A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

Мирна професія у воєнний час…

           Скористатися програмою безкоштовної профтехосвіти пропонує служба зайнятості учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які на сьогодні діють у 8 областях України та пропонують на вибір 95 ліцензованих професій та 365 освітніх програм. Бажаючі навчатися самостійно обирають їх із Переліку на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/ZHvm7u

10:33:11 23.02.2024

Служба зайнятості і «Пожмашина»: співпраця триває

В умовах воєнного стану стабільна робота підприємств має важливе значення, бо забезпечує розвиток економіки, сплату податків, а відтак наповнення бюджетів, та переказ коштів на потреби армії. У цей непростий час дієву підтримку бізнесу та роботодавцям надає служба зайнятості. Її послуги сприяють розвитку підприємств, збереженню існуючих робочих місць та створенню нових.

12:43:27 22.02.2024

22 лютого 1990 року уряд Англії опублікував «Хартію жертв злочинів». З того часу в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів

Проблема соціальної реабілітації жертв злочинів почала хвилювати суспільство в кінці минулого віку. У вересні 1985 року сьомий конгрес ООН по упередженню злочинності і поводженню з правопорушниками затвердив Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів і зловживання владою. 29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН прийняла цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів і зловживання владою. Зараз в ряді країн прийняті і діють закони, спрямовані на захист постраждалих від кримінальних дій, їх соціальну реабілітацію, компенсацію матеріальної і моральної шкоди. У світі діють близько 200 програм допомоги потерпілим від злочинів, починаючи від програм допомоги потерпілим від сексуального насильства і закінчуючи муніципальними службами прибиральників місць скоїння злочинів і слюсарів, які безкоштовно вставляють замки і ремонтують вхідні двері при квартирній крадіжці. Такі програми реально допомагають людям впоратися зі стресом, вийти з кризи, насамкінець, просто надають матеріальну і моральну підтримку. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:09:56 22.02.2024

Почати життя з нуля…

Такий шанс з’явився у мешканців Новоселівки, чиї будинки постраждали від воєнної агресії. Цей населений пункт, що знаходиться під Черніговом, стояв на шляху російського війська, отож після звільнення його було не впізнати – пошкоджені або вщент зруйновані будинки, спалені автівки, місиво з цегли, металу та особистих речей, вирви та згарища.

11:27:29 21.02.2024

єРобота: медовий бізнес з присмаком історії родини Кравченків

Уже 13 років Марина й Олексій Кравченки із села Курінь, що біля Бахмача, мають пасіку. Спочатку бджільництво було їхнім родинним хобі, котрим займалися у вільний час. Нині це успішний бізнес, на розвиток якого торік Марина взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

12:54:15 20.02.2024

Через співпрацю – до результату

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

09:56:54 20.02.2024

В Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні

 Цей День відзначається щороку 20 лютого згідно указу Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб. Після 20 лютого від поранень померло іще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні. 105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців: громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. 17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Тож, сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє нашої країни. Слава Україні! Слава Героям! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:22 20.02.2024

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! Адміністрація КНП „Борзнянська міська лікарня“ БМР організовує день донора, за участю фахівців Чернігівського обласного центру крові, для забору крові ЗСУ та медичним закладам Чернігівської області. Забір крові буде проводитись 20 лютого з 09:30 в поліклінічному корпусі лікарні, на 3-му поверсі, в кабінеті навпроти актового залу. Надаємо інформацію для ознайомлення: Хто може бути донором? Вік від 18 років. Вага від 50кг. Відсутність тимчасових або абсолютних протипоказів. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви постійно приймаєте ліки (крім ліків від тиску) – варто проконсультуватись з лікарем на місці. Протипокази: серйозні серцево-судинні захворювання, захворювання печінки ти нирок, хвороби органів дихання, цукровий діабет, ендокринні захворювання, онкологія, вірусні гепатити В і С, серйозні хірургічні втручання. З собою взяти: Паспорт, ідентифікаційний код. Як підготуватись: За 5 днів відмовитись від прийому ліків від болю, анальгетиків, аспірину, а також препаратів, що їх містять; За 2 дні не вживати алкоголь; За 2 години не курити; За добу необхідно дотримуватись нескладної дієти, відмовившись від: яєць, молочних продуктів, вершків, масла, жирного м’яса, ковбас, копчених виробів, снеків і фастфуду, жирних солодощів; Обов’язково виспатись і з’їсти легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Не варто зранку пити каву! Не приходити здавати кров, якщо присутнє відчуття нездужання: озноб, запаморочення, головний біль, слабкість. Просимо підтримати дану акцію. Будемо дуже вдячні, Вам, за популяризацію та підтримку донорського руху. Віримо в Україну, в Сили оборони і в кожного, хто на своєму місці наближає нашу Перемогу! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

11:44:42 16.02.2024

Служба зайнятості спонукає роботодавців активніше користуватися своїми послугами

Соціально-економічне життя Чернігівщини поступово відроджується, але напруженою залишається ситуація в прикордонних громадах області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. На Чернігівщині таким районом є Новгород-Сіверщина, яка межує з російською територією.

10:55:30 16.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора