A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! Адміністрація КНП „Борзнянська міська лікарня“ БМР організовує день донора, за участю фахівців Чернігівського обласного центру крові, для забору крові ЗСУ та медичним закладам Чернігівської області. Забір крові буде проводитись 20 лютого з 09:30 в поліклінічному корпусі лікарні, на 3-му поверсі, в кабінеті навпроти актового залу. Надаємо інформацію для ознайомлення: Хто може бути донором? Вік від 18 років. Вага від 50кг. Відсутність тимчасових або абсолютних протипоказів. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви постійно приймаєте ліки (крім ліків від тиску) – варто проконсультуватись з лікарем на місці. Протипокази: серйозні серцево-судинні захворювання, захворювання печінки ти нирок, хвороби органів дихання, цукровий діабет, ендокринні захворювання, онкологія, вірусні гепатити В і С, серйозні хірургічні втручання. З собою взяти: Паспорт, ідентифікаційний код. Як підготуватись: За 5 днів відмовитись від прийому ліків від болю, анальгетиків, аспірину, а також препаратів, що їх містять; За 2 дні не вживати алкоголь; За 2 години не курити; За добу необхідно дотримуватись нескладної дієти, відмовившись від: яєць, молочних продуктів, вершків, масла, жирного м’яса, ковбас, копчених виробів, снеків і фастфуду, жирних солодощів; Обов’язково виспатись і з’їсти легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Не варто зранку пити каву! Не приходити здавати кров, якщо присутнє відчуття нездужання: озноб, запаморочення, головний біль, слабкість. Просимо підтримати дану акцію. Будемо дуже вдячні, Вам, за популяризацію та підтримку донорського руху. Віримо в Україну, в Сили оборони і в кожного, хто на своєму місці наближає нашу Перемогу! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

11:44:42 16.02.2024

Служба зайнятості спонукає роботодавців активніше користуватися своїми послугами

Соціально-економічне життя Чернігівщини поступово відроджується, але напруженою залишається ситуація в прикордонних громадах області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. На Чернігівщині таким районом є Новгород-Сіверщина, яка межує з російською територією.

10:55:30 16.02.2024

БРАМА - це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі

Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.

09:00:03 16.02.2024

Із 2003 року, 15 лютого, офіційно вважається Міжнародним днем дитини, що хвора на рак

Вже близько 40 країн світу, під патронатом Міжнародного товариства дитячих онкологів і за ініціативою Міжнародної конфедерації організацій батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO) беруть участь у підтримку «Дня дітей, хворих на рак». Основна мета цього дня — покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб. Рак небезпечне, важке, але в більшості випадків виліковне захворювання. І вдається це завдяки зусиллям лікарів, батьків та всіх небайдужих людей, хто допомагає діткам подолати цю хворобу. За даними Міністерства охорони здоров’я в Україні щорічно реєструється від 1000 до 1200 нових випадків злоякісних новоутворень у дітей. У дітей, на відміну від дорослих, причина раку доведена практично на 100%. Дітки хворіють на рак не тому, що вони курять, вживають наркотики чи працюють на шкідливому виробництві… Дитяча онкопатологія виникає унаслідок генетичної поломки чи генетичної мутації. Майбутні батьки не задумуються, що буде з їхніми генами, коли вони ведуть аморальний спосіб життя. Генетична поломка у дитини виникає внаслідок передачі цієї поломки батьками, це на 100% спадковий фактор. Міжнародні організації, які займаються дитячою онкологією, розпочинають кампанію про раннє виявлення онкологічних захворювань, щоб краще інформувати громадськість про ранні ознаки раку у дітей і тим самим врятувати тисячі дитячих життів. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:24:44 15.02.2024

Щороку, 15 лютого, в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Українські чоловіки та жінки завжди славилися мужністю, героїзмом, вірністю військовому обов’язку. Так було і триває досі. Війна в Афганістані – це жахливе військове вторгнення СРСР до Афганістану під приводом боротьби проти повстанських груп моджахедів, яке тривало протягом майже 10 років – 1979-1989 рр.. Тисячі невинних людей, сімей, військових загинули під час жорстокого та виснажливого протиборства. Серед них і наші земляки. Більше 160 тисяч українців виконували свій військовий обов’язок в Афганістані, понад 3 тисячі з яких більше ніколи не повернуться додому. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося виконувати бойові накази своєї Батьківщини поза її межами, жертвуючи власним життям. Дякуємо всім ветеранам трагічної війни! Світла пам’ять загиблим! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:38 15.02.2024

Медзаклади Чернігівщини потребують працівників

Представники галузі охорони здоров'я завжди «в тренді» на ринку праці, і за свою роботу вони отримують гідну заробітну плату. Отже, якщо у вас є медична освіта, вас чекають у медзакладах області!

16:00:06 14.02.2024

Прохання до жителів Плисківської ТГ, підтримати петицію та її підписати, про термінове прийняття законопроєкту № 9560-1, який легалізує допомогу громад Збройним Силам України через зміни до Бюджетного Кодексу України

О. В. Слобожан зареєстрував петицію щодо законопроєкту 9560-1 для термінової легалізації допомоги громад Збройним Силам України https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/12082 на сайті Верховноі Ради України.Інформація про петицію та інструкція по її підписанню є на сайті АМУ https://auc.org.ua/novyna/zareyestrovano-petyciyu-shchodo-terminovoyi-legalizaciyi-dopomogy-gromad-zbroynym-sylam

10:44:23 14.02.2024

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! Наші мужні воїни продовжують непохитно стояти на варті нашого спокою та звільняти тимчасово окуповані територій від загарбників. Ми глибоко вдячні кожному з хлопців, які боронять нашу Батьківщину, та намагаємося допомогти усім, чим можемо. Сьогодні ми говоримо про важливість технічної підтримки наступального потенціалу наших захисників, а саме – річ, наявність якої може врятувати життя – це дрон! До нас звернулися для розповсюдження посилання на збір для закупівлі дронів. Посилання на збір: https://send.monobank.ua/jar/97dY5Kq2zh... Ми віримо, що разом зможемо швидко закрити цю необхідність та зберегти життя наших воїнів та цивільних.  Долучайтеся! Разом до Перемоги!

13:01:27 13.02.2024

Щодо виплат допомоги на проживання внутрiшньо перемiщеним особам

До уваги ВПО Плисківської ТГ!  Щодо призначення допомоги у разі, коли мати здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Відповідно до пункту 51 Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 (зі змінами) (далі – Порядок № 332), із 1 грудня 2023 р. допомога непрацюючій особі працездатного віку призначається з місяця звернення, при цьому вимоги щодо сприяння своїй зайнятості або набуття статусу безробітного не застосовуються до однієї особи із складу сім’ї, яка доглядає за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (включно). Категорія осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку включена до категорії осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею шестирічного віку. Категорія осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку також включена до пункту 132 Порядку № 332 (як осіб, які здійснюють догляд за дитиною до 14 років), який набуде чинності з 01.03.2024, тому особам, які доглядають за дитиною до 3 років не потрібно вирішувати питання щодо свого працевлаштування або набувати статусу безробітного. Щодо поняття дитина віком до 14 років (пункт 132 Порядку № 332, який набуде чинності з 01.03.2024). Вік до 14 років слід вважати до 14 років (включно). Щодо призначення допомоги дитині, яка навчається за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти У випадку, коли дитина, яка навчається за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти проживає за адресою відмінною від адреси проживання своїх батьків, допомога може бути призначена йому як на окремого (одного) члена сім’ї. Згідно з пунктом 132 Порядку № 332 (в редакції з 01.03.2024), допомога призначатиметься такій дитині (яка навчається в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти) з урахуванням норм пункту 133 Порядку № 332. Щодо призначення допомоги особі з інвалідність ІІІ групи. Відповідно до статті 1 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, передбачено, що непрацездатні громадяни – особи, які досягли встановленого цим Законом віку, що дає право на призначення пенсії за віком, у тому числі на пільгових умовах, та дострокової пенсії, або особи з інвалідністю, у тому числі діти з інвалідністю, а також особи, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника відповідно до закону. Згідно з пунктом 134 Порядку № 332 (в редакції з 01.03.2024) допомога особам, які втратили працездатність, але не мають права на пенсійну виплату та/або отримують державну соціальну допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю” або Закону України „Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю” (крім осіб з інвалідністю I та II групи), призначається якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї протягом тримісячного періоду, за який враховуються доходи на момент продовження виплати допомоги, не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на 1 січня року, в якому приймається рішення про призначення допомоги. Крім того, якщо особа з інвалідністю ІІІ групи є отримувачем пенсії, розмір якої не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на 1 січня року, в якому приймається рішення про призначення допомоги, згідно з пунктом 131 Порядку № 332 (в редакції з 01.03.2024), виплата допомоги продовжується на другий шестимісячний період автоматично. Підтверджувальним документом у таких випадках є довідка МСЕК (з висновком про умови та характер праці, рекомендовані заходи щодо відновлення працездатності особи з інвалідністю).

11:13:57 13.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора