A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Благодійна акція " ДОПОМОЖИ ЗСУ"

Благодійна акція " ДОПОМОЖИ ЗСУ"

За ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ спільно з відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини Плисківської сільської ради 1 липня буде проведено благодійну акцію " ДОПОМОЖИ ЗСУ". ЗАПРОШУЄМО підприємців, фермерів, працівників організацій та всіх бажаючих жителів громади прийняти активну участь в акції. Це буде Ваш внесок у допомогу армії. Зібрані кошти будуть перераховані на рахунок ЗСУ. Об'єднаємо наші зусилля і спрямуємо їх на таку чудову справу. Наші захисники та захисниці борються за Україну на фронті, а ми повинні незабувати про важливість боротьби та підтримки в тилу.

14:51 20.06.2022

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

20 червня, під головуванням Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ за участі Ірини ВЕРНИГОР і Людмили ЛЕБЕДЬ заступників сільського голови, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради, керівника КП "Перспектива", відбулася щотижнева апаратна нарада. Під час наради обговорили ряд актуальних питань життя громади, проаналізували поточний стан справ, а також визначили головні завдання на найближчий період. Питання, що розглядалися першочергово – підготовка до чергової 22 сесії 8 скликання Плисківської сільської ради, завершення поточного та підготовка до нового навчального року, як для освітян, так і для батьків та учнів. Начальник відділу освіти Алла КРИВЕЦЬ зазначила, що безпека навчання у військовий час є актуальною для кожного з учасників освітнього процесу. Вона зауважила, що пріоритетним залишається початок нового навчального року в режимі офлайн. Важливим завданням, що стоїть перед керівництвом громади, залишається наповнення місцевого бюджету, адже саме від виконання цього завдання залежить і функціонування громади, і підтримка обороноздатності нашої країни. Марина Олександрівна зазначила , що платники податків повинні розуміти, що несплата податку суттєво зменшить надходження до бюджетів громад, а відтак це може негативно вплинути на забезпечення громади. У зв’язку з чим, доручила фінансовому відділу Плисківської сільської ради та старостатам інформувати бізнес про важливість виконання податкових зобов’язань. Валентина Олексіївна ВЕРНИГОР начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Плисківської сільської ради проінформувала про підготовку до благодійної акції "ДОПОМОЖИ ЗСУ", яку буде проведено 1 липня 2022 року та звернулася до старост старостинських округів об'єднати наші зусилля і спрямувати їх на таку чудову справу. За результатами наради Марина Олександрівна ВІРКО Плисківський сільський голова надала ряд доручень на виконання структурними підрозділами сільської ради та наголосила на необхідності безперебійної роботи комунальної служби з надання необхідних послуг населенню.

11:34 20.06.2022

Верховна Рада проголосувала за заборону російської музики (7273) та книг (7459):

Верховна Рада проголосувала за заборону російської музики (7273) та книг (7459):

Законопроєкт (7273) зокрема передбачає: • заборону публічного виконання музики, яку виконує співак чи співачка, які є або були у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Радою державою-агресором, • ?збільшення до 40 % частки пісень українською мовою на радіо; ?• збільшення до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач українською мовою; ?• заборону на проведення гастрольних заходів, учасниками яких є виконавці, які є громадянами держави-агресора, окрім тих, які внесені до переліку; • ?заборона на відтворення в салоні автобусів музики, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку, а також заборону на відтворення музики в салоні таксі без згоди всіх пасажирів. Також Парламент ухвалив законопроєкт № 7459, який забороняє імпорт та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі. Крім того, законопроєктом 7459: • Забороняється випуск, ввезення, розповсюдження в Україні книжкових видань, що містять твори авторів – громадян рф • ?В Україні з 1 січня 2023 року книги видаватимуться і розповсюджуватимуться державною українською мовою, мовами корінних народів України і офіційними мовами ЄС ?• Книги іншими мовами можуть видаватися і розповсюджуватися, якщо вони видані мовою оригіналу

19:49 19.06.2022

Літературна зустріч "Творчість і війна"

Літературна зустріч "Творчість і війна"

Сьогодні у Великозагорівський бібліотеці філії відбулася літературна зустріч "Творчість і війна", на якій присутні познайомилися з творчістю видатних поетів та талановитих українців в період російсько-української війни. На зустріч була запрошена місцева письменниця Ольга Анцибор. Вона зачитал свої нові поезії, написані в воєнний час. Для присутніх прозвучала пісня "Летить журавочка", у виконанні Оксани Лисечко.

17:10 17.06.2022

European Commission рекомендує надати Україні статус кандидата на членство в Європейському Союзі!

European Commission рекомендує надати Україні статус кандидата на членство в Європейському Союзі!

European Commission рекомендує надати Україні статус кандидата на членство в Європейському Союзі! Про це повідомила на пресконференції Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. «Ми рекомендуємо надати Україні статус кандидата, розуміючи, що країна проведе низку важливих реформ. Україна чітко продемонструвала прагнення жити за європейськими цінностями та стандартами. Остаточне рішення буде ухвалено на саміті 23-24 червня.

17:09 17.06.2022

14 червня – Всесвітній день донора

14 червня – Всесвітній день донора

Донорство завжди несло важливу волонтерську та соціальну місію. В умовах війни воно стало особливо актуальним, адже потреба в поповненні банку крові є постійною. Здача крові є актом солідарності, що рятує життя, а послуги з постачання безпечної крові та її продуктів є найважливішим елементом всіх систем охорони здоров'я. Мета цього свята – відзначити заслуги і подякувати донорам, а також закликати тих, хто ще не здавав кров, стати донорами; підвищити рівень обізнаності про необхідність підвищення доступності безпечної крові у всіх випадках, коли вона необхідна для порятунку життів. Кров – єдині невідкладні ліки, які неможливо замінити. Кров рятує життя бійцям на фронті. Без крові неможливим є проведення багатьох складних операцій. В Україні питання донорства стоїть надзвичайно гостро, адже знайти кров рідкісної групи було й є досить проблематично (час, витрачений на пошуки іноді може вартувати життя). Нині в умовах війни та великої кількості поранених цивільних і військових на фронті інформування населення щодо донорства є вкрай важливим. Кожен може таким чином долучитися до захисту України від російської агресії.

08:27 14.06.2022

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

13 червня 2022 року відбулася щотижнева робоча нарада під головуванням Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ за участі Ірини ВЕРНИГОР заступника сільського голови, Людмили ІЛЛЯШЕНКО секретаря сільської ради, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. У ході наради обговорили проблемні питання щодо опалювального періоду, фінансової спроможності громади, особливості надходження ПДФО до місцевого бюджету. Обговорили питання про утворення добровольчого формування цивільного захисту Плисківської ТГ. Марина Олександрівна наголосила на обов’язковому дотриманні правил поведінки після сигналу «Увага всім!», роз’яснила алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів, а також у разі хімічної загрози. Крім того, сільський голова Марина ВІРКО, акцентувала увагу на правилах пожежної безпеки в побуті, заборону спалювання сухої рослинності і сміття, відвідування лісових масивів та правилах безпечного поводження на водоймах, адже вже розпочався купальний сезон. На нараді розглядалося питання щодо забезпечення правопорядку на відповідних територіях громади та запобігання дефіциту продуктів харчування в умовах воєнного стану. Марина Олександрівна надала доручення максимально контролювати підготовку до опалювального періоду.

12:30 13.06.2022

Подяка Марини ВІРКО Плисківського сільського голови  бурмістру гміни Бжостек Войцеху Станішевські, бурмістру гміни Пільзно Єві Голембйовська, войту гміни Жиракув Marek Rаczka

Подяка Марини ВІРКО Плисківського сільського голови бурмістру гміни Бжостек Войцеху Станішевські, бурмістру гміни Пільзно Єві Голембйовська, войту гміни Жиракув Marek Rаczka

Вельмишановні бурмістр гміни Бжостек Войцех Станішевські, бурмістр гміни Пільзно Єва Голембйовська, войт гміни Жиракув Marek Rаczka та жителі цих гмін! Від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу, колективу ПЛИСКІВСЬКОЇ сільської ради і від себе особисто щиро дякую всім хто сприяв у започаткуванні співпраці між громадами Чернігівщини та польськими гмінами Підкарпатського та Малопольського воєводств. Після підписання угод про співробітництво між нашими громадами і гмінами відбулося багато зустрічей, які сприяли нашій міцній дружбі. У цей час, коли війна охопила нашу країну, ми відчуваємо справжню єдність наших народів, відчуваємо милість і підтримку Польщі. Нині Ви допомагаєте українцям відстояти європейський вибір та загальнолюдські цінності у війні з ординцями за нашу і вашу свободу! Ми дякуємо нашим польським друзям, які допомагають нам у захисті України, у відстоюванні незалежності, територіальної цілісності України. Співпрацю і дружбу наших народів доводить спільна історія ще з часів Українського козацтва, Речі Посполитої. Щиро вітаю учасників міжнародного конкурсу " Спільна спадщина", які через пізнання історико-культурної спадщини Речі Посполитої (1569–1795) краще порозумілися між собою. Відзначення у вересні минулого року 400-річчя перемоги польсько-литовсько-козацьких військ над Османською імперією під Хотином, чи не найбільшої перемоги у нашій спільній історії, стало поштовхом до організації даного конкурсу. Шановні польські друзі! Ми дуже цінуємо вашу вагому підтримку у цей важкий для нашої України час. Дякуємо за допомогу і підтримку, яка так нам дуже потрібна. Впевнена, що те добро, яке ви робите, повернеться до вас сторицею. Усі разом ми наближаємо нашу Перемогу. Слава Україні! Слава Польщі! Разом до ПЕРЕМОГИ! З вдячністю, Марина ВІРКО, сільський голова Плисківської ТГ

08:52 11.06.2022

Щирі вітання учасникам міжнародного конкурсу " Спільна спадщина"

Щирі вітання учасникам міжнародного конкурсу " Спільна спадщина"

За результатами конкурсу першими стали учасники з Бжостека, другими - команда з Мени (серед українських команд - перші). Команда Батурин-Плиски зайняла 4 місце. Сьогодні, 10 червня, у школі солецтва Седлісках-Богуш (гміна Бжостек) відбулося фінальне змагання українських та польських школярів у міжнародному конкурсі «Спільна спадщина». Організатори заходу – українські громади з Чернігівщини (Батурин, Мена, Сосниця, Плиски) та польські – з Підкарпаття (Бжостек, Пільзно, Жиракув). Мета цього міжнародного учнівського заходу – інтеграція учнівської молоді партнерських гмін та громад через пізнання історико-культурної спадщини Речі Посполитої (1569–1795). Свого роду поштовхом для організації стало відзначення у вересні минулого року 400-річчя перемоги польсько-литовсько-козацьких військ над Османською імперією під Хотином, чи не найбільшої перемоги у нашій спільній історії. ДЯКУЄМО організаторам за цікавий захід, який ще більше сприяє українсько-польській дружбі! ДЯКУЄМО за все, що поляки роблять для українців!

17:01 10.06.2022

09 червня 2022 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

09 червня 2022 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

На засідання прибуло 7 членів виконавчого комітету. Згідно порядку денного присутні розглянули наступні питання: 1. Про соціальний захист ветеранів війни і праці, дітей війни, інвалідів, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних сімей, одиноких матерів. 2. Про роботу загальноосвітніх та дошкільних закладів на території сільської ради. 3. Про затвердження акту опису майна, яке має ознаки безхазяйного. 4. Про організацію оздоровлення дітей і підлітків влітку 2022 року. 5. Про визначення компенсації власникам житлових будівель витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. 6. Про затвердження положення про добровольче формування цивільного захисту Плисківської сільської ради. 7. Про орієнтовний план роботи виконкому на ІІ півріччя 2022 року. По результатах розгляду питань прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися після оприлюднення на сайті Плисківської сільської ради.

16:29 09.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора