Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ДСНС України інформує

Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки!

Протягом тижня пожежно – рятувальним підрозділом з Борзни ліквідовано 3 пожежі, в наслідок яких вогнем знищено 1 житловий будинок в Берестовці та дві господарчі будівлі в Комарівці та Забілівщині. Завдяки швидкому реагуванню та вмілим діям рятувальників, було врятовано 11 будівель та матеріальних цінностей на суму 900 тисяч гривень. Тож фахівці ДСНС України звертаються до жителів та гостей Борзнянщини з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки при користуванні електропобутовими приладами, бути обережними у поводженні з вогнем, а також не залишати дітей без нагляду дорослих в помешканнях.

10:48:11 22.06.2022

За статистикою, понад 40 % усіх пожеж відбуваються у сільській місцевості

Під час таких пожеж гинуть люди, отримують значні ушкодження оселі та майно громадян, а також культурна спадщина, а господарства зазнають чималих збитків. Найбільш гостро стоїть питання організації гасіння пожеж у місцевостях, де існує багато населених пунктів, до яких перший пожежно-рятувальний підрозділ може прибути тільки через значно триваліший час, ніж нормативні 20 хвилин. Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 № 333-р, відносить до основних повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня (об’єднаних територіальних громад) забезпечення гасіння пожеж, що передбачає подальший розвиток наявних і утворення нових місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, а також розвиток добровільного пожежного руху у всіх населених пунктах Ніжинського району.

15:29:16 13.06.2022

Рятувальники повідомляють:

створено мобільний застосунок "Розмінування України", за допомогою якого можна повідомити ДСНС про виявлені вибухонебезпечні предмети з будь-якого місця швидко та зручно.

13:05:12 26.05.2022

Піротехніки ДСНС знищили мінометну міну часів Другої світової війни

               22 лютого о 14:00 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області знищено у встановленому порядку мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.

11:13:18 22.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора