A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

35-а річниця Чорнобильської катастрофи. Пам'ятний захід в Плисківський ТГ

Дата: 26.04.2021 15:09
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

Минає тридцять п’ята річниця від охопленої радіоактивним вогнем Чорнобиля квітневої ночі 1986-го, яка скинула з орбіти звичного життя мільйони людей,

35-ті роковини Чорнобильської трагедії у нашій країні.

У цей день, за дорученням Плисківського сільського голови МАРИНИ ВІРКО, заступник Ірина ВЕРНИГОР зустрілася із ліквідаторами ЧАЕС, які проживавають на території Плисківської територіальної громади та вшанували їх сміливість та відвагу! Найщиріші слова вдячності та доземний уклін вам за високу громадянську позицію і схиляю голову перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, який навічно залишиться у пам’яті жителів громади, всього українського народу. Хроніка тогочасних новин для широкого загалу була доволі скупою, хоч зловісний атом невпинно робив свою чорну справу. Зовсім скоро він почне безжально виносити вирок тим, хто в епіцентрі техногенної стихії прийняв на себе перший удар, відвернувши від світу реальну загрозу ядерного забруднення.

Потім сотні тисяч наших співвітчизників, без надійних засобів захисту та належної поінформованості, зачищатимуть від радіаційних відходів територію аварійних об’єктів, наскрізь мічених руйнівною силою атому. Вони мужньо і гідно виконають свій громадянський обов’язок ціною підірваного здоров’я. І багато тих, хто пізнавав таблицю Менделєєва не лише в теорії, за ці 35 років передчасно підуть з життя. Вічна їм пам’ять!

Чорнобильська катастрофа є найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих та потерпілих, так і за економічними збитками, порушенням екологічної рівноваги, психологічними наслідками.

І навіть часова відстань не дає спокою та змушує реально замислитись над цінністю життя, необхідністю пропорційного співвідношення стрімких темпів технічного прогресу і зростання питомої ваги людського фактору, особливо в напрямах життєдіяльності, прямо пов’язаних із глобальними ризиками.

Чорнобильська зона відчуження - не просто територія вимушеного спустошення; це і глибокий моральний урок, що має свою гірку ціну, незважаючи на кардинальні суспільні зміни, які відбулись з моменту атомної трагедії.

Низький уклін вам, дорогі наші ліквідатори, за те, що свого часу з честю сприйняли незнаний доти виклик долі! Здоров’я вам, стійкості, затишку в домівках, світла в душі! Хай обходять стороною негаразди, не полишає віра в добро, а повага суспільства, любов ближніх, підтримка друзів будуть надійними вітрилами на кораблі життя!

З повагою і вдячністю, Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора