A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

Сьогодні, 01 травня 2024 року, свій чудовий 94-й день народження зустрічає жителька села Сиволож Олександра Максимівна ГРИШКОВЕЦЬ

З радісним і світлим днем народження, з 94-річчям, від усієї душі вітаю Вас, Олександро Максимівно. Бажаю Вам довгих років здорового та благополучного життя, поваги оточуючих, добрих людей поряд, радості душі, сімейного щастя, втіхи на серці та міцної любові рідних. За дорученням сільського голови Марини ВІРКО привітати іменинницю завітав староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ. З повагою та найкращими вітаннями і побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

10:42:42 01.05.2024

Сьогодні, 01 травня, в сотнях країн світу, зокрема і в Україні, відзначається свято весни та Міжнародний день праці

У цей день згадується боротьба найманих робітників за свої права. Це свято всіх працівників, які щоденно виконують покладені на них повноваження та обов’язки, день солідарності та взаємної підтримки працюючих усього світу у прагненні жити в мирному, демократичному суспільстві. Нехай це чудове свято додасть нам наснаги, оптимізму і впевненості у власних силах. Щоб будь-яку справу, за яку ви беретеся, супроводжував успіх, а результати проробленої вами роботи приносили справжнє задоволення. Здоров’я, натхнення та весняного тепла усім! Хай панує мир, злагода та добробут у Ваших оселях та рідній Україні! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:10:45 01.05.2024

30 квітня - День прикордонника України

Шановні прикордонники! Щиро та сердечно вітаю всіх з Днем прикордонника! Це свято справжніх захисників України, які вдень і вночі забезпечують надійний спокій всієї держави на кордоні. Перед Вами щоденно стоять завдання гарантувати високий рівень національної безпеки не лише в умовах війни російської федерації, а й терористичних загроз, транскордонної злочинності, міграційних процесів. Ви – взірець професіоналізму у відстоюванні суверенітету та незалежності нашої країни. Вже не один рік розв’язаної росією війни чітко показують надзвичайну важливість надійної охорони державного кордону, і саме прикордонникам випало першими відчути підступність ворога. Проте Ви вистояли 2014 й вистоєте зараз, адже набуваючи досвіду Ви стали сильнішими. Але ціна тому – людські життя. Низько вклоняюся в пам’ять про загиблих, з якими Ви пліч-о-пліч боронили Україну. Ніколи не забудемо наших Героїв, які віддали за Україну найдорожче…ЖИТТЯ… Я вдячна кожному з Вас, хто присвятив своє життя охороні кордонів, хто з честю та гідністю виконує почесну справу служіння Батьківщині. У день професійного свята бажаю Вам і Вашим родинам миру, сімейного затишку, міцного здоров’я і нових звершень на благо нашої країни! Слава Україні! Слава її прикордонникам! Зі святом! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:51 30.04.2024

29 квітня – Міжнародний день танцю

Культуру людства неможливо уявити без танців. Спортивні і народні, класичні та сучасні… Здавалося б вибирай, що хочеш, але в будь-якому танці важливо не просто рухатися, але й відчувати його кожною клітинкою тіла і всім серцем! Міжнародний день танцю з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО відзначається 29 квітня – у день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новера, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов до історії, як «батько сучасного балету». Цього дня весь танцюючий світ відзначатиме професійне свято. Унікальність цього та йому подібних свят у тому, що вони дають можливість кожному з нас хоч на мить доторкнутися до світової цивілізації і стати повноправним учасником міжнародного свята. І хоча найбільш танцююча нація в світі – бразильці, українці безперечно – одні з найбільш танцюючих по цей бік океану. Адже саме українцям належить рекорд з масового одночасного танцю. Встановили його в 2011 році, у Кропивницькому. 14 585 людей зібралися на стадіоні та станцювали «рок-н-рол». Отож, вітаю усіх, хто не уявляє свого життя без танцю, хто йде по життю, танцюючи, хто не може втриматися, коли чує музичний ритм, і, не маючи змоги протистояти покликові душі, робить невимушені па! Бажаю творчого натхнення, міцного здоров’я та незгасаючого бажання творити прекрасне! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:30:47 29.04.2024

Сьогодні, 29 квітня 2024 року, святкує свій день народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Юрій ФІНЬ із села Сиволож, який боронить нашу країну від ворога

Шановний Юрію Михайловичу! Здоров'я міцного, щастя земного, прихильності долі. Хай буде легка життєва дорога, мрії здійснюються, здоров'я примножується! Щастя й радості в родині, тепла, спокою. Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Дякую за мирне небо, мужність, за те, що Ви є! Рідня, наша громада і вся Україна чекає Вас з Перемогою! З повагою і найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:21:50 29.04.2024

Щорічно, останньої неділі квітня, відзначаємо пам’ятну дату – Всесвітній день поріднених міст

 Подію започаткували у 1963 році. Після закінчення Другої світової, 28 квітня 1957 року, у Франції створили Всесвітню федерацію поріднених міст – неурядову організацію, яка підтримує ідею міст-побратимів, тобто встановлення доброзичливих відносин між населеними пунктами, непідлеглих політиці. Зараз федерація об’єднує більш ніж 3500 міст по усій планеті. Метою Дня поріднених міст є збереження дипломатичних добросусідських зв’язків між країнами, залучення до мирного співіснування. Українське місто Одеса, наприклад, має цілих 24 побратими. Першим порідненим містом стало фінське Оулу. Столиця України – Київ має 72 міста-побратими (Краків, Чикаго, Кіото, Торонто, Париж, Мюнхен, Флоренція, Тулуза, Афіни, Анкара та інші). У межах співпраці між порідненими містами відбуваються обміни офіційними делегаціями; культурні (фестивалі, виставки, мистецькі, літературні, театральні) та освітні (конференції, спільні наукові дослідження) заходи; налагоджуються економічні зв’язки, розвивається туризм. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:20:39 28.04.2024

Щороку, 28 квітня, відзначається міжнародний День охорони праці

 У 2024 році його девіз – « Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці». В умовах війни цей день набуває особливого значення. У той час, як країна втрачає найкращих, неприпустимо допускати смертельних випадків на виробництві. Важливо підвищити увагу керівників підприємств до здоров'я працівників,питань безпеки і гігієни праці , постійно вдосконалювати систему управління охороною праці та впроваджувати найефективніші практики, щоб забезпечити безпеку на виробництві та виникнення професійних захворювань(отруєнь). Закликаю всіх учасників трудового процесу не зупинятися на досягнутому та працювати над постійним поліпшенням умов праці, вдосконаленням систем безпеки праці, а також заохочуємо до впровадження інноваційних підходів, що можуть забезпечити більшу безпеку робочих місць. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:15:46 28.04.2024

28 квітня - День швидкої допомоги

Шановні працівники швидкої медичної допомоги! Прийміть найщиріші вітання з професійним святом. Саме працівники швидкої допомоги першими беруть на себе відповідальність за здоров’я та життя людей, в будь-який час готові прийти на допомогу хворим і травмованим. Ви представляєте одну з найшляхетніших професій, адже оберігаєте найбільший дар – людське життя! Цілодобово автомобілі швидкої допомоги виїжджають на різноманітні виклики, щоб надати кваліфіковану допомогу людині, яка перебуває в критичній ситуації. У день тих, хто щодня самовіддано рятує наші життя, бажаю миру, терплячих пацієнтів, спокійних робочих змін, міцних нервів і сімейного благополуччя. Зичу вам здоров’я, удачі і терпіння, невичерпності сил і завзяття, творчої наснаги у важливій праці. Спасибі вам, за вашу благородну і потрібну роботу. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:09:37 28.04.2024

Щорічно, починаючи з 2000 року, 26 квітня відзначають міжнародний день інтелектуальної вла́сності

Це свято надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини та у вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право та суміжні права як результати творчості та знань є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку. В умовах воєнного стану ми все ж таки не можемо залишити поза увагою інтелектуальну власність, значення якої у боротьбі за власну країну є важливим, адже творчість нас надихає, мотивує, єднає українців та підсилює дух боротьби. Крім цього звичайно безцінні технічні рішення, які застосовуються у боротьбі з ворогом. Впевнена, що кожна Ваша ідея робить вагомий внесок у розбудову України, бо саме винахідницька і раціоналізаторська діяльність є рушійною силою модернізації країни. Тож творіть, експериментуйте, накопичуйте спільний інтелектуальний капітал – найліпший фундамент нашого загального добробуту і найкращий спадок, який ми можемо передати наступним поколінням! Шановні новатори й творці, працівники сфери інтелектуальної власності! Бажаю вам волі й наснаги в праці та досягненні найвищих результатів у своїй професійній діяльності. Працюймо разом заради майбутнього, заради перемоги! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:15:52 26.04.2024

Щирі вітання, головному спеціалісту відділу освіти, молоді та спорту Ярославу ЛЕМЕШКУ та його дружині, з народженням донечки!

Нехай крихітка зростає веселою, гарною, милою, доброю дівчинкою, нехай з нею завжди буде вірний Ангел-Охоронець та міцна любов рідних людей. Бажаю стати найщасливішими батьками найкращої донечки на цій планеті. Миру та добробуту вашій родині, міцного здоров’я та гарного почуття вашій донечці! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

21:59:46 24.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора