A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ДСНС України інформує

ПАМ’ ЯТКА ДЛЯ ЗАСТЕРЕЖЕНЬ ГРОМАДЯН ПРИ ВІДЗНАЧЕННІ ВЕЛИКОДНЯ

- Громадяни, пам’ятайте ! Перебуваючи у місцях із масовим перебуванням людей необхідно дотримуватись правил безпеки життєдіяльності. *** - Знаходячись у місцях з масовим перебуванням людей не захаращуйте   евакуаційні шляхи і виходи. *** - Перебуваючи у культових закладах будьте особливо обережні при використанні відкритого вогню. *** - Шановні батьки не залишайте дітей без погляду у місцях з масовим перебуванням людей. *** - Громадяни! Пам’ятайте маленька іскорка може стати причиною великого  лиха! *** - Тримаючи свічки в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вони не потрапили на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. *** - Не допускайте самі і застерігайте інших від порушень правил пожежної безпеки. *** - При перших ознаках пожежі чи надзвичайної події в культовому закладі, необхідно забезпечити негайну передачу інформації в пожежно-рятувальну службу. З цим вжити заходів по евакуації людей, збереженюю матеріальних цінностей та не створювати паніку. *** - Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей. Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки фахівці. Про підозрілі предмети, або автомобілі одразу повідомте по телефону 102, або101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань. Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

11:30:02 13.04.2023

Рятувальники ліквідували 3 пожежі

24 березня о 12:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності на відкритій території в Омбиші. До місця пожежі було направлено пожежно – рятувальний підрозділ з Борзни та Хорошого Озера. Як з’ясувалося, місцева жінка випалювала залишки сухої рослинності на своїй присадибній ділянці, Через пориви вітру та її власну необережність полумя вишло за межі її господарства та розповсюдилось на значну площу. Завдяки злагодженим діям рятувальників о 13:00 пожежу було локалізовано, а о 13:10 повністю ліквідовано. Внаслідок пожежі було знищено суху рослинність на площі 2 га, а на жінку склали протокол за статтею 77-1 КУпАП. Тепер вона повинна сплатити штраф у розмірі 3060 гривень.  

12:00:27 28.03.2023

Рятувальники проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо попередження пожеж у природних екосистемах

З настанням весняного періоду на Чернігівщині  спостерігається ріст пожеж в природних екосистемах. Лише протягом 20 березня підрозділами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 15 загорянь у природних екологічних системах. Їх причинами послужило необережне поводження громадян із вогнем. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 14 га відкритих територій. На щастя, жертв та постраждалих немає.

11:08:08 21.03.2023

Рятувальники піклуються про обізнаність населення з питань пожежної безпеки

Співробітники Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області проводять просвітницьку роботу з населенням. Під час таких заходів рятувальники нагадують громадянам правила безпечного обігріву помешкань, використання пальників, свічок тощо, аби якомога краще донести до громадян правила пожежної безпеки рятувальники використовують поліграфічну продукцію. Зокрема, газету «Палаючі новини України», яка була видана спільними зусиллями ДСНС України та Фондом ЮНІСЕФ. На сторінках видання жителі населених пунктів можуть знайти багато корисної інформації, яка може врятувати не лише майно від пошкоджень, але й здоров’я та життя самих господарів.

11:01:20 15.03.2023

Рятувальники провели профілактичний рейд щодо безпечного перебування на льоду

  З метою профілактики трагічних випадків на водоймах, фахівці Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України в області провели профілактичний рейд щодо безпечного перебування на льоду водойм.

06:40:55 08.03.2023

Піротехніки Чернігівщини продовжують розмінування населених пунктів і територій області

Щодня розрахунки частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області продовжують виконувати завдання за призначенням. 

15:01:16 22.02.2023

Мінна безпека: правила, які має знати кожен громадянин

       Через військову агресію росії, Україна стала однією з найзабрудненіших боєприпасами країн світу. На мінах і розтяжках, які росіяни залишили на полях, у лісах, посеред вулиць та в залишених помешканнях досить часто підриваються мирні люди та цивільні автомобілі. Саме тому, рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення, аби запобігти виникненню трагічних випадків при виявленні вибухонебезпечних предметів. 

16:56:16 06.02.2023

Необережність під час куріння призвела до загибелі чоловіка

         18 січня о 00:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Маличина Гребля Височанської територіальної громади Ніжинського району. На місце події оперативно прибуло відділення 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки та місцева пожежна команда з Високого. 

09:23:19 19.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора