Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

Український ветеранський фонд розпочав новий конкурс спільно з Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання»

Громадські інституції, які працюють на підтримку ветеранів та членів їх сімей, зможуть отримати від 800 тис. грн до 2,5 млн грн фінансової підтримки у межах нового конкурсу "Варто: Єднання". Старт прийому заявок – 1 листопада 2023 року Останній день прийому заявок – 16 листопада 2023 року (до 23:59 за київським часом). Сума фінансування проєктів: Мінімальна запитувана сума на проєкт – 800 000 грн Максимальна запитувана сума на проєкт – 2 500 000 грн Претендувати на отримання фінансової підтримки у рамках даного конкурсного відбору проєктів можуть: громадські об’єднання із статусом юридичної особи (громадські організації або громадські спілки), які зареєстровані відповідно до вимог законодавства не пізніше ніж за один рік до подання заяви на участь у конкурсному відборі та мають статус неприбуткової організації, до статутної діяльності яких належать питання щодо захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їх сімей. Мета програми «ВАРТО: ЄДНАННЯ»: реінтеграція та підтримка ветеранів та їхніх родин через послуги громадських об’єднань, які своєю чергою посилять свої спроможності та якість послуг у сфері захисту прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їх сімей. У рамках вищезазначеного конкурсного відбору можуть брати участь проєкти, які відповідають наступним пріоритетам: 1. Надання менторської підтримки та консультування ветеранського підприємництва від старту до розвитку; 2. Соціальний супровід ветеранів, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України; 3. Соціальний супровід дітей ветеранів та дітей загиблих (померлих) ветеранів війни, дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України; 4. Реінтеграція ветеранів та членів їх сімей до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я. Увага! Проєкт, що претендує на участь у конкурсі, має обов’язково відповідати мінімум одному із зазначених пріоритетів З більш детальною інформацією щодо порядку проведення та умов участі у конкурсному відборі проєктів заявники можуть ознайомитись на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням: https://veteranfund.com.ua/contests/varto-unity/ Подати заявку на участь в програмі ви можете за посилання: https://veteranfund.com.ua/contests/varto-unity/ Запитання та уточнення надсилайте на електронну пошту: uvfprojects@veteranfund.mva.gov.ua У темі листа обов'язково вказуйте: “Варто: Єднання”. Або звертайтесь за номером телефону: +380 (98) 009 48 72.

16:00:31 07.11.2023

Організація та забезпечення підготовки збірної команди України для участі у 2024 році у міжнародних змаганнях “United States Air Force Trials”, які відбудуться 04-16 березня 2024 року у м. Лас-Вегасі, штат Невада, США

Міністерство у справах ветеранів України відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на 2023 рік та на запрошення Військово-повітряних сил США (програма Air Force Wounded Warrior (AFW2) здійснює організацію та забезпечення підготовки збірної команди України для участі у 2024 році у міжнародних змаганнях “United States Air Force Trials”, які відбудуться 04-16 березня 2024 року у м. Лас-Вегасі, штат Невада, США. З метою належної підготовки до участі у зазначених міжнародних змаганнях з 01 по 14 грудня 2023 року проводяться навчально-тренувальний збір та Всеукраїнські змагання з відбору кандидатів до збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях “United States Air Force Trials 2024” з адаптивних видів спорту. До відбору до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях “United States Air Force Trials 2024” запрошуються особи, які залучалися до забезпечення проведення антитерористичної операції, забезпечення здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, до здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (період з 2014 року – до сьогодні), з числа: - військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та особи з їх числа, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій; - осіб, звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби у правоохоронних органах; - ветеранів війни (учасники бойових дій, статус яким встановлено згідно з пунктами 21-25 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”) та особи з інвалідністю внаслідок війни, яким статус встановлено згідно з пунктами 11-16 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. З 24 жовтня до 16 листопада 2023 року проходить реєстрація учасників зазначених змагань. Умови проведення, анкета учасника та актуальна інформація щодо участі розміщена на сайті Міністерства у справах ветеранів України за посиланням: https://mva.gov.ua/ua/news/rozpochato-reyestraciyu-vidboru-kandidativ-do-skladunacionalnoyi-zbirnoyi-komandi-ukrayini-dlya-uchasti-u-mizhnarodnih-zmagannyahunited-states-air-force-trials. Контактна особа для координації і взаємодії: головний спеціаліст відділу ветеранського спорту та реабілітації Департаменту реабілітації та медичного забезпечення Мінветеранів Анастасія ГАЛАЙКО, телефон +38 (093) 361 65 85.

10:35:49 07.11.2023

6 листопада – Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

Генеральна Асамблея ООН оголосила 6 листопада Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Приймаючи це рішення, вона враховувала, що шкода, завдана навколишньому середовищу після таких подій, позначається на стані екосистем і природних ресурсів, часто виходить за межі національних територій та стосується не лише однієї держави і не тільки нинішнього покоління. Сьогодні, для України, ця дата має особливе та важливе значення. Наша країна безпосередньо зіткнулася з цією проблемою. Значна окупована територія держави отримала катастрофічну шкоду. В свою чергу , стан довкілля серйозно постраждав. Війна, якими б не були її причини, приносить невимовний жах для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що було створено цілими поколіннями. Адже, крім людських страждань, війна веде до руйнування довкілля в цілому. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:12:04 06.11.2023

Вакцинація населення України – це питання національної безпеки

Вакцинація населення України – це питання національної безпеки. Тому важливо, щоб сторони, долучені до цього процесу, мали доступ до актуальної та достовірної інформації про вакцини, щеплення, процедуру та локації надання цієї медичної послуги. У квітні 2023 року розпочав роботу Національний портал з імунізації vaccine.org.ua (далі – Портал), створений ГС “Коаліція за вакцинацію” в рамках проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України. Портал має на меті покращити інформування населення та популяризувати щеплення серед дітей та дорослих. Він був розроблений за ініціативою Голови Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федора Лапія, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я» МОЗ України. Портал покликаний стати національним джерелом інформації про імунізацію для медичних працівників та пацієнтів за прикладом подібних ресурсів у США, Канаді, Австралії та країнах Європи. На Порталі представлені інформація про інфекційні хвороби, а також Календар щеплень та рекомендації щодо вакцинації для різних груп населення. Публікуються національні та регіональні новини вакцинації. Надаються роз'яснення щодо нормативно-правової бази у сфері імунізації. Є бібліотека вакцинації, де зібрані методичні рекомендації та корисні матеріали для медичної та наукової спільноти, закладів освіти та пересічних громадян. На Порталі консультують експерти з різних регіонів України, оновлюється перелік пунктів щеплень. Також на Національному порталі з імунізації функціонує розділ “Навчання, події”, де розміщується інформація про офлайн- та онлайн-курси та заходи з теми імунопрофілактики для медичних працівників та громадськості. Робота Національного порталу з імунізації vaccine.org.ua сприяє підвищенню охоплення населення профілактичними щепленнями та збільшенню поінформованості людей шляхом поширення публікацій і навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників.

15:19:58 03.11.2023

УВАГА! ЛЕПТОСПІРОЗ!

           Враховуючи збільшення випадків лептоспірозу в Чернігівській області в поточному році, зокрема два летальні, нагадуємо про це захворювання.

11:45:36 01.11.2023

Зросла в 1,5 раза оплата праці за виконання суспільно корисних робіт

Кабмін підвищив оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту “Армія відновлення” в півтора раза - до 10 050 грн. Зміни передбачені постановою Кабміну від 27 жовтня 2023 р. N 1119 "Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану", яка набрала чинності 31 жовтня 2023 року.

16:30:38 31.10.2023

До плетіння маскувальних сіток для ЗСУ долучаються безробітні

Це один з видів суспільно корисних робіт, які організовуються в області  службою зайнятості спільно з громадськими та благодійними організаціями. На роботи з плетіння маскувальних сіток у цьому році видано більше 500 направлень безробітним громадянам у 17 ОТГ області, найбільше – у Чернігівській, Борзнянській та Куликівській.

11:40:15 31.10.2023

Завдяки реалізації програми «Власна справа» на Чернігівщині буде створено понад 400 робочих місць

       Це є ключовою вимогою програми  «Власна справа» урядового проєкту єРобота, за якою на започаткування або розвиток бізнесу можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн залежно від кількості створених робочих місць (одного-двох).

08:28:37 30.10.2023

Тримаємо економічний фронт разом!

     Працюючі підприємства – важлива складова економіки країни під час воєнного стану. Бо вони сумлінно сплачуючи податки, тим самим наближають Перемогу. Так, ТОВ «Чернігівський автозавод», незважаючи на отримані торік колосальні збитки та руйнування, що сталися внаслідок проведення активних бойових дій на околицях обласного центру, відновив виробництво і нині потребує кадрів. Підприємству потрібні слюсарі-електромонтажники, електрогазозварники, інженери з якості, слюсарі зі складання металевих конструкцій, маляри, інженери-конструктори, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах, слюсарі з механоскладальних робіт, вантажники.

08:22:00 30.10.2023

Починаючи з 2006 року, 29 жовтня, у світі відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом

Масштаби проблеми вражають: лише в Європі за рік реєструється близько 780 000 інсультів, а це більше , ніж один випадок ЩОХВИЛИНИ! Що таке ІНСУЛЬТ? Інсульт - це захворювання, що розвивається внаслідок раптового припинення кровопостачання ділянки головного мозку або крововиливу в речовину мозку чи під його оболонки та стискання тканини мозку кров’ю. Наслідком цього є порушення функціонування та загибель нервових клітин ураженої ділянки, що в свою чергу викликає порушення або втрату функцій тих частин тіла, якими вони керують. Залежно від локалізації ураження, можливе порушення мови, чутливості, рухової функції, зору, пам’яті тощо. Профілактика інсульту полягає ,насамперед ,у виявленні та корекції чинників ризику. Вважається, що у 80% випадків інсульту можна уникнути, якщо дотримуватися здорового способу життя та звести до мінімуму вплив головних факторів ризику. - Приділіть увагу лікуванню наявних проблем зі здоров’ям: підвищеного артеріального тиску, миготливої аритмії, цукрового діабету, підвищеного рівня холестерину в крові - Обмежте вживання алкоголю - Киньте палити - Дотримуйтеся здорового харчування - Позбудьтеся надмірної ваги тіла - Будьте якомога активнішими фізично З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:48 29.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора