Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

Чи можуть призначити субсидію нашому домогосподарству, якщо я працюю на півставки?

 Субсидію може бути призначено вашому домогосподарству за умови, що за вас сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (пункт 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848).  При зверненні за призначенням житлової субсидії в грудні 2023 – січні 2024 року сукупний дохід враховуватиметься за ІІ-ІІІ квартали 2023 року.

08:51:16 04.12.2023

Щороку, 2 грудня, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації. Експлуатація може відбуватися, як всередині країни , так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють. Існують сучасні форми рабства, такі як : трудова та сексуальна експлуатація, торгівля дітьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке використання людей у збройних конфліктах, кримінальних діях, сурогатному материнстві тощо. Наголошую, якщо ви постраждали або вам стало відомо про скоєння такого злочину, зверніться за консультацією про можливості отримання допомоги на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0800 505 501 або з мобільного 527 БЕЗКОШТОВНО З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:28:27 02.12.2023

Місто Добра розширює свою діяльність

Благодійний фонд "Місто Добра" допомагає жінкам та дітям, які постраждали від насилля та війни, а також дітям позбавлених батьківського піклування. У Чернівцях ми маємо свій шелтер, де сьогодні проживає близько 300 людей. З 20 листопада на території Міста Добра, ми відкрили реабілітаційний центр та хоспіс для дітей з інвалідністю та дітей, які потребують паліативного піклування. Першочергово реабілітацію та догляд зможуть отримати діти, яких виховує лише один з батьків (опікунів/піклувальників). Всі послуги є безкоштовними. У вкладенні прикріплено офіційний лист, де Ви можете детальніше ознайомитися з послугами, які ми будемо надавати і в загальному з роботою МІста Добра.

15:09:13 30.11.2023

Щодо визначених Законом повноважень та прав Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

З метою додержання конституційних прав і свобод громадян та запобігання їх порушеннь діє національний превентивний механізм, функції якого покладено на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра ЛУБІНЦЯ.

10:15:24 29.11.2023

Діє програма безкоштовної професійно-технічної освіти для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які на сьогодні діють у 8 областях України. Там можна пройти як первинну професійну підготовку, так і перепідготовку чи підвищення кваліфікації.

10:29:36 28.11.2023

Добірка корисних посилань від служби зайнятості для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни:

ваучер на навчання https://voucher.dcz.gov.ua/ безкоштовне навчання новій професії/освітній програмі в закладах освіти служби зайнятості https://edveteran.dcz.gov.ua/ підтвердження неформального навчання https://is.gd/BggdGQ компенсація витрат роботодавцям за працевлаштування ветеранів https://is.gd/py6dgg

16:50:04 24.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора