A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Податкові новини

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.

09:44:11 25.10.2023

За січень-вересень 2023 року платниками Чернігівщини сплачено 21,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

    У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками податків Чернігівської області у січні-вересні 2023 року сплачено понад 13,5 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 25 відс. (на 2,7 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 8,3 млрд грн (зростання на 36 відс.).

16:10:13 20.10.2023

ДПС України звертає увагу на необхідність дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій

Під час організації та проведення контрольно-перевірочних заходів особлива увага приділяється виявленню фактів здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання, а також вимог порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні продажу товарів (для тих, хто потенційно має застосовувати РРО/ПРРО).

16:33:37 13.10.2023

Податківці виявили у Чернігові мережу магазинів, що здійснювали торгівлю не облікованою підакцизною продукцією

Контроль за обігом підакцизних товарів у сфері торгівлі алкогольними напоями,  тютюновими виробами та пальним,  виявлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів та недопущення ухилення суб’єктами господарювання від сплати податків на постійному контролі фахівців управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області.

16:35:30 06.10.2023

Роз’яснення ДПС щодо питань здійснення розрахунків при продажу товарів в мережі інтернет

При відправці товарів будь-яким експедитором (логістичною компанією) в Україні, який не має статусу ні кур’єра, ні перевізника, не є учасником відносин купівлі-продажу, не передає право власності на товар та не бере участі в розрахунку за нього відповідно до договору про надання послуг, фіскальний касовий чек має бути сформований до відправки товару та вкладений продавцем у коробку з товаром при передачі його експедитору (логістичній компанії).

10:53:33 06.10.2023

Як перевірити справжність чека РРО?

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу громадян, що на вебпорталі ДПС у розділі «Е-сервіси» функціонує пошуковий сервіс «Пошук фіскального чека», що розміщений за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check. Цей сервіс дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та припинити незаконну діяльність окремих торгівців.

16:58:49 04.10.2023

Чи може СГ, який має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (тютюновими виробами), здійснювати продаж таких товарів у безготівковій формі

Відповідно до ст. 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) роздрібна торгівля – діяльність по продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання (у тому числі іноземних суб’єктах господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) громадського харчування.

12:19:02 04.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора