A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Асоціація міст намагається зберегти для громад Чернігівщини акциз на пальне

Дата: 11.12.2020 17:32
Кількість переглядів: 253

Українські громади – села, селища, міста – занепокоєні тим, що у нещодавно прийнятих Верховною Радою України законах про підтримку підприємців на 2021 рік така підтримка передбачена за рахунок коштів місцевих бюджетів. Зокрема, з наступного року припиняється зарахування до місцевих бюджетів частини (13,44%) акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. В той же час держава втратить ефективний інструмент боротьби з тінізацією у сфері обігу пального.

 

Асоціація міст України продовжує відстоювати для громад Чернігівщини місцевий акциз на пальне. АМУ скерувало Відкрите Звернення до Президента та Парламенту: мери міст закликають підтримати збереження на постійній основі зарахування до місцевих бюджетів 13,44 % акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Це дозволить не допустити зростання дефіциту місцевих бюджетів та сприятиме забезпеченню фінансової спроможності місцевого самоврядування, як здобутку децентралізації.

 

Якщо місцевий акциз на пальне не лишать у місцевих бюджетах, втрати для громад Чернігівської області, складуть понад кілька сотень мільйонів гривень. Загалом по Україні громади можуть втратити 7,5 млрд гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора