Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

«Армія відновлення» на Чернігівщині: робота є завжди

Бути корисними для ЗСУ наразі прагнуть на Варвинщині. У селі Журавка безробітні жінки, яких служба зайнятості долучила до «Армії відновлення», плетуть маскувальні сітки. Працюють вже не перший місяць. Потреба в цій продукції велика, адже війна триває, а маскувальні сітки легко псуються і горять при обстрілах.

10:09:40 16.11.2023

16 листопада - Міжнародний день толерантності

Був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада. 16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість. У цей Міжнародний день толерантності давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих. Це - невід’ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний. У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:20:20 16.11.2023

Щорічно в третій четвер листопада відзначається Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day), встановлений Американським онкологічним товариством (American Cancer Society) в 1977 році

 До цієї корисної ініціативи приєдналися країни світу. Цей День покликаний звернути увагу суспільства на величезну шкоду нікотинової залежності на здоров’я людини, залучити лікарів до боротьби з палінням та проводити профілактичні , просвітницькі заходи. Збагатити свідомість кожного думкою і твердим переконанням про те, що куріння — соціальне лихо, вдається не завжди. Через нерозуміння, сліпе наслідування моди, дорослих, ровесників підліток починає курити. Спочатку робить одну затяжку, викурює одну сигарету, а потім тягнеться до лиховісної пачки знову і знову. І так куріння стає звичкою. Кожна людина має свободу вибору. Кожен сам вирішує, курити чи не курити, зміцнювати своє здоров’я фізичними вправами чи рости хирлявим слабаком. Кожен оцінює ступінь ризику по-своєму, але відповідальність за наше здоров’я лежить на нас самих і залежить від тих рішень, які ми приймаємо стосовно свого життя. Боротьба з тютюнопалінням є дійсно важливою в сучасних реаліях, особливо коли мова йде про порятунок людських життів. Завдяки обізнаності населення про шкоду паління для здоров'я і доступні методи позбавлення від цієї шкідливої звички, багато громадян прагнуть позбутися згубної нікотинової залежності. З повагою та шаною,  сільський голова Марина ВІРКО.                        

08:18:39 16.11.2023

Взяти на роботу переселенця економічно вигідно

Держава гарантує компенсаційні виплати за працевлаштування внутрішніх переселенців і таким чином стимулює роботодаців брати на роботу громадян, які через війну вимушені були шукати прихисток в більш безпечних регіонах.

13:07:53 15.11.2023

14 листопада – Всесвітній день боротьби з діабетом

 Поширеність діабету в Україні збільшилася за останніх 10 років на половину. Майже 3% первинної інвалідності дорослого населення в Україні є наслідком захворювання на діабет. Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Інсулін – це гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові. У результаті неконтрольованого діабету виникає гіперглікемія (підвищення рівня глюкози в сироватці крові), що призводить до ураження багатьох систем організму, особливо нервів та кровоносних судин. Основні симптоми діабету: -надмірне сечовиділення, -спрага, -постійне відчуття голоду, -втрата ваги, -відчуття втоми, -погіршення зору. Для попередження розвитку ускладнень цукрового діабету необхідно постійне лікування і ретельний контроль рівня цукру в крові! Хворі на цукровий діабет обов’язково повинні перебувати на обліку у лікаря-ендокринолога! Самоконтроль і точне виконання рекомендацій лікаря дозволяють уникнути або значно уповільнити розвиток ускладнень захворювання. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:32:12 14.11.2023

«Армія відновлення»…

Це урядовий проєкт, в рамках якого пропонується механізм залучення незайнятих трудовою діяльністю громадян, у тому числі й зареєстрованих безробітних, до суспільно корисних робіт у період воєнного стану. Що це за роботи та як вони організовуються на Чернігівщині? Про це наша розмова з директоркою обласного центру зайнятості Людмилою Ключник.

12:59:04 10.11.2023

9 листопада - Міжнародний день боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму

У ніч з 9 на 10 листопада 1938 року почався масовий єврейський погром у Німеччині, що отримав назву «Кришталевої Ночі», або «Ночі розбитих вітрин». «Кришталева ніч» або «ніч розбитих вітрин» в 1938 році поклала початок Холокосту - масовому насильству стосовно єврейського народу, яке призвело до загибелі близько 6 000 000 євреїв. Україна зараз бачить масові прояви російського неофашизму щодо українського народу. Вбивства, тортури, катування, розстріли від дітей до літніх людей – все це лишають за собою російські фашисти. Російське «Ніколи знову!» переросло в «Можем повторить», і історія знову повторюється. Тому, ми маємо розповідати про злочини нацизму, щоб всі винні були покарані. Потрібно давати гідну відсіч у відповідь тим, хто пропонує обмежити права однієї групи людей тільки тому, що вони не такі, як ми. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

07:59:59 09.11.2023

Про проведення дослідження

       З метою дослідження стану реалізації молодіжної політики, вивчення молодіжних проблем, потреб і пріоритетів та участі молоді в процесах прийняття рішень на місцевому рівні Чернігівський обласний молодіжний центр спільно з громадською організацією “Сфера молоді” проводить опитування думки молоді.

09:08:46 08.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора