A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

День пам'яті Чорнобильської катастрофи

Дата: 10.05.2018 15:35
Кількість переглядів: 448

26 квітня в Україні вшановують память жертв радіаційних аварій і катастроф. Цього дня тридцять два роки тому  сталася найстрашніша у світі техногенна катастрофа - Чорнобильська аварія.

        Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. За різними даними, протягом лише одного місяця після Чорнобильської катастрофи від отриманого опромінення загинуло від 30 до

200 пожежників і працівників АЕС. На початковому етапі зусиль з мінімізації наслідків величезного викиду радіоактивних речовин до робіт залучалися військовослужбовці строкової служби. Пізніше, влітку 1986 і далі, величезний обсяг робіт виконували залучені військові запасу та вільнонаймані працівники. За неповними даними, через чорнобильський майданчик пройшли понад 600 тисяч осіб. Працювали вахтовим методом – приїздили одні, отримували максимально допустиму дозу радіації й їхали назад. На зміну приїздили інші.

                 26 квітня у Плисківській ОТГ згадали їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.   Голова  громади Вірко М.О. особисто привітала людей, пов’язаних із Чорнобильською  катастрофою - ліквідаторів, сім ’ї загиблих, переселенців, вручивши їм подяки  та квіти.   Окрім цього, для присутніх у Плисківському будинку культури підготували книжкову виставку «Чорнобильський вітер у душах», презентацію «Чорний біль - Чорнобиль», продемонстрували документальний фільм «Лазуровий пил – Чорнобиль 30 років потому».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора