A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом з Іриною ВЕРНИГОР заступником Плисківського сільського голови, на запрошення бурмістра гміни Бжостек Войцеха СТАНІШЕВСЬКІ, відвідали чудовий концерт колективу слов'янської пісні "Праслов'янки"

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом з Іриною ВЕРНИГОР заступником Плисківського сільського голови, на запрошення бурмістра гміни Бжостек Войцеха СТАНІШЕВСЬКІ, відвідали чудовий концерт колективу слов'янської пісні "Праслов'янки" в Бжостек, який об'єднує бувших хористів ансамблю пісні і танцю "Славянка", який діє в Ягелонському університеті в Кракові. Сольну частину гарно виконав Роберт Рогалі. Фантастичний голос Вікторії Біштиги, артистки під барабани, викликав захоплення у всіх глядачів. Щиро вдячні, польським друзям, за приємно проведений час на чудовому концерті.

19:13 07.06.2022

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом з Іриною ВЕРНИГОР заступником Плисківського сільського голови завітали в міську раду в Бжостеку

Сьогодні, 07 червня 2022 року Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ разом з Іриною ВЕРНИГОР заступником Плисківського сільського голови завітали в міську раду в Бжостеку, щоб подякувати польським друзям за надану допомогу та підтримку Плисківській ТГ та Україні.

16:33 07.06.2022

Переможці відбору конкурсу «Спільна спадщина» вже у Польщі

Переможці відбору конкурсу «Спільна спадщина» вже у Польщі – дев`ять здобувачів освіти, які пройшли попередній відбір, та троє вчителів, які їх супроводжують. Його організатори – українські громади з Чернігівщини (Батурин, Мена, Сосниця, Плиски) та польські – з Підкарпаття (Бжостек, Пільзно, Жиракув). Попереду у учасників фінальної частини конкурсу насичена програма: зустрічі з однолітками, відвідання об`єктів історико-культурної спадщини, спортивні ігри та майстер-класи. Фінальне змагання відбудеться 10 червня 2022 р. в початковій школі, що розташована в Седлісках-Богуш (гміна Бжостек). Плисківську громаду у конкурсі представляє Катерина СЕРБІН. Бажаємо Каті успіху та перемоги.

16:18 07.06.2022

Фінальну частину конкурсу „СПІЛЬНА СПАДЩИНА”/„WSP?LNE DZIEDZICTWO” розпочато

Переможці відбору конкурсу «Спільна спадщина» вже у Польщі – дев`ять учнів, які пройшли попередній відбір, та троє вчителів, які їх супроводжують. Конкурс замислювався ще до початку широкомасштабної війни ерефії проти України. Його організатори – українські громади з Чернігівщини (Батурин, Мена, Сосниця, Плиски) та польські – з Підкарпаття (Бжостек, Пільзно, Жиракув). Мета – інтеграція учнівської молоді партнерських гмін та громад через пізнання історико-культурної спадщини Речі Посполитої (1569–1795). Свого роду поштовхом для організації стало відзначення у вересні минулого року 400-річчя перемоги польсько-литовсько-козацьких військ над Османською імперією під Хотином, чи не найбільшої перемоги у нашій спільній історії. Серед завдань конкурсу: побудова пілотних механізмів міжмуніципального співробітництва в форматі кількох партнерських гмін та громад; залучення партнерських університетів для формування змісту конкурсу; налагодження безпосередньої співпраці між вчителями та школами партнерських громад та гмін; взаємні знайомства учнів партнерських гмін та громад; популяризація історичних знань із українсько-польської історії; мотивування учнів для поглиблення своїх знань із історії поза шкільною програмою; вдосконалення навиків та вмінь учнів самостійно шукати та опрацьовувати інформацію; формування в учнів почуття гідності за власну істотко-культурну спадщину. Показовий момент – визначення кола конкурсних питань й одночасна підготовка українських та польських учнів передбачала дзеркальну наявність літератури обома мовами. Причому матеріал мав бути викладений у доступній формі. І тут виявилася проблема – досі існує лише одне видання, яким реально могли скористатися учасники змагання: це Війни і мир, або «Українці – поляки: брати/вороги, сусіди…» з серії бібліотеки «День». Спочатку планувалося, що учні 8 – 9 класів, які виявили бажання взяти участь у змаганні, пройдуть відбіркове випробування 2 березня, а фінал – 6 травня в гміні Бжостек. Напад російської орди змусив відкласти конкурс, але ні путін, ні його божевільні піддані не змогли скасувати – прагнення українських громад та польських гмін виявилося сильніше. Попереду у дітей та вчителів насичена програма: зустрічі з однолітками, відвідання об`єкти історико-культурної спадщини, що стосуються як Польщі, так і України, спортивні ігри та фінальне змагання 10 червня 2022 р., що проходитиме в школі солецтва Седлісках-Богуш (гміна Бжостек). Один із проявів нової реальності в Європі та світі, позитивний прояв.

16:17 06.06.2022

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

06 червня 2022 року , під головуванням секретаря Плисківської сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО відбулася щотижнева робоча нарада, за участі старост старостинських округів та начальників структурних підрозділів Плисківської сільської ради, на якій було розглянуто ряд питань життєзабезпечення громади. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого земляка Анатолія Федоровича В'ЯЛОГО, уродженця с.Сиволож, який загинув захищаючи всіх нас від рашистів. Плисківська сільська рада та КП ''Перспектива'' продовжують працювати в штатному режимі. На нараді обговорено питання щодо створення резерву гуманітарної допомоги та зборів продуктів харчування для ЗСУ. У ході наради визначили основні проблеми та варіанти їх вирішення. Ситуація в громаді контрольована. Не забуваємо про те, що потрібно бути уважними та обережними.

15:26 06.06.2022

Співчуття Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ всім рідним загиблого ГЕРОЯ - Анатолія Федоровича В'ЯЛОГО, який віддав своє життя за нас, за нашу рідну землю, за Україну

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ПЛИСКІВСЬКОЇ ТГ! Загинув наш земляк Анатолій Федорович В'ЯЛИЙ, уродженець села Сиволож Плисківської ТГ. Від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу, колективу Плисківської сільської ради і від себе особисто висловлюю щирі співчуття дружині В' ялій Оксані Дмитрівні, сестрам - Ненько Валентині Федорівні, Мельник Наталії Федорівні, дітям і всім рідним загиблого ГЕРОЯ - Анатолія Федоровича В'ЯЛОГО, який віддав своє життя за нас, за нашу рідну землю, за Україну. Ми всі в глибокій скорботі і печалі, бо обірвалося життя Героя. Неймовірно глибокий біль, сум, незагоєна рана на серці, крик в душі, пекучі сльози у рідних, у всіх хто знав Анатолія Федоровича. Співчуваємо рідним і розділяємо їхнє горе. В'ялий Анатолій Федорович, народився в селі Сиволож. Мав позивний "Мак". Анатолій Федорович загинув 25 травня, в ході оборонного бою поблизу н.п. Довгеньке, Ізюмського району, Харківської області. Служив в 95 десантно-штурмовій бригаді, снайпер. Пройшов строкову службу в Десні, потім служив в м. Житомир. На війні з 2014 р., повернувшись до рідного дому він придбав землю і мав велике бажання бути господарем на своїй землі. Не судилося... Кляті рашисти змінили його мрію... Невагаючись ні хвилини пішов захищати рідну землю, Україну від ворога. Йому назавжди залишиться 53. Люблячий тато, чоловік, брат, дідусь, справжній Герой України. Він навіки залишив по собі добру пам'ять. Поховання відбулося 03.06.22 о 10.00, в м.Бровари. Вічна, світла пам'ять і царство небесне Анатолію Федоровичу. З сумом, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ.

14:34 05.06.2022

ПАМ'ЯТАЄМО... НЕ ПРОБАЧИМО...

4 червня - День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України. 261 дитина загинула в Україні на сьогодні, за офіційними даними. Більшість із них загинули від російських бомб і снарядів, ховаючись в укриттях або втікаючи від обстрілів. І кожне втрачене дитяче життя – це безмежне горе для усієї країни. Немає у світі слів, які б зменшили біль батьків від втрати своїх дітей у цій війні. Ніколи не забудемо і не пробачимо! По всіх закладах культури Плисківської громади вшанували пам'ять дітей, що загинули від рук рашистів. Нехай невинні душі маленьких українців летять при світлі

14:42 04.06.2022

Сьогодні – День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

    За 100 днів повномасштабної війни від рук російських загарбників в Україні загинула 261 дитина, ще 463 – дістали поранень.    День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, — державний пам'ятний день в Україні, який відзначається щорічно 4 червня та був запроваджений для вшанування пам'яті дітей, які загинули в результаті російсько-української війни з 2014 року. Також цього дня відзначається й Міжнародний день дітей-жертв агресії. 9 серпня 1982 року на надзвичайній спеціальній сесії з питання Палестини Генеральна Асамблея ООН, «будучи враженою величезною кількістю невинних палестинських та ліванських дітей – жертв актів агресії Ізраїлю», ухвалила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії. Співчуваємо всім матерям і батькам, які втратили своїх дітей через нашого неадекватного сусіда… По Чернігівській області 69 дітей постраждало внаслідок бойових дій ворога, нажаль 22 дітей були вбиті на території Чернігівської області, ще двох дітей, які шукали безпеки на території інших областей України, війна наздогнала їх там... Наше горе і ненависть не має меж і ми цього ніколи не забудемо. Російські фашисти завдають авіаційних, артилерійських ударів по школах, житловому сектору, дитсадках і пологових будинках! Чимало «визволителів» вирізняються тваринною жорстокістю, вчиняючи злочини проти дітей, зокрема вербування і використання, викрадення, сексуальне насильство, вбивства і каліцтва… Схиляємо голови перед світлою пам’яттю маленьких українців, які загинули внаслідок російської збройної агресії… Вічна пам’ять!                

08:44 04.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора