A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

16 травня 2022 року відбулася щотижнева нарада, яку провела Людмила ІЛЛЯШЕНКО виконуюча обов'язки Плисківського сільського голови, за участі заступників сільського голови Ірини ВЕРНИГОР і Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинський округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради, на якій опрацювали ряд питань порядку денного. Забезпечення стабільної життєдіяльності Плисківської ТГ – головне завдання сільської ради на сьогодні. Найважливіше питання сьогодення - соціальний захист населення громади, внутрішньо переміщених осіб. У повному обсязі надаються послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та малозабезпеченим сім'ям. Особлива увага приділяється особам з обмеженими можливостями. Усі заклади, установи, підприємства працюють за чітким планом. Кожен відділ сільської ради повністю усвідомлює відповідальність за результати своєї діяльності в умовах воєнного стану. Варто відзначити, що у загальноосвітніх і дошкільних закладах громади проводиться очна форма навчання, здійснюється підвіз учнів. У селах громади продуктові магазини працюють, забезпечується постачання продовольчих товарів, попит на які у період воєнного стану підвищився. Працює лікарня та аптека. Результати щотижневого моніторингу наявності основних товарів та цін на них свідчать про відносну стабільність цінової ситуації у громаді. Проводиться роздача державної гуманітарної допомоги жителям громади та внутрішньо переміщеним особам. Обговорили на нараді питання закупівлі пального, створення резерву для потреб евакуації. Питання про завершення освітнього процесу в період дії воєнного стану, про визначення дат завершення освітнього процесу в закладах освіти, особливості закінчення навчального року були обговорені на нараді. На сьогоднішній день погода дозволяє наводити благоустрій на території громади. Тож закликаємо долучатися всіх власників та орендарів магазинів, керівників установ, організацій та підприємств забезпечити прибирання прилеглих та закріплених за ними територій. Не зважаючи на те, що у громаді відносно спокійно, у воєнний час треба дотримуватися режиму світломаскування та комендантської години. За результатами та підсумками наради надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів Плисківської сільської ради та термін їх виконання. Разом МИ сильні! Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!

13:27 16.05.2022

ЩИРА ПОДЯКА СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО ФЕРМЕРУ СЕРГІЮ ПУСТОВІТ

ЩИРА ПОДЯКА СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО ФЕРМЕРУ СЕРГІЮ ПУСТОВІТ

Від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу Плисківської сільської ради Марина ВІРКО Плисківський сільський голова  висловлює  слова вдячності фермеру Пустовіту Сергію Миколайовичу із села Сиволож, Ніжинського району, Чернігвської області. За те, що в такий нелегкий час, відгукнувся на заклик про допомогу і на постійній основі, безкоштовно надавав бійцям ЗСУ продукти харчування власного виробництва. Від початку війни і до сьогодні, фермер продовжує надавати м’ясо-молочну продукцію. Завдяки Вашій підтримці та допомозі, бійці ЗСУ мають збалансоване харчування і переможний настрій. Дякуємо Вам за небайдужість і віримо, що Вашим прикладом надихнуться інші. Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!  

17:20 15.05.2022

Ми - переможці!

Ми - переможці!

Ми - переможці! See you in Mariupol for Eurovision 2023!  Вітання! Слава Україні!

08:28 15.05.2022

15 травня - Міжнародний день сім'ї

15 травня - Міжнародний день сім'ї

Немає важливішого на землі, ніж щаслива і дружня родина, адже це найбільше щастя, яке людина може створити сама. Війна показала нам справжню цінність сім’ї та продовжує випробовувати нас розлукою і хвилюванням за близькими. Але навіть у такий непростий час українці вірять у свою перемогу, об'єднуються навколо добрих справ, доводять, що сім’я – це найголовніше. Цьогоріч в день, коли міжнародна спільнота відзначає День сім'ї, українці потерпають від непоправних втрат рідних, вимушених розлук, болючих душевних ран і страждань через жорстоку війну, з якою прийшли на нашу землю російські загарбники. Українські сім'ї нині переживають свої найтемніші дні, вони вимушено розділені, вимушено переміщені. Частина з них назавжди втратила своїх рідних, частина – лишилась без домівок і майна. У такі часи приходить переосмислення цінностей, розуміння головного: аби були живими рідні! Для родини найціннішим – турбота, любов, допомога, милосердя, підтримка, пам’ять, надія. Нехай добро швидше переможе зло на нашій землі і український народ зможе вільно жити у своїй суверенній, незалежній, демократичній та європейській країні! За 81 день війни в Україні створено вже більше 20 тисяч родин. Бажаю всім родинам Плисківської ТГ мирного неба над головою та щасливої долі. Нехай дитячий сміх лунає усюди і завжди, зігріває теплом любові і безмежного щастя. Все буде Україна! СЛАВА УКРАЇНІ! Разом до ПЕРЕМОГИ! З повагою, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ

08:25 15.05.2022

15 травня - День пам’яті жертв політичних репресій

15 травня - День пам’яті жертв політичних репресій

Сьогодні ми згадуємо усіх людей, які загинули під час радянських голодоморів та Великого терору сталінських часів. А також політичних дисидентів – хто незгодою з тоталітарним комуністичним режимом прирік себе на нелюдські страждання та смерть. Війна в Україні, на жаль, розширює контекст відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій, адже сучасні нащадки Сталіна знову стоять зі зброєю біля наших домівок. Війська країни-терориста знову реквізовують хліб, ґвалтують жінок, беруть у заручники чоловіків, тисячами депортують невинних людей. Діють тими ж самими методами, як століття тому діяли більшовицькі окупанти. Мета сталінського терору ХХ століття була зрозуміла: політичними переслідуваннями посіяти у людях тваринний страх, голодом знівелювати генофонд цілої української нації. Нинішня путінська росія потворно наслідує усі ці ганебні сталінські методи, вчиняючи у ХХІ столітті геноцид українського народу на нашій українській землі. Вшановуючи пам'ять жертв радянських репресій, ми маємо пам’ятати і про сучасних репресованих - тих, хто опинився в полоні російської терористичної армії, а також робити все можливе, щоб вони повернулися до своїх родин. Пам'ятаємо і віддаємо шану усім борцям з тоталітаризмом, у сучасній боротьбі, робимо все для того, щоб такі прояви терористичного правління, як голодомори, депортації і політичні переслідування ніколи не повторилися на нашій землі.

08:24 15.05.2022

Марина ВІРКО перерахувала 10 тисяч гривень для військових ЗСУ з Плисківської  громади

Марина ВІРКО перерахувала 10 тисяч гривень для військових ЗСУ з Плисківської громади

Марина ВІРКО перерахувала 10 тисяч гривень для військових ЗСУ з нашої громади, які з першого дня російської агресії захищають Україну. Сергій Сергійович ПОНИРКО член виконавчого комітету Плисківської сільської ради надіслав фото, що було придбано за перераховані кошти. У час, коли наша країна перебуває у надскладній ситуації, коли порушено територіальну цілісність, підірвано економіку, страждають та гинуть цивільні люди, саме активна громадська позиція, небайдужість додає віри у нашу Перемогу. Дуже приємно, що невеличкий внесок допоміг нашим захисникам ВИ- НАЙКРАЩІ Божої благодаті ВАМ та ангелів охоронців. СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!

17:40 12.05.2022

Генеральний штаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 06.00 09.03.2022 щодо #російського_вторгнення /  Operational information on 06.00, 09.03.2022 regarding the #russian_invasion (ENGLISH below) Відео | Video https://www.youtube.com/watch?v=zQjZIuImCrA Розпочато чотирнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах визначених операційних зон. На Північному та Північно-західному напрямках продовжується ведення бойових дій в Поліському та Волинському операційних районах, а також вздовж ділянки державного кордону України та в районах населених пунктів Ніжин, Іваниця, Тростянець, триває оборона міста Чернігова. Угруповання сил і засобів оборони міста Києва відбиває наступ противника, наносить вогневе ураження його наступальним угрупованням та стійко утримує визначені рубежі. На Південному напрямку оперативні угруповання сил оборони здійснюють прикриття державного кордону України та морського узбережжя, охорону і оборону аеродромів та об’єктів критичної інфраструктури. На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони. Повітряні Сили ЗС України відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу окупантів, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів інфраструктури України та угруповань військ. За наявною інформацією, у зв’язку з численними втратами особового складу противник продовжує проводити приховану мобілізацію під виглядом навчальних зборів на тимчасово окупованій території АР Крим, Краснодарському краї та окремих районів Донецької і Луганської областей; активізував діяльність щодо набору добровольців для війни на території України. Крім того, зафіксовано випадки відрахування юнаків призовного віку з вищих навчальних закладів РФ з метою поповнення резерву армії загарбників. Окупантами не виключається можливість залучення до війні з Україною військовослужбовців невизнаної придністровсько-молдавської республіки у кількості до 800 чоловік, проте морально-психологічний стан зазначеного особового складу залишається на низькому рівні. У Бердянську ворог почав поширювати пропагандистські матеріали направлені на дискредитацію військово-політичного керівництва нашої держави. У населених пунктах Чернігівської області, що тимчасово зайняті російськими військами, ворог, у порушення норм Міжнародного гуманітарного права, продовжує переховувати озброєння та військову техніку серед житлових будинків та в приміщеннях сільськогосподарських об’єктів. Використовує мережу лікувальних закладів для надання медичної допомоги пораненому особовому складу. Окупанти виводять з ладу вежі стільникового зв’язку. В Херсонській області виявлено, що військовослужбовці ЗС РФ, переодягнені у цивільний одяг, висувалися у напрямку на місто Миколаїв. За наявною інформацією серед особового складу окупаційних військ розповсюджуються панічні настрої через величезні втрати в живої силі та техніці. Довіряйте тільки перевіреним джерелам, не піддавайтесь паніці та продовжуйте тотальний спротив.   Віримо в наші Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!

08:01 09.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора