A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

20 березня свій ювілейний День народження відзначає прекрасна людина, гарна жінка, добра колега, головний спеціаліст уповноважена особа з публічних закупівель – Інна МАКАРЕНКО!

Шановна, Інно Василівно! У цей святковий для Вас день бажаю Вам Божого благословення у всіх починаннях, весняного настрою в душі і радості в очах, більше прекрасних новин і несподіваних приємних подарунків долі! Зичу усім серцем відчувати любов близьких та красу навколишнього світу, усією душею прагнути до своїх бажань та мрій. Нехай настрій постійно буде веселим. Нехай життя плине щасливою та довгою рікою! З ювілеєм! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:42 20.03.2024

Міжнародний день щастя - одне з найоригінальніших і водночас незвичних свят. Традиційно його відзначають саме 20 березня

Основна мета – нагадати всім, що варто радіти життю і бути вдячним за всі подарунки долі, навіть , якщо іноді вона підкидає не надто приємні сюрпризи. Його визначили не випадково: на 20 березня , також , припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. Автори ідеї хотіли показати, що на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце. Запроваджений Міжнародний день щастя резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 28 червня 2012 року. Підтримуючи дану ініціативу, щиро бажаю всім і кожному бути щасливим! Нагадую, що навчитися радіти малому не так важко і під силу кожному з нас. Щастя і радість - це брати близнюки. Задовольняючись малим , набагато легше отримати більше! Будьте щасливі, зі святом! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:39 20.03.2024

20 Березня – Всесвітній день Землі

Дату проведення свята обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі - сьогоднішній відзначається в День весняного рівнодення, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну. Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. Свято День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. Тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні і соціальні проблеми на Землі. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:15 20.03.2024

Великий піст - один із найтриваліших і найсуворіших. Піст перед Великоднем - один із найважливіших у православних вірян, який присвячують духовному очищенню

Великий піст - головний період утримання у християн. У цей час вірянам не можна харчуватися скоромною їжею, слід відмовитися від розваг, шкідливих звичок. Але це далеко не головне. Говіння під час посту - це підготовка до Великодня, очищення перед головним святом. І насамперед людина має очиститися духовно, змінити своє життя на краще - переглянути своє ставлення до оточуючих, світогляд і сприйняття цінностей. Тому основний наголос під час Великого посту потрібно робити якраз на чистоту своїх думок і справ, а обмеження в їжі - це лише допоміжна частина. Під час посту перед Великоднем важливо дотримуватися низки правил. Вони допомагають очиститися не тільки фізично, а й духовно: більше молитися, читати Святе Письмо; частіше відвідувати храм; каятися; стежити за своїми думками і вчинками - не хвалитися, не заздрити, не засуджувати. Під час посту за церковним статутом слід відмовитися від їжі тваринного походження - м'яса, яєць, молочних продуктів: у понеділок, середу і п'ятницю покладається сухої діяння - фрукти, овочі, хліб, вода, компот; у вівторок і четвер можна їсти гарячу їжу без масла; у суботу та неділю - гарячу їжу з олією. Рибу можна їсти тільки в дні двунадесятих свят. Ці суворі обмеження насамперед стосуються ченців, у мирян же піст може бути не настільки суворим. Адже, як уже говорили, обмеження в їжі - це не головне. Набагато важливіше стежити за своїми думками, мовою, діями. Це гарний час, щоб відмовитися від шкідливих звичок. Постарайтеся дотримуватися правил посту, описаних вище, а утримання від їжі нехай допоможе в цьому. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

07:36:06 18.03.2024

Прощена неділя – остання неділя напередодні Великого поста

Звичай просити пробачення у цей день прийшов з давніх часів, коли подвижники йшли на час Великого посту з міст і монастирів в пустелю, навіть не знаючи, чи повернуться вони назад до Великодня. Вирушаючи в цей важкий і небезпечний шлях, щоб молитися на самоті, вони прощалися і намагалися примиритися один з одним. Кожен з них знав, що, можливо, шлях, який вони роблять, йдучи від світу, може стати для них останнім. Тому попрощатися і пробачити один одному образи було важливо для них. На згадку про це православні також просять вибачення один у одного. Коли ми просимо прощення у ближнього і прощаємо самі, ми приймаємо Бога, який по милості Своїй прощає нам гріхи. Ми просимо Господа пробачити нас і сподіваємося, що Він почує наші молитви. У напрочуд світле і хвилююче свято Прощеної неділі щиро пробачте один одному усі образи. І хай цей простий крок допоможе вам набути душевної гармонії та серцевого спокою. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:09 17.03.2024

Сьогодні, 16 березня 2024 року, свій чудовий 93 День народження зустрічає житель села Велика Загорівка Василь Кузьмич ПУГАЧ

Прийміть вітання з таким серйозним ювілеєм! Це вік мудрості і осмислення свого життєвого шляху. Нехай життя наповнюється радістю від усвідомлення того, скільки важливих справ було зроблено за всі ці роки. Шановний, Василю Кузьмичу! Бажаю, щоб кожен день Ви зустрічали з радістю, усмішкою та добрим настроєм. Бажаю неймовірно міцного здоров’я і благополуччя, розуміння і міцної любові близьких, достатку і довгих років життя. Будьте щасливі! Від імені сільського голови Марини ВІРКО, з нагоди дня народження, іменинника привітала староста тВеликозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

09:42:53 16.03.2024

15 березня - День житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення

Шановні працівники підприємств житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення. Вітаю Вас з професійним святом.У сучасному супільстві комунальні блага стали звичною нормою життя, але для забезпечення їх стабільного функціонування необхідно докладати неабияких зусиль. Так, запорукою успішного розвитку житлово-комунальної сфери є високий професіоналізм, відповідальне ставлення до справи та оперативність у виконанні поставлених завдань. Висловлюю щиру вдячність за відданість обраній професії, нелегку і вкрай важливу роботу – забезпечення комфортних умов життя громадян. Зичу Вам сили й наснаги, успіхів у виконанні професійних завдань, злагоди, хорошого весняного настрою, сімейного затишку та довгоочікуваного миру. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:12:11 15.03.2024

15 березня відзначається непомітне, але найважливіше свято для всіх жителів планети - Всесвітній день захисту прав споживачів

Датою для святкування цього дня була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді 1961 року, в якому він назвав основні права кожного споживача. Вони залишаються актуальними й досі.    Це: право на безпеку,  інформацію, право вибору і право захисту своєї думки. Зараз під час відзначення Всесвітнього дня захисту прав споживачів прийнято говорити про інші найважливіші принципи взаємодії виробника і споживача товарів. Зокрема, на всіх рівнях сьогодні декларується право людини на відшкодування збитку при купівлі неякісного товару. Крім того, в цьому аспекті зараз розглядається і право кожного з нас на проживання в здоровому навколишньому середовищі. Всесвітній день захисту прав споживачів відзначають з 1983 року. Тоді свято закріпили в міжнародному календарі. В Україні захист прав споживачів набув статусу однойменного Закону лише у 1991 році, напередодні розпаду СРСР. До сучасної культури споживання ставлення нашого суспільства дуже неоднозначне. Але у будь якому разі, відстоювання прав споживача сприяє здоровій конкуренції, покращенню якості товарів і послуг та якості життя у цілому. Головне - не ставитися виключно по-споживацьки до навколишньої природи та екології. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:10:22 15.03.2024

Сьогодні, 14 березня, святкує свій Ювілейний День народження житель Плисківської територіальної громади із села Махнівка МОВЧАН Степан Петрович

Щиро вітаю з чудовим, ювілейним 90 – річним Днем народження жителя села Махнівка МОВЧАНА Степана Петровича. Така дата – дуже важлива і значима подія, адже далеко не кожному судилося зустріти настільки поважний вік. Шановний, Степане Петровичу! Від щирого серця прошу прийняти привітання в честь ювілею міцності і сили, з 90-річчям Вас. Бажаю, щоб не забувались приємні моменти життя і на душі ставало тепло. Бажаю, щоб шлях Ваш був легким, в будинку завжди панувало щастя. Міцного здоров’я, енергії і бадьорості! Від імені сільського голови Марини ВІРКО, з нагоди дня народження, іменинника привітала діловод Махнівського старостинського округу Світлана ХОМЕНКО. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

11:43:05 14.03.2024

Щороку, 14 березня, в Україні відзначається День українського добровольця

 Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України з метою захисту нашої держави та її суверенітету. Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні люди, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини. Нині добровольцем став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України, ті, хто став до лав територіальної оборони, ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої Перемоги. Слава Укравні! Героям Слава!

08:09:35 14.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора