкурентоспроможної галузі, вдосконалення механізмів позабюджетного фінансування та залучення в кінематографію України інвестицій. З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.

07:29 09.09.2023

8 вересня - Міжнародний день грамотності

8 вересня - Міжнародний день грамотності

Відзначається з 1966 року в системі Організації Об'єднаних Націй. У цей день проводяться конференції та злети вчителів, найвидатніших педагогів нагороджують. Свято було запроваджене й святкується не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність. Щорічно 8 вересня в ході офіційної церемонії з нагоди Міжнародного дня грамотності присуджуються Міжнародні премії ЮНЕСКО в області грамотності: премія ЮНЕСКО імені Короля Сечжона за поширення грамотності та Премія ЮНЕСКО імені Конфуція за поширення грамотності. Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Він підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти, як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті. На сьогодні майже чотири мільярди жителів нашої планети вміють читати й писати. Освічених людей із кожним роком стає все більше й більше, але боротьба з неуцтвом залишається надзвичайно складною та масштабною проблемою. В Україні рівень грамотності високий — за даними ООН він становить 99,8%. З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.  

08:43 08.09.2023

8 вересня - Міжнародний день солідарності журналістів

8 вересня - Міжнародний день солідарності журналістів

Цей день відзначається з 1958 року за рішенням ІV конгресу найстарішого та найавторитетнішого журналістського об’єднання у світі – Міжнародної організації журналістів (МОЖ). Саме в цей день у далекому 1943 році був страчений нацистами у берлінській в’язниці чехословацький журналіст Юліус Фучик. За традицією, у всьому світі 8 вересня журналісти – представники так званої четвертої влади, на з’їздах, конференціях та зборах діляться своїм професійним досвідом один з одним та нагороджують найдостойніших у цій небезпечній творчій професії. Обличчя журналістики змінилось за ці декілька десятків років з дня заснування професійного свята завдяки соціальним медіа. ЗМІ отримали надзвичайну оперативність у спілкуванні з величезною аудиторією світу. Глобальні виклики, що постали перед людством, наприклад, тероризм, гібридні війни, пандемія тощо, вимагають від сучасних журналістів нових професійних навичок, пов’язаних з використанням сучасних мультимедійних технологій та обізнаності у багатьох соціологічних науках. Професійному журналісту доводиться захищати суспільство від шкідливих ідей, фейків та відвертої ворожої пропаганди. З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.

08:42 08.09.2023

Обстеження об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту Плисківської сільської ради

Обстеження об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту Плисківської сільської ради

07 вересня 2023 року комісія з обстеження об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту Плисківської сільської ради провела щоквартальну перевірку укриттів фонду захисних споруд цивільного захисту на території Плисківської територіальної громади згідно графіку. Результати обстежень оформлені актами оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

16:36 07.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора