Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

Податки треба сплачувати виключно на НОВІ бюджетні рахунки

Звертаємо увагу платників податків, що у зв’язку із запровадженням Державною казначейською службою України (Казначейство) централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, з 02 липня 2018 року діють нові рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів, відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).

15:52:41 13.12.2018

НАЙМАНИЙ ПРАЦІВНИК ВІДПРАЦЮВАВ НЕПОВНИЙ МІСЯЦЬ ТА ЗВІЛЬНИВСЯ - ЯКИМ ЧИНОМ ЙОМУ НАРАХОВУЄТЬСЯ ЄДИНИЙ ВНЕСОК

Відповідно частини п’ятої ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року  №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями у разі якщо база нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки ЄВ.         Умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця.

10:03:46 13.12.2018

ЗВІТНІСТЬ У РАЗІ СМЕРТІ ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ПОДАЄ СПАДКОЄМЕЦЬ, ЯКИЙ ЗАЯВИВ СВОЄ ПРАВО НА ПІДПРИЄМСТВО

У разі смерті єдиного засновника юридичної особи, який одночасно був відповідальною особою (директор/бухгалтер) за подання податкової звітності відповідальним за своєчасність подання звітності такої юридичної особи буде спадкоємець, який заявив своє право на підприємство.

10:00:34 12.12.2018

Відбулось чергове засідання правління Фонду

12 грудня 2018 року під головуванням голови правління Фонду Володимира Саєнка відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України. У засіданні також взяли участь представники Громадської ради Фонду та громадських організацій потерпілих на виробництві.

15:49:36 11.12.2018

Як перевірити чинність електронного ключа та дізнатися про термін його дії самостійно

Відповідно до п. 10 розд. ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557, автоматизована перевірка електронного документа включає, зокрема перевірку правового статусу електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) шляхом встановлення чинності посиленого сертифіката ключа підписувача на час підписання електронного документа та відповідності особистого ключа підписувача відкритому ключу, зазначеному у посиленому сертифікаті.

13:16:49 07.12.2018

Обережно! Ожеледиця!

Аналіз виробничого та побутового травматизму показує, що абсолютна більшість випадків травматизму трапляється в результаті падінь під час пересування людей. Наслідком такого травмування є тривала втрата працездатності та інвалідність. В осінньо-зимовий період вірогідність падінь значно зростає,тому для попередження травмування працівників під час виконання виробничого завдання при пересуванні пішки або на транспортному засобі в період складних погодних умов необхідно на підприємстві проводити працівникам позаплановий інструктаж з питань охорони праці щодо їх поводження при виконанні робіт в складних погодних умовах, а водіям транспортних засобів - інструктажі з безпеки дорожнього руху. Щоб зменшити вірогідність падіння під час пересування пішки в ожеледицю, необхідно дотримуватись наступних основних правил поводження:                                         

10:07:33 26.11.2018

ПРИ НАРАХУВАННІ ДОПОМОГИ ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ ЗА МІСЦЕМ РОБОТИ ЗА СУМІСНИЦТВОМ МІНІМАЛЬНА ГАРАНТІЯ НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ

Сума допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України обчислюється, виходячи з середньоденної заробітної плати застрахованої особи. За місцем роботи за сумісництвом допомога обчислюється зі100% фактично нарахованої заробітної плати, включаючи утримані з неї податки, незалежно від тривалості страхового стажу. Мінімальні гарантії щодо розміру допомоги по вагітності та пологах за місцем роботи за сумісництвом не застосовуються.

09:56:43 26.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора