A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Громадяни України успішно користуються перевагами ID- карток з кваліфікованим електронним підписом

Дата: 10.02.2021 11:06
Кількість переглядів: 173

Минув рік, як ID-картка, що містить електронний підпис громадянина, стала повноцінним засобом електронної ідентифікації особи. За цей час (з 05.02.2020) безкоштовну послугу ДМС із внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на безконтактний електронний носій (чіп) ID-картки уже отримали декілька десятків тисяч українців, які є власниками ID-карток.

Нагадуємо, що послуга надається безкоштовно та за бажанням, і є доступною громадянам України, які досягли 18-річного віку. Термін дії сертифікатів ключів КЕП становить 2 роки.

Внести електронний підпис на чіп ID-картки можливо як одразу після отримання нового біометричного паспорта громадянина України, так і записати КЕП на раніше видану ID. Важливо, що на період установлення на всій території України карантину, зробити це можна у будь-якому територіальному підрозділі ДМС, незалежно від місця реєстрації. Для запису КЕП на чіп ID-картки знадобиться PIN-код (PIN 2), який особисто вказується власником ID-картки під час її отримання.

Використовуючи ID-картку з КЕП, її власник отримує чимало переваг, зокрема – можливість легко та зручно користуватися електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні і банківські послуги, відкривати та вести бізнес просто з дому.

Для того, щоб користуватися кваліфікованим електронним підписом, потрібен спеціальний картрідер або смартфон з підтримкою технології NFC, а також відповідне програмне забезпечення для платформ Windows, MacOS, Android чи IOS. При цьому, використання КЕП – безпечне, адже таємні ключі електронного підпису зберігаються у спеціальному захищеному чіпі на ID-картці, який має висновок державної експертизи у галузі криптографічного захисту інформації.

Загалом, з початку оформлення біометричних документів в Україні Міграційна служба оформила понад 5,6 мільйонів ID-карток і має усі технічні можливості для внесення на них КЕП за бажанням власника.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора