Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ДСНС України інформує

Хибний виклик - помилка чи злочин?

На номер екстреного виклику "101" щодня надходить безліч повідомлень зі стаціонарних і мобільних телефонів із благанням про допомогу від громадян, які потрапили в екстремальні ситуації. Але, на жаль, серед них часто зустрічаються неправдиві виклики, або повідомлення про надзвичайні події, які не підтвердилися. Специфіка Служби порятунку полягає в тому, що рятувальники не можуть залишити поза увагою жоден виклик. Іноді, поспішаючи на хибний виклик, фахівці ДСНС не в змозі надати оперативну допомогу тим, хто її дійсно потребує. Адже під час слідування, паралельно може надійти інформація про реальну надзвичайну подію. У такому випадку втрачається дорогоцінний час, який необхідний для порятунку постраждалих, ліквідації небезпечних ситуацій.

15:42:47 16.02.2022

Рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу водойм, проте рибалки ігнорують їх попередження

У зв’язку з постійним коливанням температурних показників крига, яка встановилась на водоймах, є вкрай небезпечною, адже її товщина не дозволяє безпечно ні відпочивати, ні рибалили. Тож з метою запобігання загибелі людей на водних об'єктах у зимовий період, рятувальники ДСНС проводять профілактичні заходи.

15:55:23 05.02.2022

Ніжинський район: під час ліквідації пожежі житлового будинку вогнеборці виявили тіло 52-річного чоловіка

        29 січня о 04:38 до Служби порятунку "101" у м. Борзна надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Галайбине Височанської територіальної громади Ніжинського району.

17:19:20 31.01.2022

Як убезпечити себе при загрозі перебоїв електропостачання

Для того, щоб важлива інформація завжди була під рукою, відтепер у розділі «Актуально» на головній сторінці порталу www.dsns.gov.ua розміщена пам’ятка з безпеки у разі перебоїв або відключення електропостачання.

14:20:00 27.01.2022

З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад півтори тисячі вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої доби, 24 cічня, здійснено 10 виїздів, під час яких виявлено 12 боєприпасів.

14:18:43 27.01.2022

Рятувальники проводять профілактичну роботу щодо безпечного перебування на льоду

З метою запобігання виникненню нещасних випадків на льоду водойм, фахівці Ніжинського районного підрозділу Головного управління ДСНС України у Чернігівській області проводять профілактично-роз'яснювальні бесіди з любителями зимової риболовлі.

13:53:02 26.01.2022

Рятувальники застерігають громадян бути обережними під час святкування Водохреща

19 січня відзначається Водохрещення Господнє - велике християнське свято. За традицією, в цей день переважна більшість православних вирушають до водойм, щоб набрати освяченої води, а деякі аби зануритися в ополонці.      

16:24:23 18.01.2022

Рятувальники закликають громадян обігрівати свої оселі безпечно

Зниження температурних показників спонукає громадян активніше використовувати засоби опалення для обігріву оселі: електрообігрівачі, печі, газові прилади тощо. На жаль, під час обігріву помешкань люди дуже часто нехтують правилами пожежної безпеки. Наслідки такого недбальства можуть бути вельми трагічними. Тож аби запобігти пожежам, а також травмуванню та загибелі людей на них співробітники Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області проводять профілактично - роз'яснювальні бесіди з жителями населених пунктів.

08:02:42 14.01.2022

НАПЕРЕДОДНІ РІЗДВА ХРИСТОВОГО РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОВОДЯТЬ РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНУ РОБОТУ З НАСТОЯТЕЛЯМИ КУЛЬТОВИХ СПОРУД

З метою запобігання виникнення пожеж та надзвичайних подій у культових спорудах Напередодні Різдва Христового, співробітники Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області проводять роз’яснювальну роботу з настоятелями храмів щодо дотримання правил пожежної та техногенної безпеки під час богослужінь на території громади. Під час рейдів особлива увага приділялася справності електромереж та обладнання, наявності у достатній кількості первинних засобів пожежогасіння, стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки приміщень, а також евакуаційних шляхів та виходів. Під час заходів зі всіма священнослужителями рятувальники провели інструктажі та роз’яснювальні бесіди, вручили пам’ятки та листівки протипожежного характеру. Також, працівники ДСНС звернули увагу священнослужителів на наявні недоліки та необхідності їх усунення в найкоротші терміни.

15:32:46 04.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора