A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

1 червня - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

1 червня - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Ця дата має довгу історію, але цьогоріч ми, як ніколи, розуміємо цінність найбазовіших дитячих прав. Право на життя, право на свободу та право на мир. Кожна дитина мусить мати щасливе дитинство. Час, який проходить дуже стрімко, але залишається у пам’яті, як щось казкове та тепле. Сьогодні у Великозагорівському ЗДО "Перлинка" проходив міжнародний День захисту дітей. Проведено бесіду на тему: "Ми - діти планети Земля. Разом з малечею створили малюнки нашої планети та провели гру "Намалюй дитинство" на асфальті. Наші діти - це майбутнє держави, це гордість та продовження роду українського, тож оберігаємо та виховуємо гідне покоління. Плисківська сільська рада робить все можливе, щоб діти нашої громади були оточені любов'ю і турботою! Ми намагаємося зігріти теплом кожне дитяче серце, зберегти їхнє щасливе дитинство. Нехай збуваються всі дитячі мрії. Ми щиро віримо, що українці здолають ворога. Нехай усі діти України будуть щасливими під мирним небом! Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!

16:59 01.06.2022

28 липня встановлено святковим днем — Днем Української Державності!

28 липня встановлено святковим днем — Днем Української Державності!

Народні депутати України ухвалили відповідний Закон про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності (реєстр. № 5864). Як зазначається у пояснювальній записці, в умовах збройної агресії рф проти України росія на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави — захисника традиційних цінностей, започаткованих за часів Київської Русі — православ’я, народності й державності. У цій системі дезінформації українці не є окремим народом, який має свою більш ніж тисячолітню історію державотворення, а є складовою частиною триєдиного російського народу, а історія Київської Русі — етап російської державності. Ці тези фактично стають ідеологічним приводом для обґрунтування продовження збройної агресії рф проти України. Саме тому захист національної безпеки, зокрема, в інформаційній сфері, та протидія дезінформації, у тому числі історичним фейкам, що розповсюджує держава-агресор, є національним інтересом України.

19:19 31.05.2022

Сьогодні в Плисківському ЗДО " Веселка" та Сиволозькому ЗДО "Журавлик" відбувся випускний для найменших жителів громади

Сьогодні в Плисківському ЗДО " Веселка" та Сиволозькому ЗДО "Журавлик" відбувся випускний для найменших жителів громади

Щороку, в кінці травня, дитячі садочки традиційно прощаються зі своїми випускниками. Випускний у садочку - це своєрідна перша межа для дошкільнят та їх батьків, адже попереду - нові горизонти і стільки незвіданого та цікавого! На жаль, цьогоріч безжальна війна зруйнувала наше звичне життя... Але ми віримо, що Україна переможе, і наші діти будуть найщасливішими під мирним небом найкращої країни у світі!  Сьогодні в Плисківському ЗДО " Веселка" та Сиволозькому ЗДО "Журавлик" відбувся випускний для найменших жителів громади. Від імені сільського голови випускників садочків вітали секретар сільської ради Людмила ІЛЛЯШЕНКО та начальник відділу освіти, молоді та спорту Плисківської сільської ради Алла КРИВЕЦЬ. Бажаємо випускникам бути здоровими, успішними, завзятими, наполегливими в досягненні своїх найзаповітніших мрій та сподівань. А батькам зичимо терпіння й розуміння. Легкої вам дороги, дорогі діти, у вільній, незалежній Україні!

16:31 31.05.2022

Сьогодні у Великозагорівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято Останнього дзвоника

Сьогодні у Великозагорівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято Останнього дзвоника

Від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу ПЛИСКІВСЬКОЇ сільської ради Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ звернулася до всіх школярів з побажанням миру та омріяної перемоги, добра, щастя і міцного здоров’я. Продзвенів Останній дзвінок і йдуть у минуле довгоочікувані дзвінки на перерви, щоденники успішності... Марина Олександрівна привітала найменших випускників 4 класу. Хвилюючі почуття переповнювали наймолодших випускників: взято першу сходинку на шляху пізнання. Цей рік для маленьких був надзвичайно важливим, вирішальним і відповідальним. Для випускників 9 класу, цей дзвоник є останній. Залишаються позаду шкільні роки – найбільш безтурботна та щаслива пора життя, сповнена мрій та сміливих планів. Бажаємо, щоб ваш подальший шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Віримо, що ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте власну успішну долю, будете гідними творцями свого життя і справжніми патріотами своєї країни! Бажаємо вам впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх ваших мрій. Глибока вдячність директору школи, депутату сільської ради Анатолію ФЕДОРЧЕНКУ, педагогам і батькам! Ви вклали у своїх вихованців і душу, і серце, і знання! Своєю любов'ю та невтомною працею допомагали пізнавати світ, прищеплювали найвищі моральні цінності. Щастя всім, добра, міцного здоров’я та успіхів! Головне - ПЕРЕМОГИ та мирного неба! Марина Олександрівна щиро подякувала вчителям за самовіддану працю, за турботу і знання, які віддають своїм вихованцям, за вічний неспокій, невпинний творчий пошук та педагогічну мудрість. Життя кидає нам все нові і нові виклики і Останній дзвінок в умовах воєнного часу... Страшним лихом, болем увірвалася у наше життя війна... Дякуємо всім ЗАХИСНИКАМ, які зараз боронять нашу землю, для того щоб життя продовжувалося, щоб світило сонце і раділи діти на своїй рідній, вільній Україні! З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Анатолій ФЕДОРЧЕНКО директор школи, Ірина ВЕРНИГОР заступник сільського голови, Олена СМАЛІЙ староста Великозагорівського старостинського округу, депутати сільської ради. Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!

15:20 31.05.2022

Сьогодні, Марина ВІРКО Плисківський сільський голова привітала випускників Плисківської ЗОШ І-ІІІ ст. із закінченням навчального року і вручила Подяки сільського голови

Сьогодні, Марина ВІРКО Плисківський сільський голова привітала випускників Плисківської ЗОШ І-ІІІ ст. із закінченням навчального року і вручила Подяки сільського голови

 Дарині КУЦЕНКО і Маргариті СУРІКОВІЙ учасницям зразкового аматорського - хореографічного колективу "Веселка" за вагомий внесок у культурний розвиток Плисківської громади. Дмитро ГЕЄЦЬ, Олексій РОЖОК, Дмитро РУДЕНКО отримали Подяки сільського голови за активну участь шкільної громади. Сільський голова Марина ВІРКО побажала випускникам досягати успіхів у житті. Нехай щастить вам, дорогі випускники, а ваше життя буде безхмарним, мирним і красивим!

17:38 30.05.2022

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

30 травня під головуванням Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ відбулася щотижнева робоча нарада, за участі Ірини ВЕРНИГОР заступника сільського голови, Людмили ІЛЛЯШЕНКО секретаря сільської ради, старост старостинських округів, з начальниками структурних підрозділів виконавчого комітету Плисківської сільської ради, на якій було розглянуто ряд питань життєзабезпечення громади. Більшу частину наради зайняло питання виконання доручень, даних протягом минулих тижнів, про що доповіла заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Ірина ВЕРНИГОР. Підведено підсумки минулого опалювального періоду. За інформацією керівника комунального підприємства, він пройшов в штатному режимі, без надзвичайних моментів. Обговорено і прогнози щодо наступного сезону. Незважаючи на непередбачуваність ситуації з огляду на війну в Україні, всі служби мають завчасно працювати за визначеним алгоритмом в плані підготовки до функціонування в осінньо-зимовий період закладів соціального спрямування, які надають послуги населенню громади. Благоустрій території громади продовжує залишається одним із головних питань у роботі сільської ради. З даного питання доповів директор КП «Перспектива» Геннадій КАДІГРОБ . Геннадій Олександрович закликав всіх жителів громади, підприємців, керівників підприємств та установ усіх форм власності дотримуватися правил благоустрою сіл та скошувати траву на прилеглій території. Адже, за не дотримання правил благоустрою передбачається притягнення до адміністративної відповідальності згідно з вимогами статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, цією статтею передбачені штрафи: для фізичних осіб від 340 до 1 тисячі 360 гривень, для суб’єктів підприємницької діяльності та посадових осіб — від 850 до 1 тисячі 700 гривень. Також Марина Олександрівна проінформувала, що воєнний стан в Україні подовжено. Верховна Рада України затвердила відповідний акт про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Мета — сприяти вжиттю адекватних заходів, спрямованих на відбиття збройної агресії російської федерації проти України. Зокрема, ухваленим документом строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб. За підсумками наради Марина ВІРКО сільський голова надала відповідні доручення та окреслила терміни їх виконання.

16:43 30.05.2022

Посади свій сад – зроби власний внесок у Перемогу України!

Посади свій сад – зроби власний внесок у Перемогу України!

За ініціативи Марини ВІРКО, сільського голови Плисківської ТГ, під таким гаслом, працівники Плисківської сільської ради, комунального закладу "Перспектива", сільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та Плисківської загальноосвітньої школи I-III ступенів долучилися до Всеукраїнської акції «Посади Сад Перемоги» на території Плисківської територіальної громади, як символ Великої Перемоги, яка обов’язково настане. Було висаджено близько 100 фруктових дерев, які подарувала наша землячка Олена Олесандрівна ПЕРЧУК, яка народилася в селі Сиволож. Особиста вдячнісь Олені Олександрівні ПЕРЧУК, від Марини Олесандрівни ВІРКО та всіх жителів Плисківської громади, за такий внесок у найшвидшу Перемогу. Пам’ятаймо, що тільки наше добро збереже чарівний світ природи, а, отже, і життя на Землі, і приблизить нашу Перемогу! Нехай ним буде сповнене серце кожного з нас! Творіть добро скрізь і завжди! Разом до ПЕРЕМОГИ! З вірою у мирне, щасливе майбутнє - робимо нашу Плисківську громаду кращою.  

16:04 27.05.2022

Сьогодні в Сиволозькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято Останнього дзвоника

Сьогодні в Сиволозькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято Останнього дзвоника

Від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу ПЛИСКІВСЬКОЇ сільської ради Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ звернулася до всіх школярів з побажанням миру та омріяної перемоги, добра, щастя і міцного здоров’я. Марина Олександрівна привітала випускників, педагогічний колектив, батьків, гостей зі святом та вручила випускникам 11 класу Подяки. Хвилюючі почуття переповнювали сьогодні наймолодших учнів: взято першу сходинку на шляху пізнання. Марина Олександрівна вручила випускникам 4 класу іменні сувеніри. Коли прозвучав Останній дзвінок, хвилюючі почуття випускників, для яких рік був надзвичайно важливим, вирішальним і відповідальним. Попереду тепер у них нові вершини та нові досягнення. А головне – непросте доросле життя, в якому щодня доведеться робити важливий вибір, відстоювати власні думки та відповідати за прийняті рішення. Нехай світлою буде дорога у самостійне життя, вистелена добрими справами, прогресивними ідеями та особистими перемогами! Хай поруч завжди будуть вірні друзі, досвідчені колеги та мудрі наставники! Марина Олександрівна побажала, кожному випускнику, знайти свою життєву стежину, стати гідними громадянами нашої держави. Хай буде багато натхнення, перемог, а невдачі лише виковують характер і роблять вас сильнішими! Марина Олександрівна щиро подякувала вчителям за самовіддану працю, за турботу і знання, які віддають своїм вихованцям, за вічний неспокій, невпинний творчий пошук та педагогічну мудрість. Побажала життєвих сил і натхнення. Нехай вогонь творчості та любові до власної професії ніколи не полишає ваших сердець, а всі майбутні задуми та справи повнились світлом, красою і добром! Сьогодні, ми дякуємо і доземно вклоняємося кожному воїну, який боронить рідну державу. Всі мрії, бажання, досягнення і життя буде тільки тоді коли буде Перемога і Мир на нашій благословенній, неповторній, вільній Україні! Також з вітальним словом до всіх присутніх звернулися Олена СЕКЕРНЯ директор школи, Ірина ВЕРНИГОР заступник сільського голови, Василь МЕНШИКОВ староста Сиволозького старостинського округу. Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!    

15:49 27.05.2022

У Великозагорівському ЗДО "Перлинка" відбувся випускний під назвою: "Прощай, дитячий садок"

У Великозагорівському ЗДО "Перлинка" відбувся випускний під назвою: "Прощай, дитячий садок"

Кінець травня щорічно ознаменований завершенням навчального процесу та випускними. Сьогодні, 26 травня, у Великозагорівському ЗДО "Перлинка" відбувся випускний під назвою: "Прощай, дитячий садок". Випускний у садочку – це своєрідний перший рубіж для дошкільнят та їх батьків, адже попереду – нові горизонти і стільки незвіданого й цікавого! Всі присутні, затамувавши подих дивилась на вихованців із гордістю і сумом. Кожний випуск – це відрізок життя, кожна група – це частини душі вихователя. Усі ці роки вихователі намагалися стати для дітей другом, помічником, однодумцем, набути в їх очах поваги і авторитету. Пройде час, а в малят залишаться добрі спогади про їх дошкільне життя, яке вони згадуватимуть через багато років з любов’ю та вдячністю. З вітальним словом до випускників, батьків та гостей звернулася Марина ВІРКО Плисківський сільський голова, староста Великозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ, директор Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Анатолій ФЕДОРЧЕНКО. Марина Олександрівна подарувала випускникам іменні магнітики, дипломи, медалі. Бажаємо випускникам успіху у здобутті знань, а їхнім батькам підтримки та терпіння, щоб батьківське плече завжди було для дітей надійною опорою, та оберегом. Легкою вам дороги, дорогі діти, у вільній, незалежній Україні!

16:39 26.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора