A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Податкові новини

Компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно громадянина не оподатковується

      Не оподатковується дохід громадянина, отриманий як компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно відповідно до Закону № 2923-IX «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» (далі – Закон № 2923).

16:46:24 29.11.2023

До уваги платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами!

       Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу, що з 27.11.2023 змінюються рахунки для сплати податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими  та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами. Також змінюється код класифікації доходів бюджету з 11010200 на 11010201.

16:44:41 29.11.2023

Звертаємо увагу платників на обов’язкові реквізити при заповненні платіжних інструкцій!

            Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на особливості заповнення платіжних інструкцій на сплату податків, зборів, платежів та єдиного внеску починаючи з 01.12.2023 року.

16:40:05 29.11.2023

Щодо фіскалізації розрахунків платниками єдиного податку

Державна податкова служба України звертає увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

11:54:49 23.11.2023

Як повідомити про порушення організації контрольно-перевірочних заходів територіальними органами ДПС

Державна податкова служба України нагадує про можливість для платників податків повідомити у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи територіальними органами ДПС під час проведення податкових перевірок за допомогою чат-бота «SKARGA KPR DPS».

09:51:08 22.11.2023

Неприбуткові організації мають право надавати благодійну допомогу внутрішньо переміщеним особам без втрати статусу неприбутковості

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану на території України не вважається порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України щодо перебування організації у статусі неприбуткової організації здійснення такою неприбутковою організацією передачі майна, надання послуг, благодійної допомоги, використання доходів (прибутків) для фінансування видатків, не пов’язаних з реалізацією мети та напрямів діяльності, передбачених її установчими документами, на цілі, що визначені п. 63 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

11:48:53 20.11.2023

Щодо передбаченої законодавством відповідальності за несвоєчасно зроблений фіскальний звітний чек у разі здійснення розрахункових операцій

       Згідно з п. 9 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО) (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або програмним РРО (далі – ПРРО) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.

11:43:34 20.11.2023

До уваги платників податків!

         Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на нюанси отримання у органах ДПС інформації, необхідної для визнання підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» зі змінами та доповненнями затверджено Порядок та критерії підприємств, установ  та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі - Порядок та критерії).          Для отримання інформації про загальну суму сплачених податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, та суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом звітного податкового року та відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску підприємству необхідно звернутись письмово в довільній формі до територіального органу ДПС за основним місцем обліку. У запиті в обов’язковому порядку необхідно зазначати посилання на відповідні підпункти та пункт Порядку та критеріїв.

11:17:23 17.11.2023

У січні-жовтні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 9 мільярдів гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-жовтень 2023 року надійшло 9 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 28,5 відс. більше за факт надходжень десяти місяців попереднього року (+2 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,4 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.

11:12:57 17.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора