A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Податки треба сплачувати виключно на НОВІ бюджетні рахунки

Дата: 13.12.2018 15:52
Кількість переглядів: 279

Звертаємо увагу платників податків, що у зв’язку із запровадженням Державною казначейською службою України (Казначейство) централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, з 02 липня 2018 року діють нові рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів, відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).

Платникам податків для забезпечення повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами у розрахункових документах на сплату податків, зборів та митних платежів необхідно зазначати реквізити нових рахунків.

Разом з тим, кошти, які сплачуватимуться платниками податків на рахунки зі старими реквізитами, не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження. За даними Головного управління Державної казначейської служби у Чернігівській області, у листопаді та першій декаді грудня 2018 року повернуто таких коштів у 169 випадках на суму 1,5 млн гривень. З такими платниками працівники ГУ ДФС у Чернігівській області проводять індивідуальну роз’яснювальну роботу.

Отже, для упередження порушень законодавства щодо своєчасності та повноти сплати податків, недопущення втрат бюджету та виникнення податкового боргу, платникам податків необхідно звернути увагу на правильність заповнення реквізитів рахунків у розрахункових документах.

Інформацію щодо реквізитів нових рахунків можна отримати у Центрі обслуговування платників за місцем сплати податків, в органах ДФС, на суб- сайті територіальних органів ДФС України в рубриці «Бюджетні рахунки» http://ch.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/ , а також на офіційних Веб-сторінках головних управлінь Державної казначейської служби України.

Одночасно нагадуємо про дотримання при заповненні призначення платежу вимог наказу Міністерства фінансів України від 12.08.2015 № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних, платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів».

Адже це впливає на своєчасність та повноту зарахування сплачених сум на відповідні інтегровані картки платників та дозволяє уникнути неправомірного боргу та штрафних санкцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора