A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

Служба зайнятості пропонує свої послуги роботодавцям

Служба зайнятості пропонує роботодавцям співпрацю і запрошує скористатися комплексом безкоштовних послуг. Основні з них: підбір кадрів, професійне навчання безробітних під конкретні робочі місця; підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання; задоволення потреб у тимчасових робітниках для виконання певних видів робіт. Також служба зайнятості пропонує роботодавцям фінансову підтримку. Зокрема, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

11:00:37 09.02.2024

Нові можливості навчання від служби зайнятості

У рамках реалізації проєкту «Skills4Recovery-Швидкий шлях до працевлаштування» найближчим часом буде організоване безоплатне навчання за професіями «Швачка», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» та освітньою програмою «Особливості монтажу та експлуатації сонячних панелей».

10:00:32 09.02.2024

Ринок праці мовою статистики

Протягом січня 2024 року за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулися 868 громадян - на 15% більше у порівнянні з відповідним показником минулого року.

14:58:34 08.02.2024

Відбудеться онлайн-семінар для платників податків Борзнянської, Плисківської, Височанської, Комарівської громад

Запрошуємо представників бізнесу, інститутів громадянського суспільства, територіальних громад  взяти участь у онлайн-семінарі з актуальних питань податкового законодавства.       

13:56:46 08.02.2024

Стартував проєкт “Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній”

Громадська організація “Центр зайнятості Вільних людей” оголосила про набір компаній та організацій для участі в проєкті “Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній”.

11:48:48 07.02.2024

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! За інформацією Українського гідрометеорологічного центру у період з 05 по 08 лютого 2024 року внаслідок нестійкого температурного режиму продовжуватиметься підвищення рівнів води та при руйнуванні льоду можливі різкі коливання рівнів на ділянці Верхнього Дніпра Неданчичі – Дніпровське та річках суббасейну р. Десна, з подальшим затопленням та утриманням води на заплаві р. Десни біля м. Новгород-Сіверського, с. Морівськ, початковим затопленням садово-дачної забудови, доріг на заплаві біля м. Чернігова, з порушенням транспортного сполучення з окремими селами в Новгород Сіверському, Корюківському, Ніжинському районах, утриманням затоплення заплави і переливу автодороги місцевого значення на притоці Десни р. Снов у Чернігівському районі (І рівень небезпеки - жовтий). На Верхньому Дніпрі утримуватиметься значне затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення низки прирічкових сіл водами Дніпра і Сожу та можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий). Т.в.о. начальника Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області Назарій БОБОШКО. Будьте уважні та обережні! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

11:36:55 07.02.2024

ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ Який розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців у 2024 році?

Розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства регламентується статтею 42-4 Закону України “Про зайнятість населення”. Цей розмір залежить від строку дії дозволу та розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подано документи.  

11:38:29 05.02.2024

Всесвітній день боротьби проти раку відзначається щорічно 4 лютого

За даними ВООЗ існує понад 100 видів раку і хвороба може розвиватися в будь-якій частині тіла та може уразити будь-кого. Онкологічні захворювання знаходяться на другому місці у списку причин смертності в Україні. Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом боротьби з онкологічними захворюваннями». Мета цього дня - це підвищення обізнаності людей про рак, як одне із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації. Загострюючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання. На даний момент вже відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючись елементарних норм здорової поведінки, таких як: заборона доступу до куріння дітей, боротьба з курінням, як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров’я. Таким чином, якщо вести здоровий спосіб життя і грамотно проводити профілактику раку, ризик захворіти можна значно знизити, а лікування, яке було розпочато на ранніх стадіях захворювання, дає позитивні результати і збільшує шанси на довголіття. Турбота про власне здоров’я, відмова від шкідливих звичок, регулярне звернення до лікаря – 1 раз на рік для проходження профілактичних оглядів та при появі найменших сумнівів щодо стану свого здоров’я – це шлях до повноцінного та якісного життя. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:10 04.02.2024

За працевлаштування безробітних на нові робочі місця роботодавець отримує компенсацію ЄВ

Роботодавцям, які створюють нові робочі місця, служба зайнятості допомагає підібрати кадри та компенсує фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних. Торік такою послугою скористалися 110 роботодавців, завдяки чому роботу отримали 166 безробітних. Серед них підприємець з Борзни Олександр Дорошенко.

14:59:47 02.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора