A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ взяла участь у роботі засідання депутатського корпусу обласної ради, яка працює над посиленням сил територіальної оборони

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ взяла участь у роботі засідання депутатського корпусу обласної ради, яка працює над посиленням сил територіальної оборони

Сьогодні, 15 лютого 2022 року, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ взяла участь у роботі засідання депутатського корпусу обласної ради, яка працює над посиленням сил територіальної оборони. Дев’ята (позачергова) сесія обласної ради восьмого скликання розпочалася спільним засіданням постійних комісій та президії, яке провела голова обласної ради Олена Дмитренко. Участь в обговоренні взяли перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус. Ключовою темою засідання є питання організації та забезпечення територіальної оборони у зв’язку з посиленням загроз безпековій ситуації в Україні через масштабне розгортання російських військ на державних рубежах. Для Чернігівщини ситуація ускладнюється тим, що область належить до прикордонних регіонів, за межами яких концентрація ворожих військ є найбільшою. Маємо зберігати спокій та бути виваженими у діях і рішеннях, однак поряд із цим мусимо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. Спільне завдання органів місцевого самоврядування та виконавчої влади наразі полягає у тому, щоб докласти всіх зусиль для формування потужного резерву сил територіальної оборони та зміцнення обороноздатності своєї території і країни в цілому. 10 мільйонів гривень додатково виділено на фінансування Програми впровадження пілотного проєкту з організації територіальної оборони Чернігівської області на 2021-2022 роки. Батальйони ТрО входять до складу Збройних сил України, тому фінансуватимуться з державного бюджету. Однак наразі необхідна підтримка і з місцевої скарбниці. Чимало вже зроблено — підрозділи отримали приміщення у районах, першочергові ресурси, допомогу з ремонтами. Додаткові кошти допоможуть якнайшвидше привести до повної готовності пункт управління штабу зони та штабу бригади ТрО, місця дислокації підрозділів. Укомплектувати їх технікою, засобами зв’язку, меблями та іншим. Допомогти з організацією навчань особового складу. Разом — ми сильні і непереможні.

15:55 15.02.2022

Сертифікати з виплатою грошової винагороди у розмірі 2000 гривень учасникам бойових дій

Сертифікати з виплатою грошової винагороди у розмірі 2000 гривень учасникам бойових дій

За дорученням Марини ВІРКО, сільського голови Плисківської ТГ, з метою вшанування подвигу військовослужбовців при виконанні обов'язків військової служби та поліпшення соціального захисту ветеранів війни посадові особи Плисківської сільської ради вшанували пам'ять загиблих воїнів, згадали світлим спомином їх подвиг.

12:57 15.02.2022

15 лютого в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна. Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдатів. 15 лютого 2022 року виповнюється 33 роки із дня завершення неоголошеної війни. Вона тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожен четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, — також наш співвітчизник. 15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану закінчилася страшна за своїми втратами та довга війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни. Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, Сьєрра-Леоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, з вдячністю звертаюсь до тих, хто живе поряд з нами. Бажаємо Вам і вашим родинам здоров’я, сімейного затишку та щастя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра! З повагою, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ.

07:58 15.02.2022

За сприяння Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ, 14 лютого 2022 року, у селі Плиски відкрито новий сучасний аптечний пункт "Здоров'я"

За сприяння Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ, 14 лютого 2022 року, у селі Плиски відкрито новий сучасний аптечний пункт "Здоров'я"

Для мешканців Плисківської ТГ подія неабиякого масштабу. Відсутність у селі аптеки завдавало незручностей кожному її жителю, а першочергово людям похилого віку, так як потреба у медикаментах виникає майже щодня. І сьогодні цю проблему вже вирішено, завдяки підприємцю Артуру Козлову. Аптека "Здоров'я" дарує радість здорового життя! Досвідчений і доброзичливий персонал. Завжди професійно проконсультують, порадять і допоможуть зробити правильний вибір. Діє система знижок: 10% знижка для пенсіонерів! 15% знижка для всіх кожної середи! Також запрацює і кіоск ветеринарної аптеки. Бажаємо всім міцного здоров'я та стабільних 36,6!

16:02 14.02.2022

Реформа шкільного харчування в закладах освіти Плисківської громади втілюється для здоров’я дітей

Реформа шкільного харчування в закладах освіти Плисківської громади втілюється для здоров’я дітей

З 01 січня 2022 року Уряд затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»). Згідно затвердженого Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та нових норм та порядку організації харчування дітей у закладах освіти, розроблено меню на 20 днів та рекомендовано використовувати його у школах Плисківської громади. Реформа шкільного харчування в закладах освіти Плисківської громади втілюється для здоров’я дітей. Це меню здорового покоління. Все це - заради наших дітей. До прикладу, на фото сьогоднішнє меню у Плисківській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

15:05 14.02.2022

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні, 14 лютого, під головуванням Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ, відбулася щотижнева апаратна нарада, за участі секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, заступників сільського голови Ірини ВЕРНИГОР та Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, під час якої керівники структурних підрозділів Плисківської сільської ради, звітували про роботу за минулий тиждень та визначили пріоритетні завдання на поточний. На нараді розглянуто важливі моменти організації роботи виконавчого комітету та структурних підрозділів сільської ради. Марина Олександрівна проінформувала всіх присутніх, що у Ніжинському районі продовжуються заходи із формування батальйону територіальної оборони. Відповідно до ЗУ «Про національний спротив» із 1 січня цього року територіальна оборона – окремий рід сил і в кожній області сформована бригада, а в кожному районі – батальйон. Плисківська сільська рада підтримує Програму організації та розбудови територіальної оборони в Ніжинському районі на 2021-2022 роки. Адже питання захисту країни актуальне ось уже 8-й рік, а коли ворожі військові сили наблизились впритул до українського кордону, особливе важливе! Ми не втрачаємо пильність, готуємо свої території до оборони, але ж і не вдаємось до паніки! Прошу усіх зберігати спокій, у разі реальної загрози населення буде повідомлене із офіційних джерел інформації. Насамперед гостро зосереджено увагу на умовах різкого зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID -19 серед жителів громади. На сьогодні вакцинація та дотримання карантинних обмежень є нагальною справою. Марина Олександрівна звернулася до всіх присутніх — «Не будьте байдужими до свого здоров’я, бережіть себе і своїх рідних! Дотримуйтеся елементарних протиепідемічних правил – носіть маски, уникайте скупчення людей, мийте руки, якщо не має протипоказань – вакцинуйтеся». Окремо сільський голова наголосила на ефективній співпраці всіх структурних підрозділів та етиці взаємовідносин, підкресливши, що кожен працівник у визначеній посадовими обов’язками площині несе відповідальність у контексті забезпечення процесу життєдіяльності громади. Визначено також інші невідкладні завдання на цей тиждень. За підсумками наради Мариною ВІРКО надано ряд рекомендацій та доручень посадовим особам та керівникам структурних підрозділів в межах їх повноважень.

12:07 14.02.2022

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом із Іриною ВЕРНИГОР заступником сільського голови взяли участь у нараді, яку провів голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій КОВТУН, з головами територіальних громад Ніжинського району

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом із Іриною ВЕРНИГОР заступником сільського голови взяли участь у нараді, яку провів голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій КОВТУН, з головами територіальних громад Ніжинського району

Сьогодні, 08 лютого 2022 року, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом із Іриною ВЕРНИГОР заступником сільського голови взяли участь у нараді, яку провів голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій КОВТУН, з головами територіальних громад Ніжинського району. У нараді взяли участь також голова Ніжинської районної ради Анатолій Красносільський, командир батальйону територіальної оборони Володимир Жук, відповідальні працівники Ніжинського міжрайонного відділу УСБУ та районного управління головного управління ДСНСУ в Чернігівській області. «Із 1 січня поточного року Законом «Про основи національного спротиву» територіальна оборона виведена в окремий рід сил. Відповідно у кожній області сформовано по бригаді тероборони. А у кожному районі – батальйон. Такий батальйон сформовано і на території нашого району. І відсьогодні ми з вами розпочнемо системний діалог щодо забезпечення сил територіальної оборони необхідними ресурсами», - зазначив Григорій Ковтун, відкриваючи нараду. Окрему увагу зібрання приділило проблемним питанням територіальних громад у контексті забезпечення видатків на утримання підрозділів місцевої пожежної охорони, прийняття програм з питань пожежної безпеки та цивільного захисту громадами, створення матеріальних резервів, планування евакуаційних заходів, обліку та приведенню у відповідність захисних споруд цивільного захисту, організації навчань з питань цивільного захисту. Ще одним пунктом порядку денного стала проблематика запобігання та протидії корупційним проявам в органах місцевого самоврядування. До обговорення цього питання долучився представник Ніжинської окружної прокуратури Іван Марушко. Протягом заходу учасники наради мали змогу поставити нагальні питання та отримати на них відповіді. По завершенню наради начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Михайло Марченко провів навчання з питань територіальної оборони та цивільного захисту з фахівцями територіальних громад району.  

16:51 08.02.2022

08 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету(Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”

08 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету(Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”

На теперішній час неможливо уявити своє життя без Інтернету. Але ми повинні розуміти, що він може бути не тільки пізнавальний і цікавий, але й нести загрозу. Нагадуємо декілька важливих правил під час користування інтернетом для дітей: Нікому не надавайте свою особисту інформацію.

12:33 08.02.2022

Під головуванням Марини ВІРКО сільського Плисківської ТГ відбувалася нарада, щодо шкільного харчування

Під головуванням Марини ВІРКО сільського Плисківської ТГ відбувалася нарада, щодо шкільного харчування

Сьогодні, 07 лютого 2022 року, під головуванням Марини ВІРКО сільського Плисківської ТГ, за участі Ірини ВЕРНИГОР заступника сільського голови, Алли КРИВЕЦЬ начальника відділу освіти, молоді та спорту Плисківської сільської ради, Андрія Крижановського директора Плисківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Лідії Ромашкан кухаря їдальні Плисківської школи, відбувалася нарада, щодо шкільного харчування. З 01 січня 2022 року Уряд затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»). Такі зміни прийняті, з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії. Особливості приготування страв у закладах освіти Плисківської громади включають всі ті зміни, що запропоновано згідно 305-ої постанови. За ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ, згідно затвердженого Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та нових норм та порядку організації харчування дітей у закладах освіти, розроблено меню на 20 днів та рекомендовано використовувати його у школах Плисківської громади. Реформа шкільного харчування в закладах освіти Плисківської громади втілюється для здоров’я дітей. Це меню здорового покоління.  І батьки, нам дуже потрібні як амбасадори реформи! Змінювати харчові звички з нездорових на здорові треба також і в сім’ї. Адже все це заради найважливішого – заради наших дітей.                                      

16:44 07.02.2022

За ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ створили у ставку для риб сприятливі природні умови

За ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ створили у ставку для риб сприятливі природні умови

Сьогодні, за ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ, під керівництвом Олександра МАЗІЯ головного спеціаліста комунального майна та цивільного захисту Плисківської сільської ради разом з небайдужими жителями села та працівниками КП "Перспектива", створили у ставку для риб сприятливі природні умови. Було проведено аерацію води за допомогою мотопомпи, відкачуючи воду на лід з метою подальшого стоку в ополонку. Рибам для підтримання життя необхідний кисень. Більша частина кисню проникає у воду з повітря. Частково він утворюється у воді внаслідок життєдіяльності зелених рослин, котрі збагачують водойму киснем за рахунок фотосинтезу. Однак, у зимовий період через наявність товстого шару льоду, вкритого снігом, відсутній доступ повітря з атмосфери до води, світовий потік не проходить через сніговий покрив. Тому можуть виникати явища задухи водних біоресурсів. Найбільша небезпека для риб існує саме взимку, під час тривалого льодоставу. Дякую, всім небайдужим жителям Плисківської ТГ, які відгукнулися та надали мотопомпу, тим самим створили безпечне середовище для риб у ставу. Збережімо природу разом!

16:33 07.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора